Ερευνητική: Απορρίπτει την οποιαδήποτε αμοιβή

  21/01/2021 09:53
Ερευνητική: Απορρίπτει την οποιαδήποτε αμοιβή

Ερευνητική: Απορρίπτει την οποιαδήποτε αμοιβή

  21/01/2021 09:53

Αποκλεισμό τους από οποιαδήποτε αμοιβή, τιμητική ή άλλως πως ζητούν τα μέλη της Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών. Η εν λόγω απόφαση ήταν ομόφωνη και κοινοποιήθηκε προς τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωσή της Επιτροπή επισημαίνει:

«Η Επιτροπή από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της εργάζεται απερίσπαστα και με απόλυτη αφοσίωση στο  καθήκον που της ανατέθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα σε μια, ιδιαζόντως κρίσιμη, περίοδο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Επιτροπή αντιλαμβάνεται το καθήκον αυτό ως αμερόληπτη, ανεξάρτητη, αντικειμενική και πλήρη κάλυψη των όρων εντολής της.

Ενόψει τούτου, η Επιτροπή δεν είναι δυνατό να ανεχθεί τον περισπασμό που της προκαλεί η προσπάθεια διασυρμού της για θέματα που σχετίζονται με την τιμητική της αποζημίωση ή/και για οποιονδήποτε άλλο λόγο σχετιζόμενο με τα μέλη της. Η Επιτροπή ουδέποτε ζήτησε η ίδια αύξηση της τιμητικής αποζημίωση πέραν του ποσού των 10.000 ευρώ ανά μέλος για ολόκληρη τη θητεία της και δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα οτιδήποτε. Οποιοδήποτε ποσό έχει εγκριθεί ως τιμητική αποζημίωση έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Για το λόγο αυτό η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την Τρίτη 19.01.2021 να αποποιηθεί οποιασδήποτε αποζημίωσης τιμητικής η άλλως πως. Για την εν λόγω απόφαση είχε ενημερώσει προφορικά την ίδια ημέρα τον Γενικό Εισαγγελέα.».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας