Olympus: Σε τροχιά υλοποίησης το νέο εργοστάσιο στην Κύπρο (pics)

Προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες του νέου εργοστασίου παραγωγής γαλακτοκομικών της Olympus Foods στην περιοχή Τσερίου, στη Λευκωσία. 

Πρόκειται για επένδυση που αγγίζει τα  €40 εκατ. και αφορά την ανέγερση σύγχρονης μονάδας, που θα παράγει ανάμεσα σε άλλα, και χαλλούμι. 

Τις κατασκευαστικές εργασίες ανέλαβε η Psaras Construction και τον σχεδιασμό η Zenonos Architects, η οποία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την πρόοδο του έργου.

Διαβάστε ακόμα:

Superhome Center: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο κατάστημα στην Πάφο

Χ. Κυνηγού: Διαχειρίσιμες οι οποιεσδήποτε προκλήσεις για τις τράπεζες

 


 

 

 

Τι αφορά η επένδυση

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση υλοποιείται από την εταιρεία Olympus Foods (Cyprus) ΕΠΕ, η οποία ιδρύθηκε από τους μετόχους του Ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., με έδρα τα Τρίκαλα.

Ο Όμιλος διαθέτει έξι εργοστάσια (πέντε στην Ελλάδα και ένα στη Ρουμανία) επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, εμφιαλωμένου νερού, χυμών και αναψυκτικών (τυριά, γιαούρτια, επιδόρπια με βάση το γιαούρτι, επιδόρπια με βάση ξηρούς καρπούς και φρούτα, (αμύγδαλα, μύρτιλα, μήλα, αχλάδια κ.λπ.).

 

Το γάλα θα προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς, με τους οποίους η εταιρεία θα συνάψει συμβόλαια συνεργασίας και ανάπτυξης.

Τα παραγόμενα προϊόντα θα διατίθενται κατά ένα μέρος στην κυπριακή αγορά και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, σε αγορές του εξωτερικού (χώρες Ε.Ε., ΗΠΑ κ.λπ.).

Δειτε Επισης

Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Άρθρο του CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία: Ινδία, ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Κύπρο
Carlsberg Κύπρου: Διαγωνισμός με προορισμό την Ιαπωνία-Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε το ταξίδι
Δρ. Ρατζίβ Σινγκ: Σημαντικός ο ρόλος του Συμβουλίου IGC για την οικονομική συνεργασία Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου
Κ. Φυτιρής: Κίνητρα για να προσελκύσουμε μεγάλα σκάφη αναψυχής στην Κύπρο-Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»
Μπήκε από τον Πρόεδρο ο θεμέλιος λίθος για την β' φάση ανάπτυξης... Ένα σημαντικό ορόσημο για τα κυπριακά αεροδρόμια(pics)
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για άμεσες μεταφορές σε ευρώ-Εκσυγχρονίζονται οι νομοθεσίες