Οι υπεραγορές που άνοιξαν το 2019 και τα new entries του 2020

Χρονιά επέκτασης ήταν για τους βασικούς παίχτες του λιανεμπορίου το 2019. Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, οι Υπεραγορές Παπαντωνίου, αλλά και η SPAR ήταν μερικές από τις αλυσίδες υπεραγορών που άνοιξαν νέα καταστήματα εντός της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα:
Χ. Βασιλείου και Μ. Αντωνιάδης: Ηγετικό δίδυμο
MAP Hotel: Μάθαμε πότε ανοίγει!

Ταυτόχρονα, παρόλο που τελικά δεν πρόλαβε το 2019, στις αρχές του 2020 κάνει την είσοδό του στην κυπριακή αγορά, ένα νέο μοντέλο χονδρικής πώλησης για επαγγελματίες. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα της ελληνικής METRO ΑΕΒΕ, το οποίο θα έχει την επωνυμία "BEST VALUE για επαγγελματίες" και θα λειτουργήσει στη Λεμεσό.

Όσον αφορά τις προγραμματισμένες αφίξεις του 2020 στον τομέα των υπεραγορών, με νέα καταστήματα προχωρούν LIDL και METRO, στη Λεμεσό, πολύ κοντά σε υφιστάμενο κατάστημα των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ. 

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ίσως η πιο πολυσυζητημένη άφιξη στον τομέα των υπεραγορών, ήταν το άνοιγμα της νέας υπεραγοράς Παπαντωνίου, στην Έγκωμη.

Με πέντε καταστήματα στην Πάφο και τρία στη Λεμεσό, οι Υπεραγορές Παπαντωνίου έκαναν δυναμική είσοδο στην πρωτεύουσα, με τη νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά συνολικής έκτασης 3,300 τ.μ., στην καρδιά της Έγκωμης, στην οδό Βασιλέως Παύλου 16. 

Το καινούργιο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου.

Διαθέτει τμήματα κρεοπωλείου, ιχθυοπωλείου, αρτοπωλείου, delicatessen, ψησταριάς και εστιατορίου, ενώ στο ισόγειο και στο υπόγειο του καταστήματος υπάρχουν διαθέσιμοι 224 χώροι στάθμευσης.

 

Στο εστιατόριο, εκτός από τη μεγάλη ποικιλία φρεσκομαγειρεμένων παραδοσιακών φαγητών, οι λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας θα βρουν συσκευασμένα sushi.

Παράλληλα, η Υπεραγορά Παπαντωνίου προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων από «αποκλειστικές μάρκες», όπως τα αγγλικά προϊόντα Sainsbury’s τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στις Υπεραγορές Παπαντωνίου.

ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Δύο νέα καταστήματα λειτούργησαν εντός του 2019 οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ. 

Το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας στην Πάφο, με την ονομασία ΑΛΦΑΜΕΓΑ Αφροδίτη, άνοιξε στις 8 Δεκεμβρίου, στη Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου, στον χώρο του πρώην E&S Αφροδίτη.

 

Το νέο κατάστημα διαθέτει τμήματα φρέσκων προϊόντων, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς με είδη που προέρχονται τόσο από ντόπιους παραγωγούς όσο και από επιλεγμένους συνεργάτες του εξωτερικού.

Μέσα από μια ευρεία γκάμα προϊόντων, δίνεται η ευκαιρία στους καταναλωτές να βρουν εκλεκτά είδη φρουταρίας, φούρνου, κρεοπωλείου και ψαραγοράς. Στα φρέσκα τμήματα συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα ντελικατέσεν, ενώ στο κατάστημα υπάρχει και κάβα με μεγάλη ποικιλία ποτών.

Στο νέο κατάστημα της Υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Πάφο οι αγορές γίνονται ακόμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα με τα τελευταίας γενιάς self-checkouts.



Εξάλλου, είχε προηγηθεί τον Ιούλιο το άνοιγμα ενός ακόμα καταστήματος των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, επίσης με την υπηρεσία self-checkouts.

Η εν λόγω υπεραγορά στεγάζεται στο Limassol Shopping Center των Πολεμιδίων.

Το κατάστημα είναι ισόγειο καταλαμβάνοντας συνολικά 3.558 τ.μ., ενώ διαθέτει υπόγειο και ισόγειο χώρο στάθμευσης, καθώς και ξεχωριστή είσοδο στο κτήριο.

Στο Limassol Shopping Center στεγάζονται, επίσης, πολλές αλυσίδες, όπως Jumbo, IKEA, Intersport, Starbucks, OJO Sunglasses, McDonald’s και άλλες γνωστές αλυσίδες καταστημάτων.
 

Με τα Πολεμίδια και την Πάφο, πλέον η αλυσίδα μετρά 16 συνολικά καταστήματα παγκύπρια.

SPAR
Τον Ιούλιο του 2019, δύο νέες υπεραγορές SPAR άνοιξαν τις πόρτες τους στην Κύπρο, στα πολυκαταστήματα Debenhams Central, στη Λευκωσία και Debenhams Olympia, στη Λεμεσό.

Με νέα ανανεωμένη γκάμα επώνυμων προϊόντων, καθώς και τα αποκλειστικά προϊόντα SPAR, τα Τμήματα Τροφίμων των Debenhams Central & Debenhams Olympia εντάσσονται στην οικογένεια της SPAR.

Με ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα φρέσκων, η SPAR προσφέρει πλήρη γκάμα προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες, αρτοποιείο, κρεοπωλείο, φρουταρία, και ντελικατέσεν, καθώς και ειδικές κατηγορίες, όπως τη σειρά SPAR Natural με προϊόντα υγιεινής διατροφής, τη σειρά Veganz για vegans, vegetarians και flexitarians.

Πλέον οι υπεραγορές της αλυσίδας ανέρχονται στις τρεις, μαζί με το πρώτο κατάστημα SPAR, στη Λάρνακα. 

BEST VALUE (το 2020)

Στο τέλος Ιανουαρίου του 2020 πραγματοποιεί την είσοδό της στην κυπριακή αγορά, μέσω της νέας θυγατρικής εταιρείας MCC BEST VALUE Ltd, η METRO ΑΕΒΕ, μια 100% ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1976.

Η εταιρεία φέρνει στην Κύπρο ένα νέο μοντέλο χονδρικής πώλησης για επαγγελματίες, εγκαινιάζοντας το πρώτο της κατάστημα με την επωνυμία "BEST VALUE για επαγγελματίες", στη Λεμεσό. 

Η επένδυση για το "BEST VALUE για επαγγελματίες" αγγίζει το ποσό των €10 εκατ. και αποτελεί σταθμό για τη METRO ΑΕΒΕ, καθώς είναι η πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας εκτός ελληνικών συνόρων.


Το κατάστημα θα φτάσει σταδιακά να απασχολεί ως 80 εργαζόμενους κυρίως Κυπρίους. Βασική προτεραιότητα της εταιρείας είναι η υποστήριξη και η συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, προμηθευτές και αντιπροσώπους, καθώς επίσης η ανάδειξη και προώθηση τοπικών προϊόντων.

Το νέο κατάστημα έκτασης 2,500 τ.μ. θα εξυπηρετεί αυστηρά επαγγελματίες τόσο από τον κλάδο της μεταπώλησης,(σουπερμάρκετ, mini market, περίπτερα, κάβες, οπωρολαχανοπωλεία, φρουταρίες, κρεοπωλεία, φούρνους, χονδρέμπορους) όσο και από τον κλάδο της μαζικής εστίασης Ho.Re.Ca (εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία).

LIDL, METRO και ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην ίδια ευθεία
Οι μοναδικές αλυσίδες υπεραγορών που φαίνεται να προγραμματίζουν επέκταση εντός του 2020 είναι η LIDL και η METRO, στην περιοχή Κάψαλου, στη Λεμεσό.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι τα εν λόγω καταστήματα θα βρίσκονται κοντά στην υφιστάμενη υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Προσοχή και μελέτη πριν τις επεκτάσεις
Κληθείς να σχολιάσει τις αφίξεις νέων υπεραγορών το 2019 ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου ανέφερε ότι η αγορά ικανοποιείται με τις υφιστάμενες υπεραγορές και τα ανοίγματα που έγιναν.

Επεσήμανε ακόμα ότι «ο μόνος ευνοημένος είναι ο καταναλωτής, ο οποίος έχει πληθώρα επιλογών».

Όσον αφορά τυχόν νέες επεκτάσεις και καινούργια καταστήματα, εξήγησε ότι χρειαζεται ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη προτούν προηγηθούν νέα ανοίγματα στον τομέα των υπεραγορών.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών