Alion: Νέα προϊόντα εν μέσω κορωνοϊού

Αν και η πανδημία μείωσε τις εξαγωγές της Alion, αλλά και τις εγχώριες πωλήσεις του καναλιού HORECA, η εταιρεία κατάφερε να καλύψει τις χαμένες πωλήσεις μέσω νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η Alion, την περίοδο του lockdown, πρόσθεσε στις υπηρεσίες της την Παγκύπρια διανομή προϊόντων, εντός της ίδιας μέρας και με παραγγελία μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Παράλληλα, κατάφερε να λανσάρει στην αγορά νέα προϊόντα όπως φρέσκα κομμένα εξωτικά φρούτα έτοιμα για κατανάλωση, φρέσκους χυμούς, λαχανικά, σαλατικά και αρωματικά. 
 
Ο Γιώργος Ζαβός, Business Development Manager της Alion Vegetable & Fruit Co, σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, μας παρουσιάζει πώς η εταιρεία διαχειρίστηκε την κρίση της πανδημίας και κατά πόσο επηρεάστηκε.  
 
«Η πιο άμεση βελτίωση που επιτεύχθηκε ήταν η επιτυχία της Alion στο να καλύψει  πλήρως τις χαμένες πωλήσεις της, από άλλα κανάλια τα οποίο επηρεάστηκαν αρνητικά λόγω της πανδημίας.»
 
Διαβάστε ακόμα: Στον πάγο το θέμα με τις ταρίφες στα λιμάνια

Μείωση στις πωλήσεις
Η Alion ανήκει στον πρωτογενή γεωργικό τομέα τα τελευταία 30 χρόνια και προσφέρει στην οικονομία του τόπου. Είναι η μεγαλύτερη γεωργική παραγωγική εταιρεία στην Κύπρο που κατάφερε τα προϊόντα της να φτάσουν σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως. Η ιδιαιτερότητα της Alion έγκειται στο γεγονός ότι τα προϊόντα της ανήκουν στην κατηγορία των φρέσκων και έχουν σύντομη διάρκειας ζωής. Ως εκ τούτου, με την έναρξη της πανδημίας, οι εξαγωγές μας είχαν μεγάλη μείωση λόγω των περιορισμών των πτήσεων και ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις μας από την μια μέρα στην άλλη διακόπηκαν και έκτοτε δεν έχουν φτάσει στα σύνηθες επίπεδα. Επίσης, οι δραστηριότητες μας στην κυπριακή αγορά επηρεάστηκαν αρνητικά από τις χαμένες πωλήσεις του καναλιού Horeca λόγω της περιορισμένης λειτουργίας του, η οποία προέκυψε από την μη άφιξη τουριστών.
             
Καινοτομίες εν μέσω πανδημίας
Η εταιρεία μας εφάρμοσε πιστά όλα τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για σωστή υγιεινή στους χώρους εργασίας. Στις 21 Μαρτίου του 2020 προσθέσαμε στις υπηρεσίες μας την Παγκύπρια διανομή προϊόντων μέσω συνεργασίας με ηλεκτρονική πλατφόρμα, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές μας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια περίοδο δύσκολων συνθηκών, όπου οι καταναλωτές είχαν περιορισμένες εξόδους και απέφευγαν τις επισκέψεις σε υπεραγορές. Σε χρόνο ρεκόρ, με μαεστρία και μεγάλη δόση ευελιξίας, καταφέραμε να οργανώσουμε  την παραγωγική δομή μας και το σύστημα διανομής μας.
 
Διαβάστε ακόμα: Altamira: Δέκα σπίτια από €115.000 (photos)

Ταυτόχρονα ενσωματώσαμε και καινούρια πρωτοποριακά προϊόντα όπως φρέσκα κομμένα εξωτικά φρούτα έτοιμα για κατανάλωση, φρέσκους χυμούς, λαχανικά, σαλατικά, αρωματικά, προωθώντας την υγιεινή διατροφή. Όλα αυτά σε συνδυασμό με παράδοση εντός της ίδιας μέρας σε Παγκύπρια βάση και με δωρεάν διανομή με αγορές μίνιμουμ 15 ευρώ.

Επιπρόσθετα, έχουμε δημιουργήσει και συνέργειες με άλλες κυπριακές εταιρείες, διανέμοντας τα προϊόντα τους έτσι ώστε να προσφέρουμε στον καταναλωτή μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να επιτύχουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Alion, μέσω της δημιουργίας ενός καναλιού επικοινωνίας με τον καταναλωτή της, ο οποίος έχει λιγοστό χρόνο στην διάθεση του και αποζητά πρακτικότητα, εξυπηρέτηση και ολόφρεσκα υψηλής ποιότητας προϊόντα στο σπίτι του που τηρούν τις διαδικασίες υγιεινής. Η πιο άμεση βελτίωση που επιτεύχθηκε ήταν η επιτυχία της Alion στο να καλύψει  πλήρως τις χαμένες πωλήσεις της, από άλλα κανάλια τα οποίο επηρεάστηκαν αρνητικά λόγω της πανδημίας.
 
 
Τι μας δίδαξε η πανδημία
Σίγουρα αυτά που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι πρωτόγνωρα και δεν υπάρχει η μαγική φόρμουλα που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις επιχειρήσεις. Θα έλεγα όμως ότι για την δική μας επιχείρηση ήταν σημαντική η στρατηγική διεύρυνση του κωδικολογίου μας κι η ταυτόχρονη προσφορά έτοιμων λύσεων σε τελικό προϊόν προς τους καταναλωτές. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να προσφέρουμε καινούργιες επιλογές στους πελάτες μας και κατά συνέπεια διευρύναμε το πελατολόγιο μας. Κάτι πολύ σημαντικό για την Alion, είναι ότι επενδύει ιδιαίτερα στους νέους καταναλωτές, αφουγκράζεται τα θέλω τους, τα πιστεύω τους και ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες τους κτίζοντας ένα κανάλι επικοινωνίας μαζί τους. Η Alion είναι μια εταιρεία η οποία είναι ευέλικτη που ποτέ δεν επαναπαύεται και που συνέχεια εφαρμόζει νέες τεχνολογίες και μελετάει νέα προϊόντα και νέες καινοτόμες πρωτοβουλίες. Αυτό έχει ενισχυθεί με την νέα γενιά στελεχών η οποία με την εμπειρία και καθοδήγηση της παλιάς γενιάς, μελετά συνεχώς νέες ευκαιρίες που θα προσθέσουν αξία στην επιχείρηση και κατά συνέπεια, θα προσθέσουν αξία και στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ