20 χρόνια προσφοράς και αγάπης

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και το προσωπικό του, τίμησαν χθες βράδυ τα 20 χρόνια ζωής και προσφοράς, σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα αγάπης και αισιοδοξίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το προσωπικό του Κέντρου, πολιτειακοί αξιωματούχοι και στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, ενώ τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο τέως πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Σόλων Τριανταφυλλίδης και ο Γιώργος Δαυίδ, εκ μέρους του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», δυο προσωπικότητες οι οποίοι, ο καθένας σε διαφορετική εποχή, συνέδραμαν στην εγκαθίδρυσή του Ογκολογικού Κέντρου ως Κέντρου Αριστείας.

Σε ομιλία της η κα Ανδρούλα Βασιλείου, Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Oγκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, αναφέρθηκε στην προσφορά του Κέντρου τονίζοντας ότι «με τη λειτουργία του οι ασθενείς με καρκίνο της Κύπρου ανακουφίστηκαν και βρήκαν σ’ αυτό το Κέντρο όχι μόνο τα πιο σύγχρονα μέσα θεραπείας που τους πρόσφεραν εξαίρετοι επιστήμονες που επιλέγηκαν με γνώμονα την αριστεία,  αλλά και τη φροντίδα από επίσης εξαιρετικό παραϊατρικό και άλλο προσωπικό που για χρόνια τώρα έθεσαν τη φροντίδα του ασθενούς υπεράνω όλων». 

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Δρ Χριστάκης Πατσαλίδης αναφέρθηκε στην απόφαση της Τράπεζας για δημιουργία και στήριξη του Κέντρου και υποσχέθηκε ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει τη δική της μάχη ενάντια στον καρκίνο, προπορευόμενοι στις αλλαγές που επιτάσσουν οι νέες επιστημονικές, τεχνολογικές και κοινωνικές συνθήκες στο θέμα του καρκίνου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ανέφερε πως «αναγνωρίζοντας το Κέντρο ως ένα από τα κορυφαία στον τομέα του, στηρίζουμε και ενισχύουμε τον ρόλο του μέσω της κάλυψης των ετησίων λειτουργικών του δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι οποίες ανέρχονται στο ύψος των 13,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Αξίζει να αναφέρω ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες, που κατέβαλε μέχρι σήμερα η Τράπεζα Κύπρου ανήλθαν στα 60 εκατ. ευρώ».

Στη βραδιά προσκλήθηκε και παρευρέθηκε ως επίτιμος προσκεκλημένος, ο διεθνούς φήμης  Καθηγητής ογκολογίας κ. David Khayat, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για το Κέντρο και αναφέρθηκε στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στο πλαίσιο του πενταετούς σχεδίου για την επέκταση των προσφερόμενων υπηρεσιών και την τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού.

Σαν σημείο αναφοράς δημιουργήθηκε μια ταινία αφιέρωμα στα 20 χρόνια προσφοράς του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου 
 


 

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor