Δείχνουν τον δρόμο για τη Μακαρίου που θέλουν οι καταστηματάρχες

Αναβρασμός και έντονη κινητικότητα ανάμεσα στους καταστηματάρχες της λεωφόρου Μακαρίου επικρατεί τα τελευταία 48ωρα, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας, την περασμένη Παρασκευή, ότι παγώνει το επενδυτικό του πλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση υπό το πρίσμα της προσωρινής μονοδρόμησης και ελεύθερης διέλευσης οχημάτων στην εμπορική οδό, γεγονός που σύμφωνα με τον Όμιλο συνιστά αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού και δημιουργεί συνθήκες ανομίας και ανασφάλειας των πεζών, μεταβάλλοντας ριζικά και αρνητικά τα δεδομένα απόδοσης αξίας του έργου προς τους πολίτες.

Μιλώντας στο InBusinessNews το περασμένο Σάββατο ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών των εμπορικών κέντρων της Λευκωσίας, Γαστών Γεωργίου, ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι τα μέλη του συνδέσμου θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμο Λευκωσίας, ώστε να αναδείξουν τη Μακαρίου όπως της αξίζει. «Δηλαδή», όπως τόνισε, «ως ένα στολίδι για το κέντρο της πόλης».

Διαβάστε εδώ: Κόντρες για τα αυτοκίνητα στη Μακαρίου

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι καταστηματάρχες της Μακαρίου θα προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία θα παίρνουν ξεκάθαρη θέση αναφορικά με το πώς οι ίδιοι θέλουν την Μακαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανακοίνωση θα προσυπογράφεται από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών υποστατικών, οι οποίοι φέρονται να μην ενστερνίζονται και να μην υιοθετούν τις ανησυχίες ή προβληματισμούς του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας.

Διαβάστε ακόμα:

Με φουλ ρυθμούς οι εργασίες στο Radisson Beach Resort (photos)  

Αυτή είναι η νέα μεγάλη ανάπτυξη στο κέντρο της Λεμεσού

Μια αλυσίδα χωρίς όρια φτάνει Λευκωσία και ανοίγει στην Έγκωμη

Θα πρέπει να σημειωθεί βεβαίως πως από πλευράς Δήμου Λευκωσίας έχει καταστεί σαφές ότι η υφιστάμενη ρύθμιση της ελεύθερης διακίνησης οχημάτων είναι προσωρινή και ότι αναμένεται από τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν με τη δημιουργία του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου, ώστε το σύστημα ελέγχου της εισόδου εξουσιοδοτημένων αυτοκινήτων που προνοεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης να τεθεί σε λειτουργία.

Θέση του Δήμου Λευκωσίας αποτελεί πάντως, ότι ακόμη και σε αυτήν την μεταβατική περίοδο με την προσωρινή λύση, φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος της βιώσιμης κινητικότητας, που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα στο σύνολο του έργου.

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls