PAPER WORKS PHILIPPIDES: Από γενιά σε γενιά

Τo Paper Works Philippides άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του πριν από 86 χρόνια ως ένα μικρό κατάστημα χαρτικών. Στην πορεία πέρασε από γενιά σε γενιά και εξελίχθηκε, στο πέρασμα των χρόνων, σε μια επιχείρηση με ευρεία γκάμα προϊόντων, με επιλογές σε βιβλία, είδη σπιτιού και διακόσμησης, όπως περιγράφει η εκ των ιδιοκτητών, διευθύντρια αγορών και πωλήσεων ειδών σπιτιού και διακόσμησης, Μόνικα Μακρή.

Διαβάστε ακόμα:
Το μέλλον στις οπτικές ίνες
Πρέπει να τολμήσουμε να αμφισβητήσουμε και να ξανασκεφτούμε τα πάντα

Ένα μικρό κατάστημα
Η εταιρεία μας ξεκίνησε από τον παππού μου το 1934, με ένα πολύ μικρό κατάστημα χαρτικών στη παλιά Λευκωσία. Αργότερα ο πατέρας μου, στον οποίο οφείλουμε όλη η οικογένεια όλα όσα είμαστε σήμερα, αποφάσισε να μεγαλώσει την επιχείρηση, εκδίδοντας ο ίδιος βιβλία για εκμάθηση Αγγλικών, Γαλλικών και Ιστορίας, τα οποία υιοθετήθηκαν σε όλα τα γυμνάσια της Κύπρου. Το δεξί χέρι του πατέρα μου ήταν πάντοτε η μητέρα μου, η οποία στάθηκε δίπλα του στα δύσκολα που ήρθαν, ειδικά μετά το 1974, όταν έπρεπε να ξαναστήσουν την επιχείρηση από την αρχή. Με πείσμα και δουλειά τα κατάφεραν.

Έμπνευση και μετεξέλιξη
Το 1991 είχα την πρώτη μου επαγγελματική επαφή με το κατάστημα, καθώς άρχισα να δουλεύω εκεί. Την ίδια εκείνη χρονιά πραγματοποίησα και το πρώτο μου επαγγελματικό ταξίδι με τους γονείς μου.

Είχαμε πάει στη Γερμανία σε μια έκθεση ειδών δώρων και χριστουγεννιάτικών προϊόντων και με είχαν αφήσει για μισή ώρα μόνη μου να περιπλανιέμαι στον χώρο.Είχα ενθουσιαστεί και κατέληξα να κάνω την εξωπραγματική παραγγελία των 200.000 λιρών σε κορδέλες! Εννοείται ότι ο πατέρας μου τελικά τη ακύρωσε και τη μετάτρεψε σε παραγγελία των 2.000 λιρών. Είχε γίνει όμως η αρχή και το πρώτο βήμα στη μετεξέλιξη του καταστήματος. Χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά, εποχικά, είδη για πάρτι και ξεχωριστά δώρα άρχισαν να κάνουν σιγά - σιγά την εμφάνισή τους στο κατάστημα.

Τα τρία αδέλφια μαζί
Την αρχή έκανε ο παππούς μου, ακολούθησε ο πατέρας μου και σήμερα εγώ και τα αδέρφια μου διαχειριζόμαστε το κατάστημα.

Ο καθένας από εμάς εξέλιξε την εταιρεία με τον τρόπο του. Το δικό μου όνειρο ήταν να ασχοληθώ με τη διακόσμηση χώρων και γενικότερα με οτιδήποτε δημιουργικό και καλαίσθητο. Και το έκανα πραγματικότητα. Η αδερφή μου η Χριστίνα, η οποία είναι ένα μεγάλο ατού για την επιχείρηση, ανέλαβε τον τομέα των παραγγελιών και των πωλήσεων σχολικών βιβλίων. Το τρίτο και πολύ σημαντικό άτομο στην εταιρεία μας σήμερα είναι ο αδερφός μου ο Χαράλαμπος, ο οποίος επικεντρώνεται στο κομμάτι της γραφικής ύλης, των ειδών τέχνης και στις B2B πωλήσεις.

Οι ενδοοικογενειακές διαφωνίες είναι αναπόφευκτες σε μια οικογενειακή επιχείρηση, αλλά και απολύτως φυσιολογικές. Στη δική μας περίπτωση, αναλαμβάνοντας ο κάθε ένας το δικό του κομμάτι, βρήκαμε τη φόρμουλα της αρμονικής εξέλιξης και συνύπαρξης. Με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων όλα λύνονται.

Ψηφιακή μεταμόρφωση
Η ψηφιακή μεταμόρφωση και το online shopping είναι, πλέον, σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Το τμήμα του βιβλιοχαροπωλείου διατηρεί ένα πολύ καλό ψηφιακό κατάστημα και στις μέρες του lockdown ήταν μια ανάσα στις πωλήσεις. Πολλές αφορούσαν είδη τέχνης, κατασκευές και είδη χειροτεχνίας για μικρά παιδιά. Στα μελλοντικά μας σχέδια, για την καλύτερη ανάδειξη της μεγάλης γκάμας των προϊόντων και των τριών κομματιών της επιχείρησης, βρίσκεται η επέκταση του καταστήματος σε ένα μεγαλύτερο χώρο.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση