Ο ιπποπόταμος «Προστάτης» στα χέρια της εταιρείας Φάνος Ν. Επιφανίου

Με αφορμή τα 50χρονα της, η εταιρεία Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ,  εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην κοινωνία με μια σειρά από χειρονομίες προσφοράς σε φιλανθρωπικούς και άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Μια από τις χειρονομίες αυτές ήταν και η συμβολική ‘υιοθεσία’ ενός ιπποπόταμου μέσω της φιλόδοξης δράσης με τίτλο «Let’s Hippo» του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά. Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο να ενισχύσει το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του ιδρύματος, το οποίο στηρίζει τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου προσφέροντας μεσημεριανό φαγητό.

Είκοσι ιπποπόταμοι - έργα τέχνης- ξεκίνησαν συμβολικά το ταξίδι τους από την Κένυα για να φιλοτεχνηθούν αφιλοκερδώς από γνωστούς Κύπριους καλλιτέχνες και στη συνέχεια να «υιοθετηθούν» από είκοσι εταιρείες.

Σε εκδήλωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και την παρουσία της  κας Αναστασιάδη, η Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ «υιοθέτησε» τον ιπποπόταμο «Προστάτη» του γνωστού γλύπτη Παναγιώτη Πασάντα. Πηγή έμπνευσης του κ. Πασάντα αποτέλεσε ο συμβολισμός του ιπποπόταμου στους αφρικανικούς πολιτισμούς, ο οποίος θεοποιείται και συμβολίζει την προστασία και τη δύναμη. Οι φιγούρες πάνω στον ιπποπόταμο συμβολίζουν τον Αφρικανικό λαό που αντλεί από τη γη και τιμά τη δύναμη του ιπποπόταμου που είναι μέρος αυτής της γης, της γης που τους τρέφει και τους προστατεύει.

Ο ‘Προστάτης’ είναι ένα ιδιαίτερο έργο με δυνατό μήνυμα που ταιριάζει με το στόχο της Φάνος Ν. Επιφανίου για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη, χωρίς μόλυνση, που θα επιτρέψει στις γενιές που θα ακολουθήσουν να επιβιώσουν και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.
 

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor