"Collaboration & Humanism in Design" από το σχεδιαστή Gabriele Chiave

Το τμήμα της εταιρείας Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ  Epiphaniou Bath&Floors και η κατασκευάστρια εταιρεία Ειδών Υγιεινής Laufen Bathrooms φιλοξένησαν στην Κύπρο τον διεθνoύς φήμης σχεδιαστή Gabriele Chiave, Creative Director του Marcel Wanders studio, ο οποίος παρουσίασε προς το κοινό των Κυπρίων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών εσωτερικού χώρου μια ενδιαφέρουσα διάλεξη, με τίτλο «Collaboration & Humanism in Design».

H διάλεξη πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου στις 13 Οκτωβρίου, στον όμορφο χώρο Σκαλί Αγλαντζιάς, όπου ακολούθησε εκδήλωση κοκτέιλ.

Ο Gabriele, παρουσίασε μια μοναδική προοπτική στο χώρο του design, αντλώντας από την εμπειρία του στα στούντιο Marc Sadler, Dainese, Foscarina, Serralunga και Μarcel Wanders, όπου εργάζεται από το 2007 ως καλλιτεχνικός διευθυντής επιβλέποντας όλα τα έργα σχεδιασμού προϊόντων και εσωτερικών χώρων, καθώς και την καλλιτεχνική κατεύθυνση για μια σειρά από κορυφαίες μάρκες.  Στις διαφάνειες παρουσιάστηκε η εμπειρία των σχεδιαστών από έργα των Laufen, Audi, ΚLM, Baccarat, Moooi, Massimo Bottura Osteria, Lladro.

Σήμα κατατεθέν του γραφείου Marcel Wanders, είναι το πάθος με το οποίο οδηγεί τους συνεργάτες του να συμμετέχουν στην έκφραση της ομορφιάς και της τεχνικής απλότητας. Σύμφωνα με τον Gabriele, o ρόλος του design είναι να δημιουργεί ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν με πάθος, κάνοντας τα όνειρα τους πραγματικότητα. Αναφέρθηκε επίσης στην ευθύνη του σχεδιασμού να σέβεται την παράδοση και να δημιουργεί κληροδοτήματα που θα αντέχουν στον χρόνο.

Η παρουσίαση αυτή ήταν η τρίτη κατά συνέχεια διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων με προσωπικότητες του design, προσφορά προς το κοινό των αρχιτεκτόνων και designers εκ μέρους της Laufen και της Epiphaniou Bath&Floors.

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor