Παγώνει τα επενδυτικά του πλάνα στη Μακαρίου ο Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας

InBusinessNews  14/01/2022 12:00
Παγώνει τα επενδυτικά του πλάνα στη Μακαρίου ο Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας

Παγώνει τα επενδυτικά του πλάνα στη Μακαρίου ο Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας

InBusinessNews  14/01/2022 12:00

Στην απόφαση να παγοποιήσει τα επενδυτικά του πλάνα επί της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λευκωσία προχώρησε ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης αλλαγής του αρχικού σχεδιασμού, με τη μονοδρόμηση και ελεύθερη διέλευση οχημάτων.

Ο Όμιλος είχε καταρτίσει ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο που περιλάμβανε τη δημιουργία τριών εμπορικών καταστημάτων: Τα δύο εξ αυτών θα ανήκαν στις  αλυσίδες Beauty Line και Holland & Barrett, και το τρίτο θα αφορούσε νέο project καταστήματος καλλυντικών.

Όπως σε ανακοίνωσή του τονίζει ο Όμιλος, η αμφιβολία που έχει προκληθεί για τον τελικό χαρακτήρα του έργου λόγω αλλοίωσης στην εφαρμογή της αρχικής μελέτης, η αβεβαιότητα για την επίπτωση στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και η ανησυχία ενδεχόμενης μονιμοποίησης μίας ιδιαίτερα προβληματικής κατάστασης, τον έχουν οδηγήσει στη συγκεκριμένη απόφαση.

Διαβάστε ακόμη: 

Προειδοποιούν με απολύσεις οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

Χιλιάδες μονοκατοικίες και πολυκατοικίες θα ανεγερθούν

Α. Αμερικάνος: Οι επιλογές χρηματοδότησης για σπουδές στο εξωτερικό

Τουρισμός: Σημάδια πως η «κότα με τα χρυσά αυγά» ξαναγεννά

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας (pics)

Ακολουθεί πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση του Ομίλου Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ:

«Το φιλόδοξο-και πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα-έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρίου, στην Λευκωσία, σηματοδοτούσε μια τολμηρή παρέμβαση αναβάθμισης της λειτουργικότητας του κέντρου της πόλης και της ποιότητας ζωής.

Τουλάχιστον αυτό προέβλεπε η εγκεκριμένη μελέτη του έργου, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα. Η πρόσφατη αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού, με τη μονοδρόμηση και ελεύθερη διέλευση οχημάτων και τις επακόλουθες συνθήκες ανομίας και ανασφάλειας των πεζών, μεταβάλλει ριζικά και αρνητικά τα δεδομένα απόδοσης αξίας του έργου προς τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό και αξιολογώντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο Όμιλος  Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ αποφάσισε την παγοποίηση των επενδυτικών του πλάνων επί της Λεωφόρου Μακαρίου.

Διαβάστε εδώ: Αντεπιτίθεται για τη Μακαρίου ο Δήμος Λευκωσίας-«Καμία αβεβαιότητα»

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση, από τον Δήμο, του αρχικού σχεδιασμού της Ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρίου, προέβλεπε ένα σύγχρονο δρόμο που θα ενίσχυε τη βιώσιμη κινητικότητα του αστικού κέντρου.

Στη βάση αυτή, ο Όμιλος είχε καταρτίσει ένα  μεγάλο επενδυτικό πλάνο που περιλάμβανε τη δημιουργία τριών εμπορικών καταστημάτων: τα δύο εξ αυτών θα ανήκαν στις  αλυσίδες Beauty Line και Holland & Barrett, και το τρίτο θα αφορούσε νέο project καταστήματος καλλυντικών.

Η Λεωφόρος Μακαρίου θα εμπλουτιζόταν με εμπορικούς χώρους υψηλής αισθητικής, με πρωτοποριακές υπηρεσίες και μια ολιστική εμπειρία εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Η αμφιβολία που έχει προκληθεί για τον τελικό χαρακτήρα του έργου λόγω αλλοίωσης στην εφαρμογή της αρχικής μελέτης, η αβεβαιότητα για την επίπτωση στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και η ανησυχία ενδεχόμενης μονιμοποίησης μίας ιδιαίτερα προβληματικής κατάστασης, έχουν οδηγήσει τον Όμιλο στη συγκεκριμένη απόφαση».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας