Powered by

Χ. Βασιλείου και Μ. Αντωνιάδης: Ηγετικό δίδυμο

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

Διαβάστε ακόμα:
Οι υπεραγορές που άνοιξαν το 2019 και τα new entries του 2020
MAP Hotel: Μάθαμε πότε ανοίγει!

«Αδίστακτοι» στις νέες προκλήσεις για μετεξέλιξη της KPMG Κύπρου σε έναν  τεχνολογικά προηγμένο Οίκο, οι Χρίστος Βασιλείου και Μιχάλης Αντωνιάδης αποτελούν το νέο δίδυμο στο τιμόνι της KPMG, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να προσφέρουν την υποστήριξή τους για ενδυνάμωση του οίκου και την μετατροπή του ως την καθαρή επιλογή για τους πελάτες, το προσωπικό και την κοινωνία γενικότερα.

Ο Χρίστος Βασιλείου ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου και ο Μιχάλης Αντωνιάδης καθήκοντα προέδρου του ΔΣ με προτεραιότητα την ενίσχυση της γκάμας των υφιστάμενων υπηρεσιών, την προσθήκη νέων καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων, όπως και την συστηματική κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες που γίνονται στο να ενισχυθεί η KPMG ανάμεσα στους εργοδότες προτίμησης για τους νέους στην σύγχρονη εποχή.

Εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια και άρτια κατάρτιση, Βασιλείου και Αντωνιάδης, συμβάλλουν επίσης από κοινού στην προσπάθεια που γίνεται για εδραίωση της Κύπρου ως κέντρο δραστηριοποίησης πολυεθνικών εταιρειών, αλλά και άλλων υπηρεσιών.

Με όραμα και στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου λύσεων, που να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών του Οίκου, καταβάλλουν προσπάθειες για δημιουργία νέων υπηρεσιών σχετικά με τις ανάγκες των πελατών και της αγοράς γενικότερα. Παράλληλα, ανάμεσα στις προτεραιότητες του νέου ηγετικού διδύμου περιλαμβάνεται η αναβάθμιση και η αναπροσαρμογή των υπηρεσιών της KPMG στη βάση των νέων δεδομένων της αγοράς που έχουν αλλάξει εντελώς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το νέο ηγετικό δίδυμο διακατέχεται από κοινή φιλοσοφία για ανάδειξη ταλέντων και μεγαλύτερη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος που είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα κάθε ατόμου, στο πλαίσιο της ομαδικής εργασίας, καθώς και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού. Θεωρούν πως η συνεχής και εποικοδομητική κριτική συμβάλλει θετικά στην εξασφάλιση ενός άρτιου εργασιακού περιβάλλοντος με πρόσβαση σε αστείρευτες πηγές πληροφοριών.

Παράλληλα, θεωρούν πως για να νιώσει κάποιος ότι έχει κίνητρο δεν αρκούν μόνο τα πακέτα και η αμοιβή, αλλά και η ισορροπία εργασίας - οικογενειακής ζωής και η αίσθηση ότι είναι μέρος μιας αξιόλογης ομάδας.

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα