Best Value: Νέο κατάστημα χονδρικής στη Λεμεσό

Τον Ιανουάριο εγκαινιάζεται το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο του ελληνικού Ομίλου ΜETRO της οικογένειας Παντελιάδη με την επωνυμία «Best Value». Το συγκεκριμένο κατάστημα αναμένεται να ανοίξει στη Λεμεσό και θα αφορά πωλήσεις προϊόντων χονδρικής.

Αναλύοντας τα στρατηγικά πλάνα του Ομίλου ο διευθύνον σύμβουλος, Αριστοτέλης Παντελιάδης, επισήμανε πως πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και αν όλα πάνε καλά μπορεί να οδηγήσει σε 2 με 3 ακόμη καταστήματα στην κυπριακή αγορά. Επιπρόσθετα, ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι στα σχέδια του ομίλου είναι και η δημιουργία e-shop για τον κλάδο χονδρικής το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2021.

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια δυναμικής ανάπτυξης ο κ. Παντελιάδης ανέφερε πως αυτά περιλαμβάνουν επενδύσεις περίπου 40 - 45 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα χρόνια. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η επέκταση και ανανέωση της εικόνας του δικτύου καταστημάτων και των αποθηκευτικών χώρων, ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την προσέλκυση νέων καταναλωτών.

Ο κ. Παντελιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας τα επόμενα χρόνια καθώς όπως είπε ήδη οι καταναλωτές εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τα καταστήματα Mymarket για τις αγορές τους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι πωλήσεις θα κλείσουν φέτος με αύξηση 6% και θα ανέλθουν στα 1,26 δισ. ευρώ. "Φέτος έχουμε 6%ανάπτυξη σε μια αγορά που δεν είναι ανοδική για τους περισσότερους του κλάδου.

Στις προθέσεις της διοίκησης είναι και το"άνοιγμα" στον τομέα του franchise για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μέσα στο 2020 θα δημιουργηθεί το νέο μοντέλο καταστήματος franchise με στόχο το όλο επιχειρηματικό σχέδιο να ξεκινήσει το 2021.

Στόχος της διοίκησης είναι μέσω του συστήματος franchise η Metro να αναπτυχθεί σε περιοχές που σήμερα δεν έχει παρουσία αλλά και είναι δύσκολο να επεκταθεί με ιδιόκτητα σημεία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον τομέα του cash& carry, έναν τομέα στον οποίο ηγείται στην ελληνική αγορά. Μάλιστα οι ενέργειες που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο απέδωσαν καρπούς με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του τομέα να παρουσιάσουν το 2019 αύξηση 6%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards