Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

«Στην Κύπρο έχουμε μάθει να γινόμαστε ΕΝΑ για όλους. Μία Ομάδα. Μία Φωνή…» Με αυτό το σύνθημα για δεύτερη χρονιά η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) στηρίζει το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Μέσω της χορηγίας της στηρίζει τον παγκύπριο έρανο «Από πόρτα σε πόρτα» και καλεί τον κόσμο να ανοίξει την πόρτα του και να συνεισφέρει στον έρανο.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε και σηματοδότησε την έναρξη του εράνου ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Μαΐου, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Άππιος, μαζί με την Πρόεδρο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού κα Φωτεινή Παπαδοπούλου, αναφέρθηκαν στην ανάγκη αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και αγάπης προς όφελος των συνανθρώπων μας.

Στην ομιλία της η κα Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στις διάφορες δράσεις του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίες στόχο έχουν να βοηθήσουν τον κόσμο που ήρθε αντιμέτωπος με την οικονομική κρίση. Πιο συγκεκριμένα, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταύρος πρόσφερε 6.000 πακέτα αγάπης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα, διένειμε 17.000 τσάντες παγκύπρια με τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης και παρείχε 80.000 προγεύματα σε μαθητές δημοτικής, μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, συνέχισε να προσφέρει γεύματα σε οικογένειες της Λευκωσίας, ενώ λειτουργεί υπό την αιγίδα του το Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών Στέλλα Σουλιώτη στη Λεμεσό. Τέλος, συνεχίζει από το 1974 να καλύπτει όλες σχεδόν τις ανάγκες των εγκλωβισμένων μας, με τη συνεργασία της Κυβέρνησης και των Ηνωμένων Εθνών. 

Αναφερόμενη στον παγκύπριο έρανο «Από Πόρτα σε Πόρτα» η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, αφού ευχαρίστησε την Τράπεζα Πειραιώς για την πολύτιμη στήριξή της στο έργο που επιτελεί ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, επεσήμανε ότι οι εθελοντές στον περσινό έρανο κατάφεραν να μαζέψουν 254 χιλιάδες 820 ευρώ, ποσό που ολοσχερώς διοχετεύτηκε ολόκληρο στα διάφορα προγράμματα μέσω των Κλάδων και του Τμήματος Νέων μαζί με διάφορες δωρεές.

Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συνέχισε η κα Παπαδοπούλου τα μέλη και οι εθελοντές του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού θα επισκεφθούν  χωριά και κωμοπόλεις αναζητώντας στήριξη.

Στην ομιλία του, ο κ. Άππιος είπε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δηλώνει για δεύτερη χρονιά ενεργά παρούσα στο μεγάλο έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Η Τράπεζα, συνέχισε ο κ. Άππιος το θεωρεί όχι μόνο υποχρέωση, αλλά και ευθύνη της, να συνεισφέρει στις προσπάθειες που γίνονται στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.
Η συνεργασία της τράπεζας με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, πρόσθεσε είναι πολύτιμη, διότι επιτρέπει στην τράπεζα να συμμετέχει σε μία τεράστια αλυσίδα αλληλεγγύης με μία συγκριτικά μικρή βοήθεια που επιφέρει τεράστιο όφελος σε πολλούς συνανθρώπους μας.
Στόχος της τράπεζας, τόνισε ο κ. Άππιος, είναι να επιδιώξει να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να διαφωτίσει, να γίνει η φωνή για έκκληση βοήθειας εκ μέρους του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Πέραν της προβολής, το προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς δηλώνει παρόν συμμετέχοντας στον εθελοντισμό, αφού εθελοντές εκ μέρους της τράπεζας θα βγουν στους δρόμους, θα κτυπήσουν πόρτες και θα επικοινωνήσουν με πελάτες για να αυξήσουν τις εισφορές. 
Κλείνοντας, ο κ. Άππιος διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία με το μέγιστο των δυνατοτήτων της.

 

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor