Αλλάζει ο τρόπος ελέγχου safepass στο λιανικό εμπόριο

Νέα δεδομένα μπαίνουν στην καθημερινότητα λιανεμπόρων και καταναλωτών από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Υποχρεωτικά, σε όλο το λιανικό εμπόριο, οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές ή οι εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοί τους οφείλουν μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, να εξασφαλίσουν την εφαρμογή CovScanCyprus, για τη διενέργεια των ελέγχων safepass.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου κάλεσε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, κατεβάζοντας την εφαρμογή, η οποία θα ελέγχει πλέον το safepass, προκειμένου να μην προκύψουν οποιαδήποτε προβλήματα όσον αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας.

«Θα πρέπει να κοινοποιήσουνε και να ενημερώσουμε υπεύθυνα ότι σε όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, εμπορικά κέντρα και υπεραγορές, από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ο έλεγχος safepass θα διεξάγεται υποχρεωτικά μέσω της εφαρμογής CovScanCyprus», ανέφερε σχετικά, υπογραμμίζοντας ότι οι καταστηματάρχες οφείλουν να εναρμονιστούν και να εφαρμόσουν τη νομοθεσία προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν πρόστιμα.

Η διαδικασία
Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό Android και διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play. Επεξηγηματικό βίντεο για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=WFa0Cta2VLw.

 

Μέσω της εφαρμογής πιστοποιείται γρήγορα και με ασφάλεια η εγκυρότητα του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού (EUDCC) για σκοπούς SafePass και αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία ελέγχων.

Ο έλεγχος μέσω της εφαρμογής γίνεται με τη σάρωση του κωδικού QR που αναγράφεται στο πιστοποιητικό (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) και παρουσιάζει τα εξής αποτελέσματα ελέγχου εγκυρότητας:

  • Πράσινο: Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει ότι ο κάτοχός του έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα ή νοσήσει από τη νόσο COVID-19.
  • Κίτρινο/Πορτοκαλί: Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει πως ο κάτοχός του έχει υποβληθεί σε εξέταση PCR ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα.
  • Κόκκινο: Το πιστοποιητικό είναι μη έγκυρο.

Υπογραμμίζεται ότι η εφαρμογή σχεδιάστηκε τηρώντας όλες τις πρόνοιες για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, δείχνει μόνο το όνομα και την ημερομηνία γεννήσεως του κατόχου και δεν αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη ή το ιστορικό ελέγχων.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!