Κ. Μαυρομμάτης: Απορροφήσαμε μέρος των αυξήσεων υπέρ του πελάτη

Για τις προκλήσεις, τα αυξημένα κόστη και τις καθυστερήσεις, αλλά και τον ανταγωνισμό που οδηγεί τον όμιλο στη συνεχή εξέλιξη και βελτιωση, μιλά ο CEO του Ergo Home Group, Κώστας Μαυρομμάτης. 

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Μαυρομμάτης αναφέρει πως στο Ergo Home Group, όχι μόνο δεν έριξαν ρυθμό λόγω πανδημίας και διεθνών προκλήσεων, αλλά απορρόφησαν μέρος των αυξήσεων των πρώτων υλών, διεύρυναν τον κύκλο συνεργατών, διατήρησαν επενδύσεις και νέα brands, φτάνοντας να απασχολούν 160 άτομα και να έχουν τζίρο 42 εκατ. ευρώ το 2021.

Μιλά επίσης για τη ραγδαία εξέλιξη του κατασκευαστικού κλάδου, έναν από τους σημαντικότερους για την οικονομία, που άνοιξε τον δρόμο και για την Ergo Home να αναλάβει έργα πολύ μεγάλης κλίμακας.

To Ergo Home Group ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Επιχείρηση, στα 14α IN Business Awards.

Διαβάστε ακόμη: 

Σ. Καραμοντάνης: Παρελθόν η εποχικότητα με την μαρίνα Αγίας Νάπας

Οι top σε πωλήσεις μάρκες αυτοκινήτων σε κάθε πόλη της Κύπρου 

«Κλείδωσαν» θέσεις, ανησυχούν για τον κατώτατο μισθό οι εργοδότες 

Coca-Cola HBC Cyprus: Βαθιά εδραιωμένη δέσμευση η εταιρική ευθύνη

Ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητές σας και ποιο το μερίδιο αγοράς σας;

Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις σε κουζίνες, ερμάρια, πόρτες, έπιπλα, accessories και φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες. Παράλληλα, προσφέρουμε υπηρεσίες Fitout, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Αναλαμβάνουμε, δηλαδή, τον πλήρη εξοπλισμό και τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων ενός κτιρίου από το μηδέν, παραδίδοντάς το έτοιμο για χρήση. Θέτοντας πάντοτε τον πελάτη στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, ο όμιλός μας παρέχει αποκλειστικά προϊόντα και υπηρεσίες ανώτερης αισθητικής, σχεδιασμού και ποιότητας.  

To Ergo Home Group αποτελεί αυτή τη στιγμή την κορυφαία εταιρεία παροχής οικιακού και επιχειρηματικού εξοπλισμού στην Κύπρο. Ο όμιλος διατηρεί ήδη ηγετική θέση στην εγχώρια χονδρική και λιανική αγορά, αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά τη δράση της και στο εξωτερικό, ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Πώς χαρακτηρίζετε το κυπριακό επιχειρείν, ειδικά όσον αφορά τον τομέα σας;

Αναμφίβολα, ο κατασκευαστικός κλάδος έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους σημαντικότερους της κυπριακής οικονομίας. Υπάρχει μεγάλη αύξηση, τόσο στο μέγεθος των κατασκευαστικών έργων όσο και στην τεχνογνωσία των εταιρειών και των επαγγελματιών του χώρου.

Ο υψηλός επαγγελματισμός και τα αυξημένα επίπεδα ασφάλειας που έχουν επικρατήσει πλέον στον κλάδο μάς έχουν επιτρέψει να αναλαμβάνουμε έργα πολύ μεγαλύτερης κλίμακας. Οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού που επικρατούν στη χώρα επιτρέπουν και επιταχύνουν την περαιτέρω εξέλιξη του κλάδου και την ανάληψη ολοένα μεγαλύτερων έργων.

Σημαντική εξέλιξη είναι επίσης η στροφή που παρατηρείται στις βιώσιμες κατασκευαστικές τεχνικές, που δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον και μειώνουν δραστικά την κατανάλωση ενέργειας.

Πόσο επηρέασε τα σχέδιά σας η πανδημία του κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Η πανδημία αποτέλεσε ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα στην παγκόσμια οικονομία στη σύγχρονη ιστορία. Ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων, τα αλλεπάλληλα lockdowns, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα σημαντικά έξοδα που αναγκάστηκαν να κάνουν κράτη, επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού άσκησαν σημαντικές πιέσεις και στον κατασκευαστικό κλάδο.

Προκάλεσαν σημαντικές καθυστερήσεις, δυσκολίες στον ποιοτικό έλεγχο, αυξημένα κόστη και αναβολές ή και ματαιώσεις έργων, καθώς επιχειρήσεις και ιδιώτες σκέφτονται πλέον δύο και τρεις φορές προτού επενδύσουν στην ανέγερση κάποιου κτιρίου.

Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία είναι ήδη σημαντικές, αλλά θα γίνουν ακόμη πληρέστερα αντιληπτές τους επόμενους μήνες, αυξάνοντας το κατασκευαστικό κόστος, επηρεάζοντας τους χρόνους παράδοσης και περιορίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις τις επιλογές σε πρώτες ύλες. Παράλληλα, θα επηρεαστεί σημαντικά ο αριθμός των Ουκρανών και Ρώσων επενδυτών στον κλάδο.

Πώς απαντάτε στις προκλήσεις;

Φροντίσαμε να απορροφήσουμε μεγάλο μέρος των αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών για μεγάλο χρονικό διάστημα, ελαχιστοποιώντας έτσι την επιβάρυνση στους πελάτες μας. Παράλληλα, διευρύναμε σημαντικά τον κύκλο των συνεργατών μας, δεν διακόψαμε τις επενδύσεις και αναβαθμίσαμε την εταιρεία με νέα brands, όπως η Kartell, ώστε να καλύπτουμε πληρέστερα και πιο αποτελεσματικά κάθε κοινό και ανάγκη.

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σας;

Ο άμεσος στόχος μας είναι διπλός, να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην εγχώρια αγορά, αυξάνοντας παράλληλα τη δράση μας στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας πιο φιλόδοξα έργα και επεκτεινόμενοι σε νέες αγορές.  

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα και πώς αντιμετωπίζετε τον αυξανόμενο ανταγωνισμό;

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι στην πραγματικότητα συνδυασμός πολλών παραγόντων, όπως η συνεργασία του ομίλου με διεθνή brands, η πολύχρονη πείρα του προσωπικού μας, οι άριστες υποδομές και η άψογη εξυπηρέτηση που προσφέρουμε. Όλα αυτά μας έχουν φέρει στην κορυφή της κυπριακής αγοράς και μας αποφέρουν συνεχώς νέους πελάτες από το εξωτερικό.

Η κατεύθυνση στην οποία μας οδηγεί ο ανταγωνισμός είναι μία: Συνεχής εξέλιξη, συνεχής βελτίωση. Δεν επαναπαυόμαστε ποτέ. Αυτό ήταν και παραμένει για μας το κλειδί της επιτυχίας.

Τι σημαίνει για την εταιρεία σας η υποψηφιότητα στην Κατηγορία Επιχείρηση των IN Business Awards;

Τα IN Business Awards αποτελούν τον κορυφαίο θεσμό βράβευσης επιχειρήσεων στην Κύπρο. Συνεπώς, η υποψηφιότητά μας δεν μπορεί παρά να αποτελεί για μας πηγή χαράς και ικανοποίησης, καθώς και μέγιστη τιμή, για την οποία οφείλουμε ευχαριστίες πρωτίστως στους πελάτες μας. Η διάκριση αυτή μας κάνει ακόμη πιο αποφασισμένους να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να επιδιώξουμε ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα στο μέλλον. 

  • Το Ergo Home Group

Η πρώτη εταιρεία του ομίλου Ergo Home Group ιδρύθηκε το 1996 από τον Κώστα Μαυρομμάτη και τον Κυριάκο Στέλιου, και δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην εισαγωγή ιταλικών εντοιχισμένων κουζινών. Σταδιακά, επεκτάθηκε και σε άλλου είδους κτιριακό εξοπλισμό, αντιπροσωπεύοντας διεθνώς αναγνωρισμένα brands και αναλαμβάνοντας την υλοποίηση σημαντικών έργων στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Πλέον ο όμιλος περιλαμβάνει τις εταιρείες Cucina & Cucina, Studio Arclinea, B&B Italia, Living, Living Contract, Ergo Overseas και Ergo Energy, που προσφέρουν ολοκληρωμένες οικιακές και επιχειρηματικές λύσεις με κουζίνες, ερμάρια, πόρτες, έπιπλα, accessories και φωτοβολταϊκά άριστης ποιότητας. Από το 2010, ο όμιλος διατηρεί επίσης γραφεία στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά