Βράβευση του Συνδέσμου «Φιλάνθεις και ΙΚΕΜΠΑΝΑ»

Δελτίο Τύπου  14/10/2021 18:15
Βράβευση του Συνδέσμου «Φιλάνθεις και ΙΚΕΜΠΑΝΑ»

Βράβευση του Συνδέσμου «Φιλάνθεις και ΙΚΕΜΠΑΝΑ»

Δελτίο Τύπου  14/10/2021 18:15

Στις 14 Οκτωβρίου, η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στην Κύπρο, κ. Ιζούμι Σέκι, απένειμε το βραβείο του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας στον Σύνδεσμο «Φιλάνθεις και ΙΚΕΜΠΑΝΑ» για την πολύτιμη συμβολή του στην τέχνη της ικεμπάνα στην Κύπρο, της παραδοσιακής Ιαπωνικής ανθοδετικής τέχνης. Μέσω της δραστηριότητας του, ο Σύνδεσμος προωθεί τον Ιαπωνικό πολιτισμό στην Κύπρο και συμβάλλει στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Το 2021 ο Συνδεσμος συμπλήρωσε 52 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο, προωθώντας την Ιαπωνική τέχνη σε πολλά μέλη και φίλους σε όλη την Κύπρο. Ο σκοπός και χαρακτήρας του Συνδέσμου Φιλάνθης και Ικεμπάνα παραμένει μη-κερδοσκοπικός. Εξακολουθεί να δίνει ό,τι κερδίζει από τις δραστηριότητές του σε φιλανθρωπικούς, ιατρικούς, και πολιτιστικούς οργανισμούς, κρατώντας μόνο το απαραίτητο ποσό για να μπορεί να συνεχίζει τις δραστηριότητες του.

«[...] Συγκινήθηκα με τα λόγια της Προέδρου του Συνδέσμου κυρίας Ουρανίας Γαβριηλίδη που μου είπε ότι ο σκοπός του Συνδέσμου δεν είναι να κερδίζει χρήματα αλλά να μαθαίνει στον κόσμο την αγάπη για τη φύση», ανέφερε η Πρέσβειρα Σέκι κατά την ομιλία της στη τελετή απονομής του βραβείου.

Το βραβείο παραλήφθηκε από την Πρόεδρο του Συνδέσμου κα. Ουρανία Γαβριηλίδη, σε τελετή προς τιμήν του Συνδέσμου, με παρουσία μελών του συνδέσμου καθώς και της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα. Άντρης Αναστασιάδη, η οποία είναι δασκάλα της Ικεμπάνα.
 

iaponiki2

«Αυτό το βραβείο αναζωπυρώνει τη δύναμη και τη θέλησή μας να συνεχίσουμε το έργο μας και την προώθηση της ικεμπάνα» δήλωσε η κα. Γαβριηλίδη κατά την παραλαβή του βραβείου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας