The International School of Paphos στην Επίδαυρο

Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του ISOP που συμμετείχαν στους 30ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου και κέρδισαν το 3ο Παγκύπριο Βραβείο με το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της καθηγήτριάς τους κ. Πάολας Χατζηλαμπρή, βρέθηκαν μαζί με την αντίστοιχη ομάδα μαθητών και καθηγητριών του Γυμνασίου Αγίου Αθανασίου σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και στην Επίδαυρο. 

Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγήτριες επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι από την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και στην Επίδαυρο, η οποία και έλαβε χώρα από 4 έως και 7 Ιουλίου 2019. Τα σχόλια τόσο των παιδιών αλλά και των καθηγητριών ήταν ενθουσιώδη, καθώς τους δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό και το μεγαλείο της Ελλάδας τόσο με τις επισκέψεις και τις ξεναγήσεις σε μουσεία και ιδρύματα αλλά και με την παρακολούθηση τριών πολύ ποιοτικών θεατρικών παραστάσεων. Αποκορύφωμα η παρακολούθηση της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου που αποτελεί συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος.

Το ISOP συγχαίρει και ευχαριστεί τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου για την πρωτοβουλία αυτή όπως επίσης και τη λειτουργό του Οργανισμού κ. Μαρίνα Μαλένη για την άρτια διοργάνωση του προγράμματος των παιδιών. To ‘The International School of Paphos’ ευχαριστεί, επίσης, την εταιρεία Carbo One Ltd για την ευγενική της χορηγία όπως και στην Chelco VAT που με τη στήριξή τους, έκαναν το όνειρο πραγματικότητα για τα 27 παιδιά και τις πέντε καθηγήτριες.

Σε σχόλιο της η κ. Χατζηλαμπρή ανέφερε «Το ‘The International School of Paphos’ αν και είναι ένα αγγλόφωνο κατά βάση σχολείο, τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνει με πράξη την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού γενικότερα τόσο με τη συμμετοχή του σχολείου στους Παγκύπριους Θεατρικούς Αγώνες, με την παρακολούθηση παραστάσεων και σεμιναρίων από καθηγητές και μαθητές αλλά και με τη δημιουργία επαγγελματικού θεάτρου χωρητικότητας 300 θεατών που ξεκινά σύντομα στις εγκαταστάσεις του ISOP και θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις από Κύπρο και εξωτερικό».

 

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor