«Micropolis»: Πράσινο φως για επέκταση υπέραγορας

Το πράσινο φως για την επέκταση της δεύτερης υπεραγοράς της στην Κύπρο στο Πέρα Χωρίο Νήσου έλαβε η  «Micropolis» η οποία ήδη λειτουργεί ακόμη μία υπεραγορά στο Παλιομέτοχο.

 Η προτεινόμενη υπεραγορά θα αποτελείται από ένα υπόγειο και μεσοπάτωμα και θα έχει συνολικό ωφέλιμο εμβαδόν χώρου πωλήσεων 1200m2. Επιπλέον, θα διαμορφωθούν 122 χώροι στάθμευσης εκ των οποίων οι 11 για ΑμεΑ. Το συνολικό εμβαδόν της ανάπτυξης θα είναι 1600 m2.

 Η προτεινόμενη υπεραγορά πρόκειται να διαθέτει της εξής κύριες χρήσεις:  Υπεραγορά με συνολικό εμβαδόν 1200 m2 (παντοπωλείο, φρουταρία, κρεοπωλείο, αρτοπωλείο, delicatessen και κάβα).
 

 
Χώροι στάθμευσης
 Στα πλαίσια της ανάπτυξης θα κατασκευαστεί νέος δρόμος πρόσβασης που θα εξυπηρετεί τους χώρους στάθμευσης και την συνορεύουσα οικιστική περιοχή. Θα υπάρχουν τρία σημεία πρόσβασης, δύο για τον νότιο χώρο και ένα για τον ανατολικό. Επίσης θα διαθέτει σημείο πρόσβασης επί της Λεωφόρου Λεμεσού για την φορτοεκφόρτωση προϊόντων. Οι ώρες λειτουργίας της ανάπτυξης αναμένεται να είναι οι τυπικές για υπεραγορές.
 
Η περιβάλλουσα περιοχή έχει αστικό χαρακτήρα και είναι ανεπτυγμένη και οικοπεδοποιημένη σε μεγάλο βαθμό όπου επικρατούν κυρίως κατοικίες και εμπορικές αναπτύξεις. Στην περίμετρο της ανάπτυξης εντοπίζονται κυρίως κατοικίες και κατά μήκος της Λεωφόρου Λεμεσού εμπορικές αναπτύξεις όπως βενζινάδικο, γκαράζ αυτοκινήτων, περίπτερο, ιδιωτικά γραφεία, υπεραγορά και πρατήριο αλλαγής ελαστικών. Οι άλλες επικρατέστερες ζώνες είναι η Οικιστική Ζώνη Κα8, η Αγροτική Ζώνη Γα4 και η Ζώνη Προστασίας Δα1.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιβάλλουσα περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα κενά τεμάχια μέσα στα οποία οι γεωργοί της περιοχής φυτεύουν σιτηρά. 
 
Το κτίριο θα είναι μεταλλικής κατασκευής, με οπλισμένο σκυρόδεμα για θεμελίωση.

Δειτε Επισης

Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε