Πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Διαγωνισμός «Πολίτες του Μέλλοντος»

Το πρώτο έργο της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που είχε επιλεγεί ως πρότυπο έργο και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Παγκύπριου εκπαιδευτικού διαγωνισμού «Πολίτες του Μέλλοντος» -σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού στα Δημοτικά σχολεία της Κύπρου- εγκαινίασε η Χαραλαμπίδης-Κρίστης, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Χατζηγεωργάκης-Κορνέσιος στη Λευκωσία, παρουσία του καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά και Πρεσβευτή του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Όπως αναφέρεται, από την έναρξη του, τον Ιούνιο 2013, το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μαζί με τον Σάκη Ρουβά, έχουν υλοποιήσει 30 έργα ουσιαστικής βελτίωσης της ποιότητας ζωής και εκπαίδευσης των παιδιών σε κάθε γωνιά της Κύπρου, αγγίζοντας τις καρδιές τους και σκορπίζοντας παράλληλα χιλιάδες χαμόγελα.

Η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» ως νέο πολύ-επίπεδο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης για το 2015-2016 έχει αναλάβει σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού διαγωνισμού «Πολίτες του Μέλλοντος» με στόχο να επιβραβεύσει  τη δημιουργικότητα, την ελευθερία έκφρασης, τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας των μαθητών με τους φοιτητές. 

Ο διαγωνισμός έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Κύπρου. Οι δάσκαλοι ενημερώνουν τα παιδιά και προχωρούν στην ανταλλαγή ιδεών με σκοπό να διαμορφώσουν πρώτα την ιδέα και στη συνέχεια ετοιμάζεται ο φάκελος της πρότασης που αποστέλλεται στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας. Θα ακολουθήσει η τελική επιλογή των προτάσεων. Την εξέλιξη και υλοποίηση του έργου αναλαμβάνουν οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με χρηματοδότηση 100.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Το πρώτο έργο που δημιουργήθηκε στο δημοτικό σχολείο του Κορνεσίου, είναι μια εικαστική εγκατάσταση αυθόρμητης και δημιουργικής έκφρασης δραστηριοτήτων, πρόταση των μαθητών που την υλοποίησαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, κ. Αλέξης Χαραλαμπίδης ανέφερε: «Το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της προσφοράς της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ στην Κυπριακή κοινωνία. Με το έργο «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» εστιάζουμε την προσοχή μας στα παιδιά εναποθέτοντας τις ελπίδες μας στους πολίτες του αύριο με συνέπεια, αξιοπιστία και σεβασμό στα δικά τους όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Θέτουμε γερές βάσεις για μια εποικοδομητική και μακροχρόνια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας, επενδύοντας ουσιαστικά στην εκπαίδευση επενδύοντας στους μαθητές και τους φοιτητές μας, στο μέλλον μας.»

Πρεσβευτής της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ είναι ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος δήλωσε: "Είμαι περήφανος που σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώνουμε τους μαθητές και τους φοιτητές της Κύπρου και στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα «Διεκδικείστε τα θέλω σας, το μέλλον σας, την ελευθερία της έκφρασης , της δημιουργικότητας  κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα»". 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor