Σοφία Βορκά: Με επίκεντρο τον άνθρωπο

Πρωταρχικός της στόχος είναι ο σεβασμός στους ανθρώπους, η στήριξη στην κοινωνία και η προστασία του περιβάλλοντος. Η ΙΚΕΑ Κύπρου θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες και επίσημους φορείς για προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, επισημαίνει η Σοφία Βορκά, Marketing Manager της ΙΚΕΑ Κύπρου . Αυτό εξάλλου, απέδειξε κι υποψηφιότητα της στα IN Business Awards, στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Διαβάστε ακόμα: Αξιόπιστη επιλογή η Κύπρος μετά το blacklisted των νησιών Κέιμαν

Σημαντικές δράσεις
Κατά το 2019, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ΙΚΕΑ Κύπρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, υλοποίησε το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς». Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η ΙΚΕΑ έχει εξοπλίσει, μέχρι σήμερα, οχτώ κοινοτικές αίθουσες δημόσιων και κοινοτικών νηπιαγωγείων σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο. Ο κάθε σταθμός, σχεδιάζεται από την έμπειρη ομάδα διακοσμητών της ΙΚΕΑ και πάντα σε συνεννόηση με τους παιδαγωγούς των σταθμών, αλλά και τις δημοτικές αρχές, ώστε να μετατραπεί σε έναν χαρούμενο, ασφαλή και φιλόξενο χώρο, ο οποίος καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός όμορφου και ζεστού περιβάλλοντος, όπου τα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά δημιουργικές στιγμές.

Διαβάστε ακόμα: 360: Το κτήριο που αλλάζει τη Λευκωσία (βίντεο)

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, η ΙΚΕΑ πρόσφερε, επί καθημερινής βάσεως, τα γεύματα που δεν διατέθηκαν στο εστιατόριό της σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Η ΙΚΕΑ, με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε στη μείωση της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού και της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό, προσφέροντάς το σε συνανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Διαβάστε ακόμα: Συνταγεσύ: Το νέο πρωτότυπο σύστημα διαχείρισης συνταγών ΓΕΣΥ

Χορηγήσεις
Η ΙΚΕΑ Κύπρου διαθέτει το κονδύλι που απαιτείται, ώστε να διασφαλίζει ότι κάθε αίθουσα νηπιαγωγείων που εξοπλίζει ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών για μάθηση και διασκέδαση σε έναν όμορφο και ασφαλή χώρο.

Η σημασία της ΕΚΕ
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τις κυπριακές επιχειρήσεις, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συμμετέχουν ενεργά προσφέροντας στην κοινωνία μέσα από οργανωμένες δράσεις που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων. Οι επιχειρήσεις δρώντας μέσα στο κοινωνικό σύνολο το επηρεάζουν αλλά και επηρεάζονται από αυτό. Η ΙΚΕΑ Κύπρου αναγνωρίζει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και στόχος της είναι να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην ικανοποίηση αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Επίσης, φαίνεται πως ο Κύπριος καταναλωτής είναι αρκετά ευαισθητοποιημένος και ενημερώνεται για τις αντίστοιχες δράσεις των εταιρειών.

Για την ΙΚΕΑ Κύπρου η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αξίες και το όραμά της και θα συνεχίσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, διατηρώντας στο επίκεντρο της δράσης της τα παιδιά και την δημιουργία μιας καλύτερης καθημερινής ζωής για τους πολλούς.  

Το μέλλον
Η ΙΚΕΑ Κύπρου θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες, την τοπική αυτοδιοίκηση, κυβερνητικές και μη οργανώσεις, προκειμένου να αξιολογούνται οι σημαντικότερες ανάγκες και να σχεδιάζονται δράσεις και πρωτοβουλίες με βασική προτεραιότητα τον σεβασμό στους ανθρώπους, τη στήριξη της κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο προσεχές μέλλον, θα συνεχίσει να υλοποιεί το Πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς», επιπλώνοντας και εξοπλίζοντας κοινοτικά νηπιαγωγεία σε όλη την Κύπρο. Στην ΙΚΕΑ πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο, αποτελούν προτεραιότητα για εμάς και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για να τους εξασφαλίσουμε μια πιο όμορφη καθημερινότητα. Επίσης, η ΙΚΕΑ θα συνεχίσει να διαθέτει γεύματα του εστιατορίου προς κάλυψη των αναγκών σίτισης των συνανθρώπων μας.

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά