Τα 40 κορυφαία αμερικανικά brands στην Κύπρο

Τη λίστα με τα top 40 αμερικανικά brands στην Κύπρο παρουσίασε το περιοδικό GOLD.


Διαβάστε ακόμα:
Άρτεμις Αντωνιάδου: The master of fashion

Χριστουγεννιάτικο πακέτο 200 ακινήτων από την Altamira

Ανάμεσά τους βρίσκονται κορυφαίες και γνωστές εταιρείες από όλους τους τομείς του επιχειρείν.

Δείτε πιο κάτω τη λίστα των brands των ΗΠΑ που βρίσκονται στην κυπριακή αγορά.


Η εταιρεία ιδρύθηκε ως Minnesota Mining and Manufacturing Company το 1902, ονομασία, η οποία αργότερα έγινε 3Μ. Τα προϊόντα της εισάγονται και διανέμονται στην Κύπρο από την Andreas Jacovides Trading Ltd.

Android
Από τον Οκτώβριο του 2019, η Android κατέχει το 33,34% της αγοράς του λειτουργικού συστήματος στην Κύπρο.

Αmazon
Ο Amazon Alexa, ο εικονικός βοηθός που λάνσαρε η Amazon, είναι διαθέσιμος σε 41 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, από το 2018.

Apple
Η Apple έχει πουλήσει πάνω από 1,3 δις. iPhones από την κυκλοφορία του πρώτου της smartphone το 2007. Σήμερα, με πάνω από 210 δις. δολάρια σε μετρητά, είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Bennigans
Η 40χρονη ιρλανδική με ύφος παμπ αλυσίδα casual dining εστιατορίων προσφέρει φαγητά του Chef, καινοτόμα ποτά και αξέχαστες γευστικές εμπειρίες στην Κύπρο από το 2002.

Boeing
Το πρώτο αεροσκάφος 737-800 της επόμενης γενιάς της Boeing, το εμπορικό αεροπλάνο με τις υψηλότερες πωλήσεις, ξεκίνησε για πρώτη φορά από μια αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κύπρο το 2001.

Coca-Cola
Η Lanitis Bros έγινε ο επίσημος εμφιαλωτής και διανομέας της Coca-Cola στην Κύπρο το 1950, με το πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης στη Λεμεσό.

Ford
Η Michaels Automotive είναι η επίσημη αντιπρόσωπος της Ford στην Κύπρο. Η εταιρεία διαθέτει τέσσερα αποκλειστικά showrooms και τρία κέντρα εξυπηρέτησης και ανταλλακτικών στη Λάρνακα, τη Λευκωσία, την Πάφο και τη Λεμεσό.

Converse
Τα παπούτσια Converse, που ιδρύθηκαν το 1908, ήταν αρχικά δημοφιλή αθλητικά παπούτσια πριν γίνουν ένα casual αξεσουάρ μόδας. Η Converse εξαγοράστηκε από τη Nike Inc. το 2003.

Google
Οι Κύπριοι δαπανούν κατά μέσο όρο 12 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα την ημέρα στην κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Haagen Dazs
Τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας παγωτού πωλούνται στο λιανικό εμπόριο σε περισσότερα από 900 καταστήματα Häagen-Dazs σε 50 χώρες. Η Häagen-Dazs έκανε το ντεμπούτο της στην Κύπρο το 2011.

Head & Shoulders 
Το Head & Shoulders παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1961 και κατασκευάζεται από τη μητρική εταιρεία Procter & Gamble. Η Procter & Gamble διόρισε την Diplomat Distributors Cyprus Ltd ως νέο διανομέα της για όλα τα προϊόντα της.

Jack Daniels
Το αποστακτήριο του Jack Daniel βρίσκεται στην κομητεία Moore, σε μία από τις ξηρές κομητείες των Ηνωμένων Πολιτειών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι παράνομο να αγοραστεί το προϊόν εκεί. Το Jack Daniels διανέμεται στην Κύπρο μέσω της Brown Forman του A.S. Xinaris & Sons Ltd.

Domino’s Pizza 
Τα καταστήματα Domino’s Pizza σε ολόκληρο τον κόσμο πωλούν κατά μέσο όρο 3 εκατομμύρια πίτσες την ημέρα. Σήμερα υπάρχουν επτά καταστήματα στην Κύπρο.

Heinz
Πάνω από 650 εκατομμύρια μπουκάλια Heinz Tomato Ketchup πωλούνται σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 140 χώρες, με ετήσιες πωλήσεις άνω των 1,5 δισ. δολαρίων.

Coffee Beanery
Η Coffee Beanery, με πάνω από 100 τοποθεσίες στις ΗΠΑ και 20 διεθνώς, αναγνωρίζεται για τη μοναδική προσέγγιση της οικογενειακής επιχείρησης, την εταιρική κουλτούρα και τη δέσμευσή της για την ποιότητα.

Facebook
Το Facebook είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως, με 2,45 δισ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Το 2019, ανέφερε ότι μπορεί να φτάσει τους 930.000 ανθρώπους στην Κύπρο με διαφημίσεις στην πλατφόρμα της.

Gillette
Ιδρύθηκε από τον King C. Gillette το 1901 ως κατασκευαστής ξυραφιού ασφαλείας. Τα ξυράφια της εταιρείας χρησιμοποιούνται από 750 εκατομμύρια άνδρες σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια χώρες.

Hard Rock Café
Το Hard Rock Café Cyprus βρίσκεται στην Αγία Νάπα σε ένα ευρύχωρο κτήριο ορόσημο με υπαίθρια και εσωτερικά καθίσματα 860 τ.μ. στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο.

KFC
Το KFC (Kentucky Fried Chicken) ιδρύθηκε το 1952 και εισήχθη για πρώτη φορά στην Κύπρο το 1994 από την PHC Franchised Restaurants Ltd.

Kellogg's
Η Kellogg's διανέμεται στην Κύπρο από την Argosy Trading Company Ltd (ATC) από το 1968.

Kleenex
Τα πρώτα μαντηλάκια προσώπου από τη Δύση λανσαρίστηκαν το 1924 και αρχικά κυκλοφορούσαν στην αγορά ως υποκατάστατα μίας χρήσεως για πετσέτες προσώπου ή βαμβακερό μαλλί ως μέσο απομάκρυνσης της κρέμας.

Johnson’s
Το διάσημο σύνθημα παιδικού σαμπουάν "No More Tears" («Όχι πια δάκρυα») εισήχθη το 1953, το οποίο διαδέχθηκε το "No More Tangles" («Όχι άλλα μπερδέματα») το 1971. Και τα δύο χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα.

MasterCard
Η δεύτερη πιο δημοφιλής κάρτα στην Κύπρο, είχε 903 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες που κυκλοφορούσαν το δεύτερο τρίμηνο του 2019, εκ των οποίων 235 εκατομμύρια ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Netflix
Η εταιρεία διανομής βίντεο κατά παραγγελία λανσαρίστηκε στην Κύπρο το 2016. Σήμερα, η Netflix λειτουργεί σε 190 χώρες.

McDonald’s
Τον Ιούνιο του 1997, η Family Restaurants Andreou Co. Ltd. άνοιξε το πρώτο εστιατόριο McDonald's στην Κύπρο στον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων, στη Λάρνακα.

Lay’s Chips
Τα τσιπ πατάτας Lay’s, που διανέμονται στην Κύπρο από την Corina Snacks Ltd, δημιουργήθηκαν από τον Herman Lay το 1932.

M&M's
Έμπνευση για το concept σοκολάτας με επικάλυψη καραμελών ήταν μια μέθοδος που επιτρέπει στους στρατιώτες να μεταφέρουν σοκολάτα σε ζεστά κλίματα χωρίς να λιώσει. Πάνω από 2 δισ. M&M's παράγονται στο εργοστάσιο του New Jersey κάθε οκτώ ώρες.

Merck
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, της επιστήμης ζωής και των υλικών απόδοσης. Τα προϊόντα της Merck διανέμονται στην Κύπρο μέσω της C. G. Papaloisou Ltd. και της A.J.Vouros LTD.

Nike
Η μάρκα παίρνει το όνομά της από την ελληνική θεά της νίκης. Από το 2017, η μάρκα Nike εκτιμάται στα 29,6 δισ. δολάρια.

PayPal
Η PayPal έχει πάνω από 267 εκατομμύρια λογαριασμούς παγκοσμίως και διατίθεται σε 202 χώρες και 25 νομίσματα σε όλο τον κόσμο.

Pampers
Το 1956, ο ερευνητής της P&G Victor Mills δεν ήθελε να αλλάζει τις πάνες υφάσματος του εγγονιού του, αναθέτοντας σε συνεργάτες στο ερευνητικό τμήμα της P&G στην κοιλάδα του Μαϊάμι, στο Οχάιο, για να εξετάσει την κατασκευή μιας καλύτερης πάνας μιας χρήσης. Οι Pampers εισήχθησαν το 1961.

Papa John’s
Η Papa John’s άνοιξε τις πόρτες της το 1984. Το Papa είναι το ακρωνύμιο P.A.P.A. που σημαίνει "People are priority always” («Οι άνθρωποι είναι πάντα προτεραιότητα»).

Pepsi
Αρχικά δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε το 1893 από τον Caleb Bradham και εισήχθη ως Brad's Drink, το οποίο μετονομάστηκε σε Pepsi-Cola το 1898, και στη συνέχεια σε Pepsi το 1961.

Pizza Hut
Η Pizza Hut, που ιδρύθηκε το 1958 στο Wichita του Κάνσας από τον Dan και τον Frank Carney, λειτουργεί σήμερα 18.431 εστιατόρια παγκοσμίως.

Starbucks
Η Starbucks ιδρύθηκε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον το 1971. Από τις αρχές του 2019, η εταιρεία λειτουργεί πάνω από 30.000 καταστήματα. Το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο άνοιξε την πρωτεύουσα το 2003.

Snickers
Η επικάλυψη σοκολάτας με φιστίκια, καραμέλα και νουκάτ πήρε το όνομά της από το αγαπημένο άλογο της οικογένειας του Άρη.

TGI Fridays 
Το TGI Fridays λειτουργεί επτά εστιατόρια σε όλο το νησί. Το πρώτο άνοιξε στη Λευκωσία το 1996.

Under Armour 
Η Under Armor ιδρύθηκε το 1996 από ένα 24χρονο πρώην αθλητή στο υπόγειο της γιαγιάς του. Η εταιρεία κατατάχθηκε ως η πέμπτη πιο πολύτιμη επωνυμία αθλητικών επιχειρήσεων παγκοσμίως το 2017.

Visa
Η πιο δημοφιλής πιστωτική κάρτα μεταξύ των Κυπρίων, η Visa είχε μερίδιο αγοράς 45,99% σε παγκόσμιο επίπεδο για τους πρώτους έξι μήνες του 2018.

Δειτε Επισης

Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ