Αντεπιτίθεται για τη Μακαρίου ο Δήμος Λευκωσίας-«Καμία αβεβαιότητα»

InBusinessNews  14/01/2022 14:29
Αντεπιτίθεται για τη Μακαρίου ο Δήμος Λευκωσίας-«Καμία αβεβαιότητα»

Αντεπιτίθεται για τη Μακαρίου ο Δήμος Λευκωσίας-«Καμία αβεβαιότητα»

InBusinessNews  14/01/2022 14:29

«Καμία αβεβαιότητα δεν υπάρχει», αναφέρει σε ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε προς τον Όμιλο Χ.Α. Παπαέλληνας, με αφορμή την απόφασή του να αναστείλει τη δημιουργία τριών εμπορικών καταστημάτων στην Λεωφόρο Μακαρίου, ο Δήμος Λευκωσίας.

Στην ανακοίνωση, ο Δήμος Λευκωσίας τονίζει ότι έχει πολλάκις ξεκαθαρίσει, πως η λύση που εφαρμόζεται είναι προσωρινή και δεν έχει στόχο να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό.

Διαβάστε εδώ: Παγώνει τα επενδυτικά του πλάνα στη Μακαρίου ο Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας

«Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του. Αναμένεται από τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν με την δημιουργία του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου, ώστε το σύστημα ελέγχου της εισόδου εξουσιοδοτημένων αυτοκινήτων που προνοεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης, να τεθεί σε λειτουργία», επισημαίνει.  

«Όπως επίσης», τονίζει, «αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα έργα επί της οδού Αναστασίου Λεβέντη, τα οποία θα ξεκινήσουν σε λίγες  εβδομάδες».

Ο Δήμος Λευκωσίας υπογραμμίζει ότι ακόμη και σε αυτήν την μεταβατική περίοδο, όμως, με την προσωρινή λύση φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος της βιώσιμης κινητικότητας που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα στο σύνολο του έργου. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει ότι:  

α) οι 3 λωρίδες για αυτοκίνητα μειώθηκαν στη 1

β) δημιουργήθηκε λεωφορειολωρίδα

γ) δημιουργήθηκαν πλατύτερα, ισοεπίπεδα πεζοδρόμια

δ) φυτεύτηκαν δεντροστοιχίες

ε) δημιουργήθηκε αριθμός μικρών πλατειών

στ) μειώθηκε το όριο ταχύτητας (20km) κ.α.

«Όλα τα παραπάνω, πέρα από το αυξημένο αίσθημα ασφάλειας των πεζών, έχουν αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά την οδό», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας