21ο Logicom Cyprus Marathon

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση του ιστορικότερου Μαραθωνίου της Κύπρου και συγκεκριμένα του 21ου Logicom Cyprus Marathon (Μαραθώνιος Πάφου) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαρτίου στην Πάφο. Ο 21ος Μαραθώνιος καταγράφει νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεπερνώντας τις 3,500 συμμετοχές! Η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε τη συμμετοχή 2900 δρομέων ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι όπως και πέρσι έτσι και φέτος κοντά στο 50% των συμμετοχών είναι ξένοι δρομείς που προέρχονται από 50 διαφορετικές χώρες. Φέτος θα συμμετέχουν πέραν των 1700 ξένων δρομέων! Ο Logicom Cyprus Marathon έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενεί η Πάφος ενώ συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού της επαρχίας της Πάφου. 

Η διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon είναι πιστοποιημένη από Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων & Δρόμων Αντοχής (AIMS - Association of International Marathons and Distance Races) η οποία  έχει 460 μέλη - Μαραθωνίους από όλο τον κόσμο. Οι χρόνοι των δρομέων στο Μαραθώνιο της Πάφου αναγνωρίζονται παγκόσμια και δίνουν τη δυνατότητα στους δρομείς να κάνουν εγγραφή σε όλους τους μεγάλους φημισμένους Μαραθωνίους εφόσον φυσικά πληρούν τα όρια του χρόνου.
 
Η αθλητική διοργάνωση ενσωματώνει τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις: Μαραθώνιο (42,195 μέτρα), Ημιμαραθώνιο (21,098 μέτρα), Αγώνα Δρόμου 10 χλμ και οικογενειακό δρόμο 5 χλμ. Όλοι οι δρομείς θα λάβουν αναμνηστική τεχνική φανελίτσα, ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο, αναμνηστικό δώρο καθώς επίσης και πλήθος υπηρεσιών στη διαδρομή των αγώνων και στο χώρο τερματισμού.
 
Η διαδρομή για τους Μαραθωνοδρόμους θα ξεκινήσει από την Πέτρα του Ρωμιού, όπου σύμφωνα με τον Όμηρο γεννήθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη και θα τερματίσει στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Οι άλλοι τρεις αγώνες (Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ και οικογενειακός δρόμος 5 χλμ) θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου όπου θα δημιουργηθεί μια εκπληκτική ατμόσφαιρα!
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής Μαραθώνιος Logicom Cyprus Marathon είναι αφιερωμένος στον κορυφαίο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη νικητή του 50ου Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946. Όλοι οι δρομείς θα τιμηθούν με αναμνηστικό μετάλλιο που φέρει την προσωπογραφία του Στέλιου Κυριακίδη ενώ  οι νικητές της γενικής κατάταξης του Μαραθωνίου θα στεφανωθούν με επιχρυσωμένα στεφάνια ελιάς τα οποία έφθασαν από το Μαραθώνα προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη.
 
Παράλληλες δραστηριότητες/εκδηλώσεις:

  • Ένα πολύ ενδιαφέρον συμπόσιο το ‘Cyprus Marathon Symposium θα διοργανωθεί για πρώτη φορά μέσα στα πλαίσια του Μαραθωνίου της Πάφου το Σάββατο 16 Μαρτίου στην αίθουσα Athenaeum Ballroom του ξενοδοχείου Annabelle Hotel. Στο συμπόσιο θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές με πολύχρονη εμπειρία σε θέματα αθλητισμού και ειδικά για το τρέξιμο.
  • Cyprus Wine Run – Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα δρόμου για το κρασί που θα διοργανωθεί στην Κύπρο! Η πρωτότυπη αυτή αθλητική εκδήλωση δεν είναι ανταγωνιστικού χαρακτήρα και θα διοργανωθεί στο οινοποιείο Βασιλικόν του χωριού Κάθηκας στην Πάφο τη Παρασκευή 15 Μαρτίου. Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με επίκεντρο το κρασί και το αγαπημένο τους χόμπι το τρέξιμο!    
 
Αγώνες, συμμετοχές και χρόνοι εκκινήσεων:
1. Μαραθώνιος στις 7:30 π.μ. - «Πέτρα του Ρωμιού» - συμμετέχουν 550 δρομείς.
2. Ημιμαραθώνιος στις 8:25 π.μ. - Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου – συμμετέχουν 850 δρομείς.
3. Οικογενειακός αγώνας 5 χλμ στις 8:30 π.μ. - Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου – συμμετέχουν 1600 δρομείς/περιπατητές.
4. Αγώνας Δρόμου 10 χλμ στις 8:40 π.μ. - Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου – συμμετέχουν 700 δρομείς.
 
Τερματισμός: Όλοι οι αγώνες θα τερματίσουν στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο πρώτος δρομέας των 5 χλμ αναμένεται να τερματίσει περίπου στις 8:45 π.μ., ο πρώτος δρομέας των 10 χλμ περίπου στις 9:10 π.μ., ο πρώτος δρομέας του Ημιμαραθωνίου περίπου 9.40 π.μ. ενώ ο πρώτος μαραθωνοδρόμος αναμένεται περίπου στις 10:00 π.μ. Το όριο χρόνου για τερματισμό στο Μαραθώνιο είναι οι 6 ώρες (στις 1:30 μ.μ. αναμένεται η ολοκλήρωση των αγώνων) ενώ για την απόσταση του Ημιμαραθωνίου το όριο είναι οι 3 ώρες.
 
Αξιοσημείωτες ομαδικές συμμετοχές από Κύπρο:
  • Logicom running Team – Ο Μέγα χορηγός της αθλητικής διοργάνωσης η εταιρεία Logicom συμμετέχει με την πολυπληθέστερη ομάδα δρομέων που ξεπερνά αριθμητικά τους 500 δρομείς/περιπατητές!
  • St. Michaels Hospice Charity Team – Ομάδα που συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξεπερνώντας φέτος τους 300 δρομείς/περιπατητές. Στην περσινή συμμετοχή της η ομάδα πέτυχε να συγκεντρώσει το ποσό των €19000,00 για υποστήριξη του St. Michael’s Hospice Charity! 
  • Almyra Team – Συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια ενώ το 2019 η ομάδα του Almyra Team έχει ξεπεράσει τους 120 δρομείς. Υποστηρίζει οικονομικά τον ΠΑΣΥΚΑΦ (Καρκινοπαθείς Κύπρου).
  • MFA and FriendsΓια πρώτη χρονιά συμμετέχει η ομάδα του Υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη Υπουργό Εξωτερικών. Η ομάδα συμμετέχει για φιλανθρωπικούς σκοπούς ενώ μέλη της ομάδας είναι και Πρέσβεις ξένων χωρών.
  • Σωματεία δρομέων Κύπρου -  Συμμετέχουν επίσης με ομάδες από Γυμναστήρια της Πάφου καθώς επίσης και από αρκετά Σωματεία Δρομέων της Κύπρου όπως Dro.Me.A. Racing, ΑΠΟΕΛ Δρομείς, ‘Στέλιος Κυριακίδης’, "ΕΥ-ΖΗΝ", ‘Περικλής Δημητρίου’, Paphos Running Club, West Coast Runners, ΟΜΟΝΟΙΑ Δρομείς, Ανόρθωση Δρομείς, κλπ. 
 
Αξιοσημείωτες ατομικές συμμετοχές:
  • Adam John Holland - Άγγλος δρομέας νικητής του περσινού Μαραθωνίου της Πάφου. Πρόκειται για μοναδική περίπτωση δρομέα εφόσον έχει κερδίσει τους περισσότερους Μαραθωνίους από οποιοδήποτε Άγγλο Μαραθωνοδρόμο! Συνολικά έχει κερδίσει πέραν των 200 Μαραθωνίων.
  • Piyush Gudka – Γεννημένος το 1960 στη Μομπάσα της Κένυας μεταναστεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1972. Ο κύριος Piyush θα τρέξει τον εκατοστό του Μαραθώνιο στο Logicom Cyprus Marathon ενώ για να γιορτάσει το γεγονός θα τον συνοδεύουν άλλοι 35 δρομείς της ομάδας Stanmore Active του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Marek Dworski – Πολωνός δρομέας ο οποίος κι’ αυτός θα τρέξει τον εκατοστό του Μαραθώνιο και θα τον συνοδεύσουν ακόμη 14 φίλοι του δρομείς για να γιορτάσουν το γεγονός.
  • Ben Mol – Εξήντα εννιάχρονος Ολλανδός δρομέας ο οποίος τρέχει στο φετινό Logicom Cyprus Marathon τον οκτακοσιοστό του Μαραθώνιο!
  • Judith Havers – Η Γερμανίδα δρομέας της ASICS Frontrunner συμμετέχει στην απόσταση του Μαραθωνίου και θεωρείται το φαβορί για να κερδίσει το Μαραθώνιο.
 
Θεσμός των Pacers: Πρόκειται για δρομείς οι οποίοι θα τρέξουν τις αποστάσεις του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου και θα βοηθήσουν όσους ερασιτέχνες δρομείς επιθυμούν να πετύχουν τον προσωπικό τους στόχο! Συγκεκριμένα δύο δρομείς μέλη του  Σωματείου Dro.Me.A.Racing θα τρέξουν την απόσταση του Μαραθωνίου με ρυθμό 3:30 και 4:00 ώρες. Επίσης ακόμη δύο δρομείς του ίδιου Σωματείου θα τρέξουν την απόσταση του Ημιμαραθωνίου με ρυθμό 1:45 και 2:00 ώρες.    
 
Πρόγραμμα μουσικής ενεργειακής υποστήριξης:
Οι δρομείς καλούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, φτάνοντας πολλές φορές στα όρια των φυσικών τους δυνάμεων. Όμως πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Logicom Cyprus Marathon είναι μία γιορτή που συμμετέχουν όλοι με το δικό τους τρόπο, ενθαρρύνοντας τους δρομείς, τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας μουσική. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουν ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα με παράπλευρες εκδηλώσεις υποστήριξης των δρομέων.
  1. Στις 8:00 το πρωινό μπροστά στην είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πάφου θα υπάρχει DJ από τον ραδιοσταθμό Rock FM για να δίνει παλμό στους δρομείς. Επίσης μεταξύ των ωρών 9:00 – 12:00 θα γίνει  live link (ζωντανή μετάδοση) για μετάδοση των εξελίξεων που αφορούν τους αγώνες.
  2. Η φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα παιανίζει στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου μεταξύ των ωρών 10:30 μέχρι τις 11:30 το πρωινό.   
  3. Μουσική από DJ στη διαδρομή μπροστά από το ξενοδοχείο Almyra. Μέλη του προσωπικού θα επευφημούν τους δρομείς ενώ παράλληλα θα δώσουν συμβολικά σε όλους τους Μαραθωνοδρόμους από ένα κλωνάρι ελιάς.
  4. Μουσική από DJ και ομάδα μαζορέτες (cheerleaders) θα διασκεδάζουν τους δρομείς στη διαδρομή μπροστά από το ξενοδοχείο Louis Ledra Beach.
  5. Μουσική από DJ στην Πέτρα του Ρωμιού - χώρος εκκίνησης του Μαραθωνίου.
  6. Πρόγραμμα μουσικής και ενεργειακής υποστήριξης των Μαραθωνοδρόμων από την κοινότητα Κουκλιών στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής του Μαραθωνίου.                                     
  7. Μουσική από DJ μπροστά στο ALANA Sports Centre – 6ο και 9ο χιλιόμετρο της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου και 35ο χιλιόμετρο της διαδρομής του Μαραθωνίου.
Logicom Cyprus Marathon app: Ο Μαραθώνιος Πάφου για δεύτερη συνεχή χρονιά θα προσφέρει τη νέα εφαρμογή για κινητά που έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει δρομείς και φιλάθλους, παρέχοντας τους μια πλατφόρμα για άμεσα αποτελέσματα, ανακοινώσεις και φωτογραφίες! Όχι μόνο αυτό, η τεχνολογία GPS θα παρέχει επίσης στους χρήστες ένα πρόγραμμα αθλητικής δραστηριότητας και προσαρμοσμένα σχέδια προπόνησης και προετοιμασίας για τον μεγάλο αγώνα! Πρόκειται για τον πρώτο Μαραθώνιο στην Κύπρο που έθεσε σε εφαρμογή την καινοτόμο αυτή εφαρμογή. 
 
Πράσινος Μαραθώνιος: Η Green Dot Κύπρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεργάζεται και υποστηρίζει τον 21ο Logicom Cyprus Marathon της Πάφου. Η Green Dot Κύπρου αποτελεί το πρώτο Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών στην Κύπρο. Πέραν των 200 χάρτινων κιβωτίων, 20000 πλαστικών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, 8,000 πλαστικών ποτηριών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το φετινό Μαραθώνιο δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.
                                  
Αστυνομία Πάφου: Η Τροχαία Πάφου θα θέσει σε εφαρμογή ένα πλάνο ρύθμισης της τροχαίας κίνησης ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα. Θα υπάρξουν προσωρινές απαγορεύσεις για την τροχαία κίνηση κατά μήκος της διαδρομής στη διάρκεια διεξαγωγής του Μαραθωνίου και ιδιαίτερα επί ολόκληρης της λεωφόρου Ποσειδώνος και μέρος της λεωφόρου Ερατούς μεταξύ των ωρών 8:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 και ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας των δρομέων.
 
Χορηγοί: Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς όλους τους χορηγούς για τη στήριξή τους στη δύσκολη προσπάθειά μας. Μέγας χορηγός του Μαραθωνίου της Πάφου είναι η εταιρεία Logicom ενώ το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Logicom Cyprus Marathon. Παράλληλα τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι εταιρείες DHL Express Κύπρου, η Scaffolding Solutions, ο ΚΟΑ, ο Δήμος Πάφου, ο Δήμος Γεροσκήπου, το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η εταιρεία φρούτων και φθαρτών ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ν. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ, η ΟΣΥΠΑ ΛΤΔ,  η Atlantic Insurance, η Biofreeze και η Fotokinisi.
 
Φιλικά,
Σταύρος Κακουρίδης
Διευθυντής Logicom Cyprus Marathon  
 
Logicom Cyprus Marathon, Half Marathon, 10 km & 5 km Fun Run
Sunday 17th March 2019
 
Tel: +357 22370396, Mobile: +357 99436826
E-mail: run@cyprusmarathon.com
Web site: www.logicomcyprusmarathon.com  
 
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor