Save Our Food με προσφορά φαγητού σε κατοίκους του Δήμου Αγλαντζιάς

Το καινοτόμο πρόγραμμα “Save Our Food”, που στόχο έχει τη «διάσωση» φαγητού από διάφορους χώρους εστίασης και την προσφορά του σε ανθρώπους οι οποίοι το έχουν ανάγκη, ξεκίνησε από χθες την πιλοτική του εφαρμογή.

Το πρόγραμμα συντονίζει ο Δρ. Σταύρος Κ. Πάρλαλης μέσω του Frederick Research Center σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Σώμα Εθελοντών Λευκωσίας και την οργάνωση «Μπορούμε».

Στο πλαίσιο του έργου έχει ήδη δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα από το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (MDL) του Πανεπιστημίου Frederick, στην οποία εγγράφονται τόσο οι δωρητές τροφίμων όσο και μη προνομιούχα άτομα που επιθυμούν να λαμβάνουν φαγητό. Επιπλέον, έχει αναπτυχθεί μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα επιτρέπει τη σύνδεση μεταξύ δωρητών φαγητού και ωφελούμενων και θα συμβάλει στον περιορισμό της σπατάλης του βρώσιμου φαγητού.

Στις 13 Απριλίου, εγκαινιάστηκε η έναρξη του πιλοτικού μέρους του έργου, με τη «διάσωση» και παροχή φαγητού σε κατοίκους του Δήμου Αγλαντζιάς.

Το “Save Our Food” έχει πολλαπλά οφέλη. Ο μεν δωρητής τροφίμων έχει την ικανοποίηση της προσφοράς, ενώ ο λήπτης την ικανοποίηση των βασικών του αναγκών. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα έχει και περιβαλλοντική διάσταση, αφού στοχεύει στον περιορισμό του βρώσιμου φαγητού που καταλήγει στα σκουπίδια. Στόχος του προγράμματος είναι να καθιερωθεί η «διάσωση φαγητού» ως θεσμός στην Κύπρο. 
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor