Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου: Προσωπικό εργολάβου οι απεργοί

Δελτίο Τύπου  07/08/2022 11:49
Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου: Προσωπικό εργολάβου οι απεργοί

Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου: Προσωπικό εργολάβου οι απεργοί

Δελτίο Τύπου  07/08/2022 11:49

Σχετικά με την απεργία προσωπικού εργολάβου της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου (η «Εταιρεία») που έχει αναλάβει την εμφιάλωση υγραερίου σε εγκαταστάσεις της Εταιρείας καθώς και σχετικής ανακοίνωσης που αναπαράγεται διαδικτυακά πλήττοντας τη φήμη και τη δημόσια εικόνα της Εταιρείας διευκρινίζεται ότι:

  • Οι εν λόγω απεργοί δεν είναι εργαζόμενοι της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου αλλά απασχολούνται ως εργαζόμενοι σε ανεξάρτητο πάροχο υπηρεσιών (εργολάβο) που ανέλαβε τις εργασίες εμφιάλωσης κυλίνδρων υγραερίου στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας. Συνεπώς, η Εταιρεία δε μπορεί να σχετίζεται με την εργασιακή σχέση των απεργών.
  • Διαψεύδεται κατηγορηματικά ο ισχυρισμός ότι η Εταιρεία έχει προχωρήσει σε οποιεσδήποτε «μονομερείς» ή/και «αυθαίρετες» ενέργειες έναντι οποιουδήποτε, πολλώ μάλλον έναντι προσώπων με τα οποία δεν υφίσταται εργασιακή ή άλλη συμβατική σχέση.
  • Διαψεύδεται κατηγορηματικά ο ισχυρισμός ότι η Εταιρεία προβαίνει  σε «πιέσεις» ή/και σε «εκβιασμούς»  ή/και σε «απειλές» έναντι οποιουδήποτε για τη μετακίνησή του σε άλλη εταιρεία.
  • Η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου λειτουργεί πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πλήρη σεβασμό και προτεραιότητα τα δικαιώματα των εργαζομένων της.

Η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου δεν θα επιτρέψει σε κανένα να τη διασύρει με αβάσιμους και απολύτως ανακριβείς  ισχυρισμούς, να προσβάλλει τη φήμη της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει θεμελιώσει με τους εργαζόμενους της.

Σεβόμενη όμως τις ανησυχίες και προβληματισμούς των απεργών, καλεί όσους εμπλέκονται στην εν λόγω εργασιακή διαφορά να μεταφέρουν την επίλυσή της εκτός των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας