Λ. Μαραγκός: Αρνητικό για τις αγορές το άτακτο Brexit

Την βεβαιότητα ότι ένα άτακτο Brexit θα είναι αρνητικό για τις αγορές εξέφρασε στο INBusinessNews o CEO της TFI Markets, Λούκας Μαραγκός. 

Ο κ. Μαραγκός τόνισε πως η περίοδος μέχρι τις 29 Μαρτίου, εξαιρουμένου οποιασδήποτε παράτασης θα χαρακτηρίζεται από μεγάλη  μεταβλητότητα στις αγορές, ενώ η κατεύθυνση των αγορών θα εξαρτηθεί και από την ροή των ειδήσεων.

«Θα έλεγα ότι βλέπουμε τις εποπτικές αρχές της ΕΕ και του ΗΒ να παίρνουν κάποια μέτρα για να απαλύνουν τις χειρότερες επιπτώσεις ενός άτακτού Brexit, ενώ επίσης οι αγορές έχουν αποτιμήσει σε κάποιο βαθμό την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit.»

Όσον αφορά την αγορά συναλλάγματος ο κ. Μαραγκός ανέφερε πως το νόμισμα που θα επηρεαστεί περισσότερο σε ένα ενδεχόμενο Brexit είναι η στερλίνα. «Περιμένουμε πως στην  περίπτωση ενός άτακτου Brexit θα υπάρξει μια άμεση και σημαντική υποτίμηση της στερλίνας ακολουθούμενη από μια περίοδο η οποία θα δημιουργήσει μια βάση χαμηλότερα.»
 


Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό η πορεία της στερλίνας μακροπρόθεσμα θα εξαρτηθεί από τις προοπτικές της βρετανικής Οικονομίας σε αγορές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Ένα ενδεχόμενο Brexit αναμένεται να επηρεάσει και τις αγορές ομολόγων όπως και το χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τον κύριο Μαραγκό το χρηματιστήριο μπορεί να επωφεληθεί από ένα ενδεχόμενο Brexit   «Πιστεύω πως οι εταιρείες μέσα στον FTSE θα επωφεληθούν από το Brexit,» 


Πέραν των εκτιμήσεων του ο CEO της ΤFI Markets ανέφερε πως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τελικά. Συμβουλή του κ. Μαραγκού είναι πως το φρόνιμο αυτήν την στιγμή είναι σε περίπτωση που γνωρίζουμε ότι θα επηρεαστούμε από ένα ενδεχόμενο Brexit να λάβουμε ενδεικνυόμενα μέτρα που θα μας προστατεύσουν. 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.