Zambartas: Το ροζέ 2013 στα ράφια της αγοράς

Λαμβάνοντας κολακευτικές κριτικές από τους ειδικούς του κλάδου το Οινοποιείο Ζαμπάρτα λάνσαρε το Zambartas Rosé 2013 και ανέδειξε τους λόγους που παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα του καλού κυπριακού οίνου.
Με τον κλάδο της οινοπαραγωγής να προσελκύει όλο και μεγαλύτερη προσοχή στις μέρες μας, το Οινοποιείο Ζαμπάρτα με αφοσίωση στην ποιότητα, χάρη στη μακρά εμπειρία του Άκη  Ζαμπάρτα αλλά και τη σύγχρονη τεχνογνωσία και  δημιουργικότητα του γιού του Μάρκου Ζαμπάρτα.

Οινολόγοι και ειδικοί στον τομέα του κρασιού ανέδειξαν το νέο κρασί Zambartas Rose 2013 ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά της Κύπρου, χάρη στον  αρμονικό συνδυασμό της ποικιλίας σταφυλιών Λευκάδας και Cabernet Franc.
«Πιο αρωματικό, πιο γευστικό και πιο έντονο από ποτέ, χρόνο με το χρόνο το Ροζέ μας γίνεται ολοένα και καλύτερο», δήλωσε ο Άκης Ζαμπάρτας. Το λανσάρισμα του νέου Ροζέ 2013 σηματοδοτεί μέρος μιας ευρύτερης και συνεχής προσπάθειας για βελτίωση της συνολικής ποιότητας των κυπριακών οίνων, διευκολύνοντας την αναγνώριση του τοπικού κρασιού σε διεθνές επίπεδο, σημείωσε.
Όπως σημείωσε γύρω στο 10% της παραγωγής προορίζεται για εξαγωγές και στόχος είναι το 20% στα επόμενα χρόνια.

«Οι καιροί αλλάζουν και οι ντόπιοι αναγνωρίζουν πλέον ότι το κυπριακό κρασί μπορεί να είναι εξίσου καλό με τα πολύ καλά κρασιά του εξωτερικού», δήλωσε ο κ. Ζαμπάρτας. «Πρόθεση μας είναι η  βελτίωση της τεχνικής μας κάθε χρόνο και ο εμπλουτισμός των γνώσεων μας σε σχέση με τα μοναδικά χαρακτηριστικά των τοπικών σταφυλιών και του κλίματος μας, προκειμένου να παραχθεί το καλύτερο δυνατό κρασί. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε μια διαρκή προσπάθεια ανάδειξης των κυπριακών ποικιλιών στη διεθνή σκηνή».

Σύμφωνα με τον Μάρκο Ζαμπάρτα, ως μέρος των προσπαθειών για βελτίωση των προϊόντων τους, το Οινοποιείο Ζαμπάρτα φροντίζει ώστε οι αμπελώνες του να βρίσκονται σε προνομιούχες περιοχές παρέχοντας την καλύτερη σύσταση εδάφους και το μικρόκλιμα για τη συγκεκριμένη ποικιλία σταφυλιών. Αξίζει να σημειωθεί πως το οινοποιείο Ζαμπάρτα προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά του 25χρόνου σε ηλικία αμπελώνα στα Μανδριά που βρίσκονται στην καρδιά της γνωστής περιοχής των κρασοχωριών.

Η επίσημη παρουσίαση του Zambartas Rose 2013 πραγματοποιήθηκε στα στο εστιατόριο Σούξου Μούξου Μανταλάκια, ενώ το βράδυ ακολούθησε στο εστιατόριο της Λεβέντειου Πινακοθήκης σε συνεργασία με την κάβα La Maison Du Vin.

 

Δειτε Επισης

Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε