Δυναμώνει την παρουσία της στην Κύπρο η Alf Mizzi & Sons

Μάριος Ιωάννου  18/02/2019 06:59
Δυναμώνει την παρουσία της στην Κύπρο η Alf Mizzi & Sons

Δυναμώνει την παρουσία της στην Κύπρο η Alf Mizzi & Sons

Μάριος Ιωάννου  18/02/2019 06:59

Τις προοπτικές της κυπριακής αγοράς αναγνωρίζει ο μαλτέζικος όμιλος εταιρειών Alf Mizzi & Sons, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται στο νησί.

RELATED ARTICLES


Διαβάστε ακόμα: “Χρυσά” φιλέτα προς πώληση στα χέρια τραπεζών

Μετά το άνοιγμα του καταστήματος επίπλωσης και DIY, Homemate, τη συνεργασία με όμιλο Λανίτη για το λανσάρισμα αλυσίδας εστιατορίων, καθώς και τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Tryfon Tseriotis, ο μαλτέζικος όμιλος προτίθεται να ενδυναμώσει την παρουσία του στην Κύπρο.

Vecchia Napoli και άλλα με Λανίτη
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, πέραν της συνεργασίας με την Carob Mill Restaurants (θυγατρικής του ομίλου Λανίτη), η Alf Mizzi & Sons, επέδειξε ενδιαφέρον και βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο Λανίτη για άλλα πρότζεκτς. 

Τον Οκτώβριο του 2018 ανακοινώθηκε ότι η Carob Mill Restaurants προχώρησε μαζί με την Kitchen Concepts της Alf Mizzi & Sons, στη σύσταση κοινής εταιρείας με σκοπό την εισαγωγή στην Κύπρο της αλυσίδας εστιατορίων Vecchia Napoli.

Διαβάστε ακόμα: Οκτώ τα υπό κατασκευή ξενοδοχεία

Πρόκειται για αλυσίδα εστιατορίων αυθεντικής ιταλικής κουζίνας (trattoria και pizzeria) που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στη Μάλτα, με προοπτικές επέκτασης και σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
 

vecchianapoly


To πρώτο εστιατόριο Vecchia Napoli στην Κύπρο άνοιξε εντός Οκτωβρίου στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, δίπλα από το Draught.

H Vecchia Napoli έχει τις ρίζες της στην ιταλική Νάπολη, από την οποία σύμφωνα με την παράδοση έχει την καταγωγή της η ιταλική πίτσα.

Επένδυση στην Tryfon Tseriotis
Εξάλλου, ο μαλτέζικος όμιλος επέλεξε να επενδύσει στην Tryfon Tseriotis Ltd, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές και την δυναμική της εταιρείας στην αγορά.

Όπως ανακοινώθηκε στο τέλος Ιανουαρίου του 2019, η Tryfon Tseriotis ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με τον όμιλο Alf Mizzi & Sons Ltd για συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.  
 

tryfontseriotis600

 

Με στόχο να καταστεί ηγετική δύναμη στον τομέα εμπορίας καταναλωτικών αγαθών στο νησί, ο μαλτέζικος όμιλος επέλεξε να συνεργαστεί με την Tryfon Tseriotis λόγω της κερδοφορίας και της σταθερής της ανάπτυξης.

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2019, υπόκειται, μεταξύ άλλων, στην σχετική απόφαση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού. 

Homemate: Επίπλωση και DIY σε 7,500 τ.μ.
Επίπλωση σπιτιού και DIY συνδυάζει το πρώτο κατάστημα Homemate στην Κύπρο, το οποίο άνοιξε στις 28 Νοεμβρίου του 2018 στη Λακατάμια.

Το κατάστημα home improvement και DIY, το οποίο ανήκει στον μαλτέζικο όμιλο Alf Mizzi and Sons, λειτούργησε σε χώρο 7,500 τ.μ.

Το 65% των περίπου 40,000 προϊόντων που υπάρχουν στους χώρους του καταστήματος απευθύνονται στις γυναίκες, ενώ το 35% στους άντρες.
 

homemate6003

 

Το Homemate διαθέτει ποικιλία προϊόντων, από έπιπλα και διακόσμηση σπιτιού, μέχρι κουρτίνες, υφάσματα, λευκά είδη, φωτιστικά, είδη μπάνιου, αξεσουάρ μπάνιου, οικιακό εξοπλισμό, ηλεκτρικές συσκευές, συστήματα ήχου και εικόνας, εξοπλισμό γραφείου, φροντίδα κατοικίδιου, αξεσουάρ αυτοκινήτου, power tools, μπογιές, ψησταριές, έπιπλα κήπου, φυτά και γλάστρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Alf Mizzi & Sons Ltd, ο οποίος ιδρύθηκε το 1915 και παραμένει οικογενειακή επιχείρηση, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Μάλτας, με δραστηριοποίηση στους κλάδους εμπορίας καταναλωτικών αγαθών, λιανικού εμπορίου, ακινήτων, βιομηχανίας, εστίασης και ξενοδοχείων σε Μάλτα, Ρουμανία, Ιταλία, Λιβύη, Μαρόκο και στην Κύπρο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας