Παπαντωνίου: Βάζει θεμέλια για την υπεραγορά στην Έγκωμη

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται να μπουν τα θεμέλια για την ανέγερση της νέας υπεραγοράς Παπαντωνίου, στην Έγκωμη. 
 
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο InBusinessNews, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CAC Papantoniou, Χαράλαμπος Παπαντωνίου, οι απαραίτητες άδειες έχουν εξασφαλιστεί ενώ εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να εκδοθεί και η τελική άδεια από τον Δήμο Έγκωμης, κάτι που θα σημάνει και την έναρξη των εργασιών κατασκευής της υπεραγοράς.
 
Ήδη, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία προσφορών για εξεύρεση του εργολάβου που θα αναλάβει το έργο.

Διαβάστε ακόμα: Σ. Σιγάλας: To επιχειρηματικό πλάνο του Neo Plaza

Διαβάστε ακόμα: Το μεγάλο στοίχημα του Βαρνάβα Ειρήναρχου
 
Ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε πως ο χρόνος κατασκευής της υπεραγοράς θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία που θα γίνει με τον εργολάβο, ωστόσο επιθυμία της εταιρείας είναι όπως το έργο ολοκληρωθεί σύντομα, αν είναι δυνατόν και εντός του 2019.
 
Σε ότι αφορά το κόστος, ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα υπολογιστεί επακριβώς, προσθέτοντας ωστόσο ότι βάσει πρόχειρων υπολογισμών το κόστος λειτουργίας ενδέχεται να φτάσει κοντά στα €7 - 8 εκατ.
 
Η κάθοδος στη Λευκωσία της γνωστής αλυσίδας υπεραγορών που δραστηριοποιείται στην Πάφο και τη Λεμεσό,  θα γίνει με την ανέγερση ενός καταστήματος  σε τεμάχιο γης, συνολικής έκτασης 12300 τετραγωνικών μέτρων. Το εν λόγω τεμάχιο, το οποίο εκμισθώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κύκκου, βρίσκεται στην καρδιά της Έγκωμης, και  εφάπτεται της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα ανατολικά, της οδού Οδυσσέα Ελύτη στα βόρεια, της  οδού Βασιλέως Παύλου στα ανατολικά, ενώ το νότιο τμήμα εφάπτεται στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης. 
 
Βάσει του σχεδιασμού, το ισόγειο του καταστήματος θα αποτελείται από χώρους στάθμευσης και το χώρο πωλήσεων εμβαδού 2800 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, αρτοπωλείο, delicatessen και ψησταριά. Επιπλέον θα διαμορφωθούν εστιατόριο, κουζίνα, και χώροι υγιεινής.
 
Το κτίριο θα είναι μεταλλικής κατασκευής. Η υπεραγορά θα διαθέτει συνολικά πέραν των 300 χώρων στάθμευσης σε ισόγειο και υπόγειο.
 
Ο Παπαντωνίου εντείνει τον ανταγωνισμό στην Έγκωμη
 
Η κάθοδος στη Λευκωσία της υπεραγοράς Παπαντωνίου, η οποία είναι ιδιαιτέρως γνωστή σε Πάφο και Λεμεσό, λόγω και της χαμηλής τιμολογιακής πολιτικής που την χαρακτηρίζει, αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις υπεραγορές της Έγκωμης.
 
Για την κάθοδο της στη Λευκωσία, η εταιρεία επέλεξε ένα ακίνητο επί της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ενός κεντρικού δρόμου της Έγκωμης και σε μια περιοχή ιδιαιτέρως ανταγωνιστική στον τομέα, όπου λειτουργούν τουλάχιστον άλλες τρεις υπεραγορές που προσφέρουν αντίστοιχα προϊόντα. Η Αλφαμέγα, ο Σκλαβενίτης και η Lidl. Σημαντική είναι, εξάλλου, η παρουσία στην περιοχή και της υπεραγοράς Smart.
 
Βεβαίως πίσω από την επιλογή της Έγκωμης βρίσκονται μια σειρά από παράγοντες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του InBusinessNews, στην επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας συνέτειναν μια σειρά από παράγοντες, όπως:
  1. Το σχετικά υψηλό οικονομικό επίπεδο των κατοίκων της Έγκωμης.
  2. Το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, ο μεγαλύτερος αριθμός είναι οικοπεδοποιημένος με επικρατούσα χρήση την κατοικία, συνεπώς υπάρχουν πολλά νοικοκυριά στη γύρω περιοχή.
  3. Η λειτουργία στην περιοχή, μεγάλου αριθμού εταιρειών και επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι των οποίων θα μπορούσαν να επιλέξουν την ψησταριά και το εστιατόριο της υπεραγοράς Παπαντωνίου για το μεσημβρινό τους φαγητό.
  4. Το γεγονός ότι η Λεωφόρος Αρχαγγέλου Μιχαήλ, είναι ένας δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας, ο οποίος ενώνει την Έγκωμη και με κοινότητες της Δυτικής Λευκωσίας, απ’ όπου μπορούν επίσης να αντληθούν πελάτες.
     

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ