Sym, Honda, Kymco και Piaggio οι κυρίαρχες μάρκες μοτοσικλετών

Την προτίμησή τους κυρίως σε μοτοσικλέτες χαμηλού κυβισμού εξακολουθούν να δείχνουν οι οδηγοί. Ωστόσο, σε αντίθεση με την αγορά αυτοκινήτου, στην οποία υπερέχουν οι εγγραφές μεταχειρισμένων οχημάτων, στην αγορά μοτοσικλέτας μεγαλύτερο ενδιαφέρον επιδεικνύεται για την απόκτηση καινούργιων μοτοσικλετών.

Υπενθυμίζεται ότι στις εγγραφές αυτοκινήτων, το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας καταλαμβάνουν τα μεταχειρισμένα με περίπου 60% έναντι 40% των καινούργιων. Εντούτοις στις πωλήσεις μοτοσικλετών, την συντριπτική πλειοψηφία έχουν οι καινούργιες με 80% έναντι 20% των μεταχειρισμένων. 

Διαβάστε ακόμα: Κ. Πετρίδης: Αλλαγή διακυβέρνησης ισοδυναμεί με ακύρωση των μεταρρυθμίσεων

Υποφέρει ακόμα η αγορά
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΟΕΒ και του ΣΕΜΟ, τα οποία επεξεργάστηκε η Innosoft, οι εγγραφές για νέες μοτοσικλέτες ανήλθαν την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2017 στις 1,322 έναντι 1,359 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, υποχωρώντας οριακά δηλαδή κατά 2,73%. 

Από την άλλη, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων μοτοσικλετών αυξήθηκαν το πρώτο δεκάμηνο της χρονιάς κατά 35% στις 347 έναντι 257 το δεκάμηνο του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά μοτοσικλέτας στο σύνολό της εξακολουθεί να δέχεται βαρύ πλήγμα, με τις πωλήσεις ολόκληρης της αγοράς να διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα. Αρκετές ήταν οι δημοφιλείς μάρκες που κατέγραψαν μονοψήφιες πωλήσεις τον φετινό Νοέμβριο.

Αδιαφιλονίκητη φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής η πρωτιά για τις μοτοσικλέτες Sym στις πωλήσεις καινούργιων μοτοσικλετών, φτάνοντας στις 353 την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2017 σε σύγκριση με 364 την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Ακολουθούν, με αύξηση 14% οι Honda, με 138 πωλήσεις το δεκάμηνο του 2017 σε σχέση με 121 το αντίστοιχο περσινό δεκάμηνο. Ελαφρώς πιο πίσω βρίσκονται οι μοτοσικλέτες της Kymco, με 125 πωλήσεις έναντι 135 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τις Piaggio να ακολουθούν με 119 πωλήσεις σε σχέση με 116 το δεκάμηνο του 2016.

Την πεντάδα των πρώτων σε πωλήσεις μοτοσικλετών για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2017 συμπληρώνουν μοτοσικλέτες απροσδιόριστου τύπου και μάρκας.

Στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας βρίσκονται οι Yamaha (71), οι Linhai (62), οι Keeway (42), οι Zhongneng (36) και οι Harley Davidson με 30 πωλήσεις.


Λίγες αλλά αυξημένες οι μεταχειρισμένες
Με εξαίρεση τη Honda, η οποία διατηρεί τη δυναμική της και στις δύο κατηγορίες, διαφορετικά είναι τα δεδομένα στις πρωταγωνίστριες μάρκες στις πωλήσεις μεταχειρισμένων μοτοσικλετών.
 
Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι μοτοσικλέτες της Honda με 69 εγγραφές την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2017, ενώ από 47 πωλήσεις μετρούν Yamaha και Suzuki. 

Εξάλλου, στις 31 ανέρχονται οι πωλήσεις μεταχειρισμένων μοτοσικλετών BMW, ενώ ακολουθούν Piaggio και Harley Davidson με 25 και 24 εγγραφές αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι, η Sym, αντίθετα με την αγορά καινούργιας μοτοσικλέτας, στην οποία βρίσκεται στην κορυφή, στις μεταχειρισμένες μετρά μόλις τέσσερις πωλήσεις σε δέκα μήνες.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι θα λειτουργεί το Επενδυτικό Ταμείο Ακινήτων της BOC

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ