Δείχνουν τον δρόμο για τη Μακαρίου που θέλουν οι καταστηματάρχες

Μαρία Καραΐσκου  18/01/2022 06:30
Δείχνουν τον δρόμο για τη Μακαρίου που θέλουν οι καταστηματάρχες

Δείχνουν τον δρόμο για τη Μακαρίου που θέλουν οι καταστηματάρχες

Μαρία Καραΐσκου  18/01/2022 06:30

Αναβρασμός και έντονη κινητικότητα ανάμεσα στους καταστηματάρχες της λεωφόρου Μακαρίου επικρατεί τα τελευταία 48ωρα, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας, την περασμένη Παρασκευή, ότι παγώνει το επενδυτικό του πλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση υπό το πρίσμα της προσωρινής μονοδρόμησης και ελεύθερης διέλευσης οχημάτων στην εμπορική οδό, γεγονός που σύμφωνα με τον Όμιλο συνιστά αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού και δημιουργεί συνθήκες ανομίας και ανασφάλειας των πεζών, μεταβάλλοντας ριζικά και αρνητικά τα δεδομένα απόδοσης αξίας του έργου προς τους πολίτες.

Μιλώντας στο InBusinessNews το περασμένο Σάββατο ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών των εμπορικών κέντρων της Λευκωσίας, Γαστών Γεωργίου, ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι τα μέλη του συνδέσμου θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμο Λευκωσίας, ώστε να αναδείξουν τη Μακαρίου όπως της αξίζει. «Δηλαδή», όπως τόνισε, «ως ένα στολίδι για το κέντρο της πόλης».

Διαβάστε εδώ: Κόντρες για τα αυτοκίνητα στη Μακαρίου

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι καταστηματάρχες της Μακαρίου θα προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία θα παίρνουν ξεκάθαρη θέση αναφορικά με το πώς οι ίδιοι θέλουν την Μακαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανακοίνωση θα προσυπογράφεται από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών υποστατικών, οι οποίοι φέρονται να μην ενστερνίζονται και να μην υιοθετούν τις ανησυχίες ή προβληματισμούς του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας.

Διαβάστε ακόμα:

Με φουλ ρυθμούς οι εργασίες στο Radisson Beach Resort (photos)  

Αυτή είναι η νέα μεγάλη ανάπτυξη στο κέντρο της Λεμεσού

Μια αλυσίδα χωρίς όρια φτάνει Λευκωσία και ανοίγει στην Έγκωμη

Θα πρέπει να σημειωθεί βεβαίως πως από πλευράς Δήμου Λευκωσίας έχει καταστεί σαφές ότι η υφιστάμενη ρύθμιση της ελεύθερης διακίνησης οχημάτων είναι προσωρινή και ότι αναμένεται από τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν με τη δημιουργία του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου, ώστε το σύστημα ελέγχου της εισόδου εξουσιοδοτημένων αυτοκινήτων που προνοεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης να τεθεί σε λειτουργία.

Θέση του Δήμου Λευκωσίας αποτελεί πάντως, ότι ακόμη και σε αυτήν την μεταβατική περίοδο με την προσωρινή λύση, φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος της βιώσιμης κινητικότητας, που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα στο σύνολο του έργου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας