Ολοκλήρωση προγράμματος «Οικονομικά για την Επιτυχία»

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα το πρόγραμμα «Οικονομικά για την Επιτυχία» του Οργανισμού Junior Achievement Κύπρου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Β’ Γυμνασίου και αποτελεί προσπάθεια κάλυψης του κενού του οικονομικού εγγραμματισμού που υπάρχει στην συγκεκριμένη βαθμίδα. Παρέχει πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την προσωπική χρηματοδότηση, καθώς και τη σημασία του προσδιορισμού των στόχων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας με βάση τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες των μαθητών και των μαθητριών. 
 
Αναλυτικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν την έννοια του οικονομικού εγγραμματισμού μέσα από τα βασικά θέματα των επιλογών και αυτογνωσίας, του προϋπολογισμού, της χρήσης πιστωτικών μονάδων και του οικονομικού κινδύνου/ρίσκου. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα τα παιδιά να διερευνήσουν τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντά, τις αξίες τους και τον κόσμο της εργασίας, ώστε να μπορούν να πάρουν σωστές αποφάσεις σχετικά με το εκπαιδευτικό τους μέλλον, τη σταδιοδρομία τους και τη ζωή τους γενικότερα.
 
Στόχος του Οργανισμού είναι τόσο η εφαρμογή και ανάπτυξη του συγκεκριμένου προγράμματος στα Γυμνάσια όσο και η εμβάθυνση στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων που προσφέρονται μέσα από το πρόγραμμα. Συνολικά κατά τη φετινή εφαρμογή έλαβαν μέρος  311 μαθητές/τριες Β’ τάξης  Γυμνασίου σε 5 σχολεία (14 τμήματα) στη Λευκωσία και Λεμεσό. Τα Γυμνάσια που έλαβαν μέρος είναι το Γυμνάσιο Ακακίου, το Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄(Αγλαντζιά), το Γυμνάσιο Ύψωνα, το Γυμνάσιο Καλογεροπούλου και το Τσίρειο  Γυμνάσιο. Κατά την επόμενη σχολική χρονιά, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών και των μαθητριών που θα συμμετέχουν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, γεγονός που μας γεμίζει χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε. 
 


Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος «Οικονομικά για την Επιτυχία» για τη σχολική χρονιά 2019-2020, ο Οργανισμός απευθύνει ευχαριστίες στους μέντορες και στους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη συνεχή στήριξη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου για την οικονομική στήριξη του προγράμματος. 


Ο οργανισμός JA Cyprus υποστηρίζεται από:

  • Στρατηγικός Συνεργάτης: Astrobank
  • Εταίροι:                             Cyta, PwC Κύπρου, ExxonMobil Κύπρου και MetLife
  • Υποστηρικτές:                   Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • Θεσμικός Συνεργάτης:      Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,
  • Ευχαριστίες:                      Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, Πρεσβεία Η.Π.Α,
Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με την Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο  97-715909 και στο email emily.sotiriou@jacyprus.org.
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor