Παγωτά Ηράκλης: Κάνουν στροφή στις συνεργασίες franchise

Στροφή στις συνεργασίες franchise κάνει μετά από δεκαετίες που προσφέρει τα παγωτά της στους Κύπριους καταναλωτές η Heraclis, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη μεγάλη ιστορία της, η οποία πάει πέραν των 80 χρόνων πίσω. 

Με τη σφραγίδα της τρίτης γενιάς 

Η σταδιακή ανάληψη της ηγεσίας της εταιρείας από την τρίτη γενιά της Heraclis φέρνει εξελίξεις στο πλάνο της, αφού, όπως αναφέρει στο InBusinessNews o Σταύρος Βρόντης, μέτοχος στην εταιρεία και πλέον, Franchise Manager, στόχος του, όπως και των αδερφιών του, Ηράκλη και Βαγγέλη, είναι να κάνουν το επόμενο βήμα και να προσφέρουν και οι ίδιοι στο ιστορικό όνομα που κουβαλούν. 

«Καταλήξαμε στο ότι το franchise είναι η καλύτερη λύση, ώστε να αναπτυχθούμε παγκύπρια, αφού η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια περιοριστήκαμε στην περιοχή της παλιάς Λευκωσίας»,  εξήγησε. 

Στην παρούσα φάση η εταιρεία σχεδιάζει τα καινούργια της αρχιτεκτονικά σχέδια-τα οποία θα είναι έτοιμα με τη νέα σεζόν-ώστε να εφαρμοστούν στο κατάστημά της και ακολούθως στα καταστήματα των συνεργατών της. 

Διαβάστε ακόμη: 

Η αγορά παγωτού στην Κύπρο-Τι λένε οι πρωταγωνιστές 

Η τρύπα μισού δις και η τάση για ρεφάρισμα (πίνακες) 

ASBIS: Ακίνητο 6.2 εκατ. ευρώ για τα νέα της headquarters

Τα σημεία στα οποία θα ανοίξουν τα νέα καταστήματα θα είναι περιορισμένα και πολύ επιλεγμένα, με επιλεγμένους συνεργάτες, σημείωσε ο κ. Βρόντης, προσθέτοντας ότι ο αρχικός στόχος είναι σε βάθος τριετίας να φτάνουν γύρω στα πέντε, ανεξάρτητα από την επαρχία. 

Ήδη, υπάρχει ενδιαφέρον και έγιναν και κάποιες συναντήσεις με υποψήφιους συνεργάτες. Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, λόγω της πανδημίας προέκυψε καθυστέρηση στην οριστικοποίηση των νέων αρχιτεκτονικών σχεδίων, η οποία έφερε ένα μικρό πάγωμα στις συζητήσεις.

Το κόστος και πώς θα επωφελούνται οι συνεργάτες

Όπως αναφέρεται εξάλλου σε σχετική αγγελία, το μέσο μέγεθος καταστήματος των συνεργατών θα πρέπει να είναι 50 τ.μ. και το μέσο ύψος της επένδυσης στις €80.000. Επίσης, υπάρχει entry fee ύψους €15.000, ενώ δεν προβλέπονται royalties.

Η ομάδα της Heraclis θα μοιραστεί με τους συνεργάτες-franchisees τις γνώσεις και τις εμπειρίες της για τη δημιουργία του δικού τους χώρου διάθεσης παγωτών, ενώ ο νέος συνεργάτης έχει να επωφεληθεί:

  • Από τη διαχρονική αξιοπιστία της Heraclis, με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί με το πέρασμα των χρόνων,
  • από την premium ποιότητα παγωτού που προσφέρει, καθώς η ομάδα ακολουθεί την ίδια συνταγή, όπως πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 1939,
  • από την καθετοποιημένη παραγωγή, με την Heraclis να διαθέτει δικό της εργοστάσιο παραγωγής παγωτού, από το οποίο ο συνεργάτης θα προμηθεύεται τα προϊόντα με χαμηλότερο κόστος,
  • από την ολοκληρωμένη υποστήριξη που θα παρέχεται, αφού ο συνεργάτης θα εκπαιδεύεται από την ομάδα της Heraclis, σε τομείς όπως την εξυπηρέτηση πελατών και την πώληση και τέλος,
  • από τις κεντρικές συμφωνίες με αξιόπιστους προμηθευτές.

Σημειώνεται ότι για το άνοιγμα νέου καταστήματος ο συνεργάτης δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις ή εμπειρία στον χώρο του παγωτού και της εστίασης.

Η ιστορία της Heraclis

Η ιστορία της Heraclis πάει πίσω στο 1939, όταν ο νεαρός τότε Ηράκλης Δημητρίου λειτούργησε στον Μακρύδρομο της Λευκωσίας ένα μικρό καφενεδάκι, στο σημείο όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα το κατάστημα, στην οδό Λήδρας 110. Διαβάζοντας ένα ελληνικό περιοδικό, βρήκε μία συνταγή παγωτού, στην οποία προσάρμοσε τις δικές του γεύσεις. Άρχισε λοιπόν, να προσφέρει εκτός από τον καφέ και τα γλυκά που έφτιαχνε η Σμυρνιά γυναίκα του Ευαγγελία, παγωτό το οποίο παρήγαγε ο ίδιος.

Σύντομα, κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου και καθιέρωσε την παρουσία του στην περιοχή. Μάλιστα, η δουλειά του αυξήθηκε τόσο πολύ, που αποφάσισε να διατηρήσει σε λειτουργία μόνο την παγωταρία.

Ο Ηράκλης ξεκίνησε µε πέντε γεύσεις παγωτού: Βανίλια, σοκολάτα, φιστίκι, φράουλα και λεµόνι. Πλέον, προσφέρει περισσότερες από 35 γεύσεις.

Πέραν του κεντρικού καταστήματος, η εταιρεία διαθέτει δύο ακόμα καταστήματα, στον Άγιο Δομέτιο και στην Αγλαντζιά. 

 

Δειτε Επισης

Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
Pepsis Asphalt: Στα σκαριά η επαναλειτουργία ανενεργού εργοστασίου στη Βάσα Κελλακίου
Εξαγωγές ύψους €508,39 εκ. προς χώρες της Ε.Ε. και €1,84 δισ. προς τρίτες χώρες από Κύπρο το 2023
Απόφαση-ορόσημο για το χαλλούμι με πενταετή παράταση της δυνατότητας για την ποσόστωση
Πήρε μπρος το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Kassatly στον Ύψωνα-Τι δηλώνει ο Nayef Kassatly (videos & pics)