Π. Παραδεισιώτης: Αύξηση 200% στο κόστος σιτηρών σε δύο χρόνια

Κατά 200%, συγκριτικά με πριν από δύο χρόνια, αυξήθηκε το κόστος των σιτηρών, με τους παραγωγούς να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις στους καταναλωτές.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παραδεισιώτης Λτδ, Παύλος Παραδεισιώτης, υπέδειξε πως η αύξηση του κόστους μεταφέρεται στις εταιρείες παραγωγής και κατ’ επέκταση στις τσέπες των καταναλωτών.

«Αν συγκρίνουμε τις τιμές με δύο χρόνια προηγουμένων, το κόστος των σιτηρών αυξήθηκε 200% και μεταφέρεται στις εταιρείες παραγωγής και ακολούθως στις τσέπες των καταναλωτών», ανέφερε ο κ. Παραδεισιώτης, σημειώνοντας πως εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των οικονομικών τους επιπτώσεων, η βιωσιμότητα και η ρευστότητα των παραγωγών επηρεάζεται άμεσα.

Διαβάστε ακόμα: 

RCB Bank: Θωράκισε ρευστότητα, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα 

Η First Boutique άνοιξε στο ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας 

Η ακριβότερη έπαυλη που πουλά η Altamira έναντι €4,5 εκατ. (pics)

«Και για να μπορέσουν οι εταιρείες να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, είναι απαραίτητο να προχωρήσουν στις ανάλογες αυξήσεις. Ήδη, οι τιμές τις τελευταίες δέκα μέρες έχουν αυξηθεί», σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα πρέπει να αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις, ο κ. Παραδεισιώτης εξήγησε πώς αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί, μεταξύ άλλων, από το πώς θα συμπεριφερθεί και η υπόλοιπη αγορά.

«Ως παραγωγοί κατανοούμε τους καταναλωτές και γι’ αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξουν όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις. Όμως, οι επιπτώσεις εξαρτώνται από την υπόλοιπη αγορά, ειδικότερα των πρώτων υλών αλλά και ενέργειας, καυσίμων και άλλων», επισήμανε.

Δεν επηρεάστηκε η ζήτηση

Όσον αφορά τη ζήτηση μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεαστεί και, όπως εκτιμά ο κ. Παραδεισιώτης, αυτό είναι κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε μείωση στην κατανάλωση κοτόπουλου, αφού είναι βασικό τρόφιμο στο καθημερινό τραπέζι και δεν μπορεί να λείψει από την διατροφή των καταναλωτών», είπε.

Άμεση εξασφάλιση ζωοτροφών

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως υπογράμμισε ο Παύλος Παραδεισιώτης, η εταιρεία προνόησε για τις ελλείψεις ζωοτροφών και φρόντισε να εφοδιαστεί με περισσότερες ποσότητες από την πρώτη κιόλας μέρα του πολέμου.

«Αν και δεν είμαστε εισαγωγείς, μόλις ακούσαμε για τον πόλεμο, από το ίδιο πρωί, προχωρήσαμε σε παραγγελία ενός πλοίου ζωοτροφών, αφού διαπιστώσαμε εγκαίρως ότι θα σημειωθούν ελλείψεις», υπέδειξε.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εισήγαγε από την Ευρώπη, ζωοτροφές σχεδόν ενός εκατομμυρίου, στρατηγικό απόθεμα το οποίο είναι αρκετό για δύο μήνες.

«Μεριμνήσαμε να φέρουμε άμεσα το φορτίο για κάλυψη των αναγκών, με σεβασμό στους καταναλωτές, αλλά και στα ζώα μας, για τη δική τους ευημερία», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Αφροδίτη Ψαρά και Γιώργος Ψαράς: Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα (vid)
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Σοφία Βορκά: Αποτέλεσμα καθημερινής εργασίας για μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι η βράβευση της IKEA (vid)
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Παρέμβαση από Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»