Ο όμιλος Eurobank εξαγόρασε ποσοστό στην Ελληνική Τράπεζα

InBusinessNews  23/07/2021 08:47
Ο όμιλος Eurobank εξαγόρασε ποσοστό στην Ελληνική Τράπεζα

Ο όμιλος Eurobank εξαγόρασε ποσοστό στην Ελληνική Τράπεζα

InBusinessNews  23/07/2021 08:47

Ο όμιλος Eurobank, μέσω της μητρικής Eurobank Κύπρου που είναι η Eurobank AE, εξαγόρασε σημαντικό ποσοστό μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, απέκτησε το 9,99% μετοχών.

Η πώληση των μετοχών έγινε από το Third Point Hellenic Recovery Fund. Πρόκειται για μια πολύ καλή εξέλιξη για την Κύπρο, αλλά και για την Ελληνική Τράπεζα, καθώς η Eurobank αποτελεί έναν από τους πιο σοβαρούς χρηματοπιστωτικούς ομίλους της Ελλάδας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Eurobank ανακοίνωσε επιπλέον τη σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών («SPA») με τη Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P., για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 2,7%, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές. Ως συνέπεια, μετά την ολοκλήρωση της υπό το SPA αγοραπωλησίας, η συμμετοχή της Eurobank θα ανέλθει σε 12,6%.

Διαβάστε εδώ: Eurobank: Πήρε το 9,9% στην Ελληνική, περιμένει για το 2,7%

Πηγές από την Ελληνική Τράπεζα, κληθείσες από το InbusinessNews να σχολιάσουν την πιο πάνω εξέλιξη, ευχαρίστησαν τη Third Point για την μακροχρόνια στήριξη και παρουσία της στην τράπεζα, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο, γεμάτη προκλήσεις.

 Διαβάστε ακόμη:

Λένε την αλήθεια οι αριθμοί για την εκτόξευση των τιμών στις κατασκευές

Οι πρώτες φωτογραφίες από το νέο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας

Στo… «Μυθικό Αρχιπέλαγος» με το Celestyal Olympia

Οι ίδιες πηγές, τόνισαν πως είναι θετικό το γεγονός ότι ένας γνωστός και ισχυρός χρηματοπιστωτικός οργανισμός από την Ελλάδα, δείχνει και δίνει στην Ελληνική Τράπεζα ψήφο εμπιστοσύνης. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας