Αρχιεπίσκοπος: Πάμε να καταψηφίσουμε την ΑΜΚ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Σύνδεσμο Παλαιών Μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.

Μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχαμε μια πολύ καλή, θετική συνάντηση με τον Πρόεδρο οι παλαιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου. Tου αναφέραμε το όλο θέμα που μας απασχολεί και το τελικό συμπέρασμα της συνομιλίας που είχαμε ήταν να συσταθεί μια Επιτροπή από τους παλιούς μετόχους της Τράπεζας Κύπρου, από την Τράπεζα Κύπρου, από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ώστε όλες οι Αρχές να δουν το θέμα στις λεπτομέρειες και να δικαιωθούν κάπως οι παλαιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, διότι η Τράπεζα Κύπρου χρειάζεται το κοινό Κυπρίων, τις 88 χιλιάδες των επενδυτών που είχε και που αποτελούν το σύνολο του κυπριακού λαού, διότι με αυτούς θα δουλέψει η Τράπεζα Κύπρου».

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να δικαιωθούν κάπως. Σίγουρα είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι θα πάρουμε εκείνα που χάσαμε όμως προϊόντος του χρόνου θα πάρουμε ένα μέρος εκείνων που έχουμε χάσει».

Ερωτηθείς αν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου θα καταψηφίσει την απομείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου είπε ότι «εμείς θα πάμε και θα καταψηφίσουμε. Αλλά εμείς, όσο ποσοστό και αν συγκεντρώσουμε, δεν μπορούμε να έχουμε πάνω από 1%, άρα δεν θα περάσει αυτό που θέλουμε, όμως θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας, η διαμαρτυρία μας, ασχέτως αν θα πέσει στο κενό. Πρέπει να ακουστεί και πρέπει να πάρουν τα μηνύματα ότι αυτό το Κοινό Κυπρίων το χρειάζεται η Τράπεζα Κύπρου σήμερα περισσότερο από άλλη φορά, μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας με την οικονομική δυσχέρεια».

Σε ερώτηση είπε ότι «ο Πρόεδρος είναι στη διάθεση μας και θα του αποσταλεί ένα σημείωμα και είναι έτοιμος να εισηγηθεί αυτή τη σύσταση της Επιτροπής που να αρχίσει να δουλεύει στις λεπτομέρειες, ούτως ώστε ό,τι αποφασιστεί να είναι έγκυρο και να δουλέψει για να δικαιωθούν κάπως οι παλιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των νομοσχεδίων περί εκποιήσεων, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ελπίδα «να πρυτανεύσει η λογική. Εύχομαι να λογικευθούν οι πάντες, να γίνει ένας Νόμος σωστός που να εξυπηρετήσει τον κυπριακό λαό. Εμείς δεν επιθυμούμε να δούμε την εκποίηση περιουσιών είτε των πλουσίων είτε των φτωχών. Θέλουμε η οικονομία αυτού του τόπου να πάει προς τα πάνω και όχι να αρχίσουν οι πωλήσεις και οι εξευτελισμοί και να φεύγουν περιουσίες αντί πινακίου φακής και να επικρατήσει οικονομική δυσχέρεια σε αυτό τον τόπο, κάτι που σε τελική ανάλυση θα είναι η  καταστροφή του».   

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά