Η CTC ζητά εκατομμύρια, όχι λέει το ΥΠΕΣ

Η CTC ζητά εκατομμύρια, όχι λέει το ΥΠΕΣ

Η CTC ζητά εκατομμύρια, όχι λέει το ΥΠΕΣ

Αποζημείωση εκατομμυρίων ζητεί από το κράτος η Cyprus Trading Corporation Plc, για έργα σχετικά με το Limni Bay Resort.

Συγκεκριμένα, και βάσει των όσων αναφέρει ο Όμιλος CTC στα αποτελέσματά του για το πρώτο εξάμηνο του 2020, η εταιρεία υπέβαλε, με επιστολή της στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, απαίτηση για αποζημίωση από το κράτος για έργα επαναφοράς του περιβάλλοντος, για τα οποία η ίδια κατέβαλε περίπου €30 εκ.

«Σύμφωνα με τους νομικούς της σύμβουλους, το αίτημα είναι δίκαιο και δικαιολογημένο και έτσι όποια αποζημείωση ληφθεί, θα διατεθεί πρώτα έναντι της οφειλής προς τη θυγατρική Εταιρεία Woolworth (Cyprus) Properties Plc», σημειώνει η CTC.  

Tι απαντά το Υπ. Εσωτερικών 

Το InBusinessNews επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την επιστολή της CTC και το αίτημα αποζημίωσης, το οποίο μας ενημέρωσε ότι «όσον αφορά τα αντισταθμιστικά οφέλη για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή Λίμνης στην Πόλη Χρυσοχούς και στις κοινότητες Πελαθούσας, Κινούσας και Μακούντας, το ΥΠΕΣ έχει εξετάσει τις θέσεις και επιχειρήματα της εταιρείας».

Διαβάστε ακόμα: 

Ξεκινά η κατασκευή του Volta στο NEO PLAZA

Είναι κοντά το άνοιγμα των ξενοδοχείων για τους Κύπριους

Η απάντηση που έχει δώσει είναι ότι «δεν αιτιολογείται η παροχή αντισταθμιστικών ωφελημάτων προς την εταιρεία, καθότι οι εργασίες αποκατάστασης/ αναβάθμισης του περιβάλλοντος αποσκοπούσαν στην απαιτούμενη προετοιμασία της επηρεαζόμενης γης για τη χωροθέτηση δύο γηπέδων γκολφ και άλλων χρήσεων, ανάπτυξη για την οποία η εταιρεία έχει ήδη αιτηθεί και εξασφαλίσει τις σχετικές Πολεοδομικές Άδειες».

Αξιολογεί ανάπτυξη μικρότερης κλίμακας

Υπενθυμίζεται ότι η Cyprus Limni Resorts And Golfcourses Plc παραχώρησε σε επενδυτικές εταιρείες, θυγατρικές της Τράπεζας Κύπρου, τη γη που προοριζόταν για την ανάπτυξη γηπέδων γκολφ και άλλων αναπτύξεων, τερματίζοντας τον προγραμματισμό δημιουργίας του έργου Limni Bay.

Η υπόλοιπη ακίνητη ιδιοκτησία έκτασης περίπου 300 χιλιάδων τ.μ. (300 δεκάρια) προσφέρεται για μελλοντική αξιοποίηση και ανάπτυξη σε μικρότερη κλίμακα, ενδεχόμενο το οποίο βρίσκεται υπό αξιολόγηση.

Σημειώνεται ότι μέρος της εν λόγω περιουσίας βρίσκεται στη Λίμνη, καθώς και στις περιοχές Κινούσας και Λυσού.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας