Κλειστό το λιανεμπόριο το Μεγάλο Σάββατο

Μάριος Ιωάννου  08/04/2021 16:30
Κλειστό το λιανεμπόριο το Μεγάλο Σάββατο

Κλειστό το λιανεμπόριο το Μεγάλο Σάββατο

Μάριος Ιωάννου  08/04/2021 16:30

Ξεκάθαρη ήταν η υπουργός Εργασίας όσον αφορά την τήρηση της αργίας της εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία φέτος συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο, μία από τις πιο εμπορικές μέρες της χρονιάς.

Καμία εξαίρεση

Σε πρόσφατη συνάντηση οικονομικών φορέων και κοινωνικών εταίρων με τη Ζέτα Αιμιλιανίδου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα δοθεί οποιαδήποτε εξαίρεση, ούτε καν για τα κρεοπωλεία ή τις υπεραγορές.

Συνεπώς, την 1η Μαΐου 2021 (Μεγάλο Σάββατο) όλα τα γενικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των υπεραγορών, θα παραμείνουν κλειστά.

Παρόλο που το Μεγάλο Σάββατο θεωρείται αρκετά εμπορική μέρα για το λιανεμπόριο, ιδίως για τον κλάδο των τροφίμων, εντούτοις η αργία θα τηρηθεί κανονικά από όλα τα γενικά καταστήματα.

Διαβάστε ακόμα: 
Και η Seabourn επιλέγει Κύπρο για κρουαζιέρες

Έρχεται Κύπρο και προσλαμβάνει η γαλλική Murex

Η CTC ζητά εκατομμύρια, όχι λέει το ΥΠΕΣ

Δεν μεταφέρονται οι αργίες
Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί ότι στη νομοθεσία για τις αργίες, η οποία είχε θεσπιστεί το 2006, υπήρχε πρόνοια ότι σε περίπτωση που η εργατική Πρωτομαγιά συνέπιπτε με τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα τηρείτο κανονικά.

Παράλληλα, στην εν λόγω νομοθεσία καθίσταται σαφές ότι οι δημόσιες αργίες δεν μεταφέρονται.

Παρά την εμπορικότητα της ημέρας και την πιθανή ταλαιπωρία που μπορεί να προκύψει για τους καταναλωτές, οι λιανέμποροι δεν ανέμεναν οποιαδήποτε εξαίρεση για τη φετινή Πρωτομαγιά.

Αγορές μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής
Μιλώντας στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου κάλεσε τους καταναλωτές να προγραμματίσουν τις αγορές τους μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 30 Απριλίου, τονίζοντας ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν τις αγορές τους μέχρι τις 18:00 της Μεγάλης Παρασκευής. Θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε το κοινό με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και διατάγματα», επεσήμανε σχετικά.

Σημειώνεται ότι τα γενικά καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν την Τρίτη του Πάσχα, 4 Μαΐου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας