Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και τα OJO Sunglasses στηρίζουν τον οργανισμό «Νοιάζομαι για τους Νέους»

Ο οργανισμός «Νοιάζομαι για τους Νέους», οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και τα καταστήματα OJO Sunglasses ενώνουν δυνάμεις για καλό σκοπό. Με στόχο την προστασία των νεαρών παραβατών, έχουν ήδη προωθήσει για αγορά βραχιολάκια, προκειμένου να ενισχύσουν το «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων σε Νεαρούς Παραβάτες». Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν νεαροί παραβάτες ηλικίας 14-18 ετών. 

Σκοπός του προγράμματος είναι οι νεαροί να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, όπως για παράδειγμα επικοινωνιακές δεξιότητες και τρόπους διαχείρισης θυμού και συναισθημάτων, ώστε να έχουν μια επιτυχή κοινωνική επανένταξη, σχολική επανασύνδεση σε περιπτώσεις εγκατάλειψης και δημιουργία υγιών διαπροσωπικών σχέσεων. 

Το πρόγραμμα πρόκειται να εφαρμοστεί από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από εγκληματολόγους, σχολική ψυχολόγο, σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και κοινωνική λειτουργό. 

Πέρα από τα διάφορα εβδομαδιαία βιωματικά εργαστήρια, οι νεαροί θα έχουν την ευκαιρία να έχουν τον δικό τους μέντορα, που θα αποτελεί ένα πρότυπο για τον ανήλικο και με τον οποίο θα μπορεί να επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία. 

Τα βραχιολάκια σχεδιάστηκαν από τη γνωστή καλλιτέχνιδα ToniaK και διατίθενται προς πώληση στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ και στα καταστήματα OJO Sunglasses στην τιμή των 7 και 8 ευρώ. 

 



«Νοιάζομαι για τους Νέους»
Ο οργανισμός «Νοιάζομαι για τους Νέους» έχει συσταθεί το 2017 από μια ομάδα ατόμων με πείρα στην εκπαίδευση, στην ψυχολογία, στην έρευνα, στην εγκληματολογία και στη νομική, με στόχο να μειώσει στο βαθμό που του επιτρέπεται και μπορεί τη νεανική παραβατικότητα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας μας, ιδιαίτερα σήμερα που μαστίζεται από κάθε είδους κρίση. 

Σκοπός του οργανισμού είναι η ενημέρωση μέσα από έρευνες και μελέτες, στις οποίες προβαίνουν τα έμπειρα και καταρτισμένα μέλη του, καθώς και η πρόληψη του φαινόμενου της νεανικής παραβατικότητας, αλλά και η παρέμβαση με τη συνεργασία των απαραίτητων μέσων. 

Σε όλα αυτά ο οργανισμός έχει συνοδοιπόρους και επιδιώκει να αποκτήσει ακόμα περισσότερους, όπως το Υπουργείο Παιδείας, την Αστυνομία, το Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας καθώς και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. 

Η ανάγκη για σύσταση αυτού του οργανισμού πρόεκυψε μέσα από στατιστικά που μελετήθηκαν, στα όποια καταγράφεται η αύξηση της νεανικής παραβατικότητας και από το γεγονός ότι είναι ίσως ο μοναδικός οργανισμός που ασχολείται με νεαρούς παραβάτες. 

Δειτε Επισης

Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor
Πνευματικά δικαιώματα: Χρήση έργων από επιχειρήσεις και καταστήματα