Μ. Λουκαΐδης: Μεγάλη προσφορά δημιουργεί επικίνδυνο ανταγωνισμό

Ο ανταγωνισμός είναι καλός, αλλά όταν η προσφορά είναι πολύ μεγάλη, τότε μπορεί να γίνει επικίνδυνος, ανέφερε ο Μάριος Λουκαΐδης, μιλώντας στο πλαίσιο του 16ου Συνεδρίου Λιανικού Εμπορίου.

Όπως είπε ο προεδρεύων του Συνεδρίου, με το διευρυμένο ωράριο θα έπρεπε να είναι πιο αποδοτικά τα καταστήματα, καθώς αυξάνονται τα τετραγωνικά μέτρα και τα κόστη των λιανέμπορων, εισέρχονται νέοι παίχτες στην αγορά, αλλά την ίδια ώρα αυξάνεται η προσφορά σε μεγαλύτερο βαθμό από τη ζήτηση. 

Στόχος, σύμφωνα με τον Μάριο Λουκαΐδη, θα πρέπει να είναι η μείωση κοστών, η αύξηση του μεριδίου αγοράς ή το μεγάλωμα της πίτας της αγοράς του λιανεμπορίου, για το οποίο απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων.

Ο καταναλωτής ξοδεύει μόνο το 10% για τρόφιμα
Αναφερόμενος στη σημερινή πραγματικότητα, τόνισε ότι το εισόδημα αυξάνεται οριακά αν όχι μειώνεται, ενώ αλλάζουν οι συνήθειες και οι προτεραιότητες των καταναλωτών (ταξίδια στο εξωτερικό δύο φορές τον χρόνο για τους millenialls.). «Κάποτε τα σπιτικά έδιναν το 35% του διαθέσιμου εισοδήματος για τα τρόφιμα, τώρα είναι κάτω από το 10%, κάτι που πρέπει να αντιστρέψουμε», επεσήμανε ο κ. Λουκαΐδης, καλώντας λιανέμπορους και διανομείς να συνεργαστούν για αύξηση του ποσοστού τους, κάνοντας παράλληλα ευτυχισμένους τους καταναλωτές. 

Premium brands και εκπαίδευση
Όπως είπε, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με premium brands, νέες κατηγορίες προϊόντων όπως μακαρόνια ολικής άλεσης, νέοι καφέδες, κινόα, αλλά και τρόπους να πειστεί ο καταναλωτής να χρησιμοποιεί αυτά τα προϊόντα. Σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη, αυτό θα επιτευχθεί σταδιακά, καθώς ο καταναλωτής αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος του εισοδήματός του για τα τρόφιμα.

Δειτε Επισης

Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε