Σε τροχιά υλοποίησης το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας (pics)

InBusinessNews  14/01/2022 07:30
Σε τροχιά υλοποίησης το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας (pics)

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας (pics)

InBusinessNews  14/01/2022 07:30

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, μετά από την εξασφάλιση άδειας από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τη σχετική γνωμάτευση, η οποία, μεταξύ άλλων, καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες παραχωρείται η άδεια κατασκευής, σκοπός του έργου είναι η επέκταση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου επί της Λεωφόρου Ηρώων στον Άγιο Δομέτιο.

1

Διαβάστε ακόμα:

Χιλιάδες μονοκατοικίες και πολυκατοικίες θα ανεγερθούν

Τουρισμός: Σημάδια πως η «κότα με τα χρυσά αυγά» ξαναγεννά

Α. Αμερικάνος: Οι επιλογές χρηματοδότησης για σπουδές στο εξωτερικό


Οι χώροι του νέου κτηρίου 

Το έργο θα περιλαμβάνει ερευνητικά και διαγνωστικά εργαστήρια, γραφειακούς χώρους και χώρους διδασκαλίας, χώρους υπηρεσιών και υποστήριξης, εσωτερικό αμφιθέατρο, υπόγειο και υπαίθριο χώρο στάθμευσης, καθώς και υπαίθριο αμφιθέατρο. Το κτήριο θα συνδέεται με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου μέσω ημιυπόγειας σήραγγας στο επίπεδο του ισογείου.

2

3

Η ανάπτυξη θα αποτελείται από κτήριο εφτά επιπέδων, εκ των οποίων:

  • Δύο υπόγεια
  • Ένα ισόγειο
  • Ένα μεσοπάτωμα
  • Τρεις όροφοι

Τα πρώτο υπόγειο θα αποτελείται κυρίως από εργαστήρια, ενώ στους χώρους του δεύτερου υπογείου θα φιλοξενείται το τμήμα μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας. Στους υπόλοιπους ορόφους θα δημιουργηθούν γραφειακοί χώροι, σχολή μεταπτυχιακού τίτλου και εκθεσιακός χώρος που θα στεγάζεται στο ισόγειο.

4

5

Πότε θα ολοκληρωθεί 

Η άδεια κατασκευής του έργου δόθηκε κατόπιν μελέτης εκ μέρους της Περιβαλλοντικής Αρχής, η οποία, μετά από την εξέταση των χαρακτηριστικών και της τοποθεσίας του έργου, καθώς και του τύπου και των χαρακτηριστικών των ενδεχόμενων επιπτώσεων, απεφάνθη ότι δεν απαιτείται Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν μετά την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου 30 μήνες.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας