Frou Frou: Επηρεάζονται οι πωλήσεις, έρχονται ανατιμήσεις

Αρνητικό αντίκτυπο στις εμπορικές δραστηριότητες και το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου διαβλέπει η Alkis H. Hadjikyriacos (Frou Frou Biscuits) Public Ltd, υπό το πρίσμα του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων στην Ρωσία. Ο Όμιλος ενημερώνει ταυτόχρονα για επερχόμενες ανατιμήσεις των τιμών των προϊόντων του για κάλυψη του αυξημένου κόστους ενέργειας και πρώτων υλών.

Διαβάστε ακόμα: 

Κυρώσεις στη Ρωσία: Μεγάλες φουρτούνες και για την κυπριακή ναυτιλία

Επίσημη πρώτη για το τριώροφο Η&Μ στη Λεμεσό-Αποκλειστικά πλάνα

Στην πρίζα για ελλείψεις και καθυστερήσεις το λιανεμπόριο

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο ΧΑΚ με κοινοποίηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα οι εμπορικές δραστηριότητες του Ομίλου αναμένεται να επηρεαστούν λόγω της αρνητικής επίδρασης στις πωλήσεις των πελατών λιανικής του Ομίλου στις τουριστικές περιοχές από την ενδεχόμενη μείωση στην άφιξη τουριστών. Όπως σημειώνει, ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εισαγωγή πρώτων υλών, κυρίως αλεύρων που αποτελούν την κύρια πρώτη του ύλη, ίσως να επηρεάσουν και τις παραγωγικές δραστηριότητες του Ομίλου.

Επιπρόσθετα, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά λόγω της πτώσης στα διεθνή χρηματιστήρια. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η όποια πτώση θα είναι παροδική και βραχυπρόθεσμη, που θα ακολουθεί μεσοπρόθεσμα με ανάκαμψη λόγω των επίλεκτων επενδύσεων που κατέχει ο Όμιλος.

«Σημειώνεται», καταλήγει, «ότι ο Όμιλος θα προβεί σύντομα σε ανατιμήσεις τιμών των προϊόντων για κάλυψη του αυξημένου κόστους ενέργειας και πρώτων υλών. Λαμβάνονται δε όλα τα μέτρα για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της κρίσης που θα δημιουργείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αξίζει να σημειωθεί πως με εγκύκλιο της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου επισείει την προσοχή των εκδοτών, των οποίων οι κινητές αξίες είναι εισηγμένες προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά ή στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, σε σχέση με την υποχρέωση τους να ενημερώνουν το κοινό όσο το δυνατό συντομότερα σχετικά με προνομιακές πληροφορίες οι οποίες τους αφορούν άμεσα.

«Ως εκ τούτου», τονίζεται στην εγκύκλιο, «η ΕΚΚ αναμένει όπως όλοι οι Εκδότες αξιολογήσουν τις οικονομικές επιπτώσεις, καθώς επίσης τους κινδύνους και τις αβεβαιότητες που ενδεχομένως να προκύπτουν από την κρίση στην Ουκρανία στις επιχειρήσεις/δραστηριότητες τους και να προβούν σε σχετική ανακοίνωση όσο το δυνατό συντομότερα».

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών