Αιμοδοσία στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου

Αιμοδοσία στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας Αιμοδοσίας Τράπεζας Κύπρου για το 2021.

Τη δράση ενίσχυσε η Εθνική Φρουρά με παράλληλη αιμοδοσία στο στρατόπεδο «Χρίστου Σαμάρα» στη Λευκωσία, ενώ στηρίχθηκε με εισφορές το Ίδρυμα «Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού».

Με τη διοργάνωση αιμοδοσιών σε όλες τις επαρχίες και την εθελοντική συμμετοχή μελών του προσωπικού της, η Τράπεζα Κύπρου ανταποκρίνεται και φέτος στη μεγάλη ανάγκη του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας για αίμα και νέους αιμοδότες, με το σύνθημα «Χρειαζόμαστε νέο αίμα».

Παράλληλα, η Τράπεζα Κύπρου ενισχύει το Ίδρυμα «Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού», μέλος του SupportCY, που προχωρά στη δημιουργία ενός κέντρου παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών (διαμονή, ημερήσια φροντίδα, θεραπευτικά προγράμματα και παραγωγική απασχόληση), σε άτομα με αναπηρίες στο Φιλάνι. Στο πλαίσιο της αιμοδοσίας, έγιναν εισφορές από το προσωπικό της Τράπεζας και άλλους φίλους του Ιδρύματος, για την ανέγερση της αίθουσας γυμναστηρίου (Sensory Gym) στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Όπως δήλωσε η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας Τράπεζας Κύπρου Έλλη Ιωαννίδου, «η φετινή παγκύπρια αιμοδοσία, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει πολλαπλές ανάγκες της κοινωνίας μας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη στρατηγική της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου για δημιουργία συνεργιών ανάμεσα σε θεσμούς, οργανώσεις και επιχειρήσεις».

Ευχαριστώντας την Τράπεζα Κύπρου για την αιμοδοσία, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Κέντρου Αίματος Σωκράτης Μενελάου, τόνισε ότι «η πανδημία μας έκανε όλους να αντιληφθούμε πως όταν η κοινωνία είναι ενωμένη σαν γροθιά, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Η χώρα μας έχει αποδείξει πως σε θέματα αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς μπορεί να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο».

Η συντονίστρια του έργου του Ιδρύματος «Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού» Θέκλα Καλλικά, εξέφρασε τη χαρά της, που το Ίδρυμα αποτελεί κομμάτι αυτής της συνέργειας. «Το έργο που θέλουμε να δημιουργήσουμε έρχεται να καλύψει ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία μας και καλούμε και άλλους φορείς να συμμετέχουν».

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor