Προεδρικές διαβεβαιώσεις στους εργαζομένους του «Κόροιβος»

Τη διαβεβαίωση ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη σχετικά με το θέμα των εργαζομένων του πολυκαταστήματος Era, πρώην Kόροιβος, στην Πάφο, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας με τους εργαζόμενους, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολυδύναμο Κέντρο Πάφου, o Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι, «θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρακολουθώ την εξέλιξη».

Οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “όχι στην ανεργία ναι στην ευαισθησία”, “δώστε μας τις δουλειές μας πίσω” και “Πρόεδρε μας, πιστεύουμε θα μας δικαιώσεις".

Γίνονται, είπε ο Πρόεδρος, διαβήματα, ώστε τηρώντας τη νομιμότητα, να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Είμαστε έτοιμοι, συνέχισε, “και για κατεπείγουσα ακόμα εξέταση του θέματος, αν ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες”, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν μπορούν να παραβιάσουν διατάγματα του δικαστηρίου, όπως καλά γνωρίζουν, αλλά προσπαθούν για το πώς θεραπεύεται το πρόβλημα. 

"Αυτό που είναι η επιδίωξη μας", συνέχισε, "είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι εκεί όπου υπάρχουν δουλειές να βλέπουμε το ενδεχόμενο της ανεργίας ως αποτέλεσμα παρατυπιών ή νομικών κωλυμάτων". 

Η κύρια έγνοια μας, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι, “να κρατηθείτε στις δουλειές σας, να δούμε πώς με νόμιμο τρόπο δημιουργούνται οι προοπτικές, ώστε να αποφευχθούν τα όσα δυσάρεστα αντιμετωπίζετε”.

Τόνισε πως συμμερίζεται τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς τους, προσθέτοντας πως "είναι ανθρώπινο". 

"Άλλοι δεν έχουν και ψάχνουν να βρουν δουλειές, δεν μπορεί εκείνους που έχουν δουλειές να τους οδηγούμε στην ανεργία. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν", κατέληξε. 

Υπενθυμίζεται πως το πολυκατάστημα «Era», πρώην Korivos, αντιμετωπίζει κίνδυνο αναστολής εργασιών μετά από διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για τερματισμό της χρήσης της οικοδομής, εντός δύο μηνών από τις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Διαβάστε εδώ: Φωτιές στην εμπορική ζωή της Πάφου για το Κόροιβος

Η εταιρεία με βάση την απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να εξασφαλίσει από τον Δήμο Πάφου, ως Αρμόδια Αρχή, πιστοποιητικό τελικής έγκρισης. Σε διαφορετική περίπτωση, το εμπορικό κέντρο θα κλείσει στις 14 Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα περίπου 200 άτομα να οδηγηθούν στην ανεργία.

 

Σημειώνεται ότι το εμπορικό κέντρο Κόροιβος στεγάζει το πολυκατάστημα ERA (πρώην Debenhams), το μεγαλοκατάστημα Superhome Center (DIY) και το κατάστημα Next.

Δειτε Επισης

Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων