Πλαστικό χρήμα: Σαρώνουν fast food, delivery και στοίχημα

Ανοδικά κινήθηκε το πλαστικό χρήμα το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις συναλλαγές σε καταστήματα από τοπικές κάρτες στην Κύπρο να φτάνουν το €1.32 δισ., καταγράφοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Όσον αφορά τις συναλλαγές από κυπριακές κάρτες στο εξωτερικό (πωλήσεις και αναλήψεις μετρητών), καταγράφηκε μείωση 12%, υποχωρώντας στα €394,1 εκατ.

Σύμφωνα με στοιχεία της JCC, οι συναλλαγές από ξένους στην Κύπρο μειώθηκαν κατά 37% στα €87,4 εκατ., ενώ αν συμπεριληφθούν και οι αναλήψεις μετρητών η αξία τους ξεπερνά τα €123 εκατ., με τη μείωση να φτάνει το 34% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Παπαχριστοφόρου και Παπαλέκας αλλάζουν τον ξενοδοχειακό χάρτη

Τονωτική ένεση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα μέσω ORB

Το πλαίσιο συμφωνίας για το χαλλούμι και τα κύρια χαρακτηριστικά του

Έκλεισε η εξαγορά του Parklane

Οι πάνω και οι κάτω
Τη μεγαλύτερη αύξηση ρεκόρ ύψους 1200% παρουσίασαν το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι αγορές σε εστιατόρια fast food.

Εξάλλου, στο 194% ανήλθε η αύξηση στις αγορές με κάρτες σε στοιχηματικές δραστηριότητες και υπηρεσίες παράδοσης (delivery).

Στις συναλλαγές σε ηλεκτρονικά, υπολογιστές και περιφερειακά η άνοδος έφτασε το 72%, ενώ αντίθετα οι αγορές σε ταξιδιωτικές επιχειρήσεις υποχώρησαν κατά 78%.

Οι συναλλαγές στα κατεχόμενα
Οι αγορές από τουρκικές κάρτες στην Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2021 ανήλθαν στις €393.676.

Την ίδια ώρα, οι συναλλαγές των Κυπρίων στα κατεχόμενα διαμορφώθηκαν στις €295.547.

Δειτε Επισης

Με κυπριακή υπογραφή η νέα καμπάνια της Jeep για το μοντέλο Jeep Wrangler
Τι αλλάζει η Shein μετά την προειδοποίηση της Ε.Ε. για πιθανές κυρώσεις
Pandora: Το brand κοσμημάτων έρχεται στη Λευκωσία και ανοίγει κατάστημα στο Nicosia Mall
Μετέωροι οι εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά…Το μομέντουμ που χάνεται και τα 400+400 αυτοκίνητα στο περίμενε
Χαλλούμι: Αύξηση ποσοστού αιγοπρόβειου βιολογικού γάλακτος ζητούν οι παραγωγοί
Βαφεάδης: Σύντομα τα νέα σχέδια για ηλεκτρικά οχήματα...Θα επωφεληθούν οι ευάλωτοι και η μεσαία τάξη
Χ. Προύντζος: Το σκεπτικό για άνοιγμα της Μακαρίου-Για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα θα πρέπει να αυξηθούν οι κάτοικοι
Η Electroline στην πλατφόρμα της Wolt-Η νέα συνεργασία στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών και τεχνολογίας
Είσοδος BYD στην κυπριακή αγορά...Το πρώτο showroom που ανοίγει σήμερα και τα διαθέσιμα μοντέλα (pics)
KULT boutiques: Παρουσίασαν τη συλλογή «ZEGNA L'Oasi di Lino SS25» στο ξενοδοχείο Anassa