Ανάστατο το λιανεμπόριο, το CovScan κοκκίνισε και εμβολιασμένους

Αναστάτωση και απογοήτευση επικρατεί στο λιανικό εμπόριο, λίγες ώρες μετά την πιλοτική έναρξη ελέγχων κατοχής SafePass μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus.

Έξαλλος εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου, ο οποίος δήλωσε στο InBusinessNews ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή εμφανίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε, από τους πρώτους ελέγχους που διεξήχθησαν, διαφάνηκε ότι αρκετά από τα έγκυρα πιστοποιητικά/αποδεικτικά έβγαζαν την κόκκινη ένδειξη «invalid».

Παράλληλα, οι λιανέμποροι ζητούν όπως διασφαλιστεί η εγκυρότητα και η αξιοπιστία της εφαρμογής, προτού καταγραφούν οποιαδήποτε θέματα και προβλήματα στα καταστήματα, καλώντας το Υφυπουργείο Καινοτομίας να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους.

Διαβάστε ακόμα:

Προαιρετικά ο έλεγχος SafePass μέσω app, πότε γίνεται υποχρεωτικό

Αλλάζει ο τρόπος ελέγχου safepass στο λιανικό εμπόριο

 

Άλλες συσκευές πρασινίζουν, άλλες κοκκινίζουν το ίδιο QR Code
«Οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου ήταν πανέτοιμες, κατεβάζοντας το σχετικό application, ενώ οι καταναλωτές προσήλθαν με τα ψηφιακά ή εκτυπωμένα πιστοποιητικά κατοχής SafePass», ανέφερε σχετικά, καλώντας το αρμόδιο Υφυπουργείο να ελέγξει αποτελεσματικά την εφαρμογή, προκειμένου να μην δημιουργείται άσκοπη αναστάτωση και προβλήματα στα καταστήματα.

«Αρκετά πιστοποιητικά βγαίνουν invalid/κόκκινα, ακόμα και για εμβολιασμένους. Εκφράζουμε ανησυχία και απογοήτευση, καθώς πρόκειται για εφαρμογή, η οποία δοκιμάστηκε από το τέλος του καλοκαιριού», επεσήμανε ο κ. Αντωνίου.

«Έγκυρα SafePasss αναγνωρίζονται ως invalid, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δυο συσκευές για το ίδιο QR Code, εμφανίζει δύο διαφορετικές ενδείξεις, η μία πράσινο και η άλλη κόκκινο», πρόσθεσε ακόμα.

Παράλληλα, τόνισε ότι δόθηκαν οδηγίες στους υπεύθυνους των καταστημάτων να ελέγχεται η κατοχή SafePass από πολίτες με την προηγούμενη μέθοδο, μέχρι να υπάρξει διαβεβαίωση από το Υφυπουργείο Καινοτομίας ότι η εφαρμογή δουλεύει κανονικά, χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι​​​ το μέτρο της διενέργειας ελέγχων κατοχής SafePass μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμοστεί προαιρετικά και πιλοτικά από τις 8 Νοεμβρίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα καταστεί υποχρεωτικό, ώστε να δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο προσαρμογής και εξοικείωσης με τη διαδικασία τόσο των υπεύθυνων που διενεργούν τους ελέγχους όσο και των πολιτών.

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ