Nespresso

Το στοίχημα της ανακύκλωσης, οι κάψουλες από 80% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, το πλήρως ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και οι αλλαγές που φέρνει ο κορωνοϊός, σύμφωνα με τον Γιάννη Τύμβιο, Marketing Manager της Vassos Eliades Ltd - επίσημου διανομέα της Nespresso στην Κύπρο.

Μιλήστε μας, παρακαλώ, για την πρόσφατη δέσμευση της Nespresso σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση εκπομπών ρύπου.

Ήδη από το 2017, η Νespresso έχει επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και δεσμεύεται να πετύχει πλήρες ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και στον κύκλο ζωής των προϊόντων έως το 2022.

Αυτό θα γίνει μέσα από:

• τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα,

• τη δενδροφύτευση μέσα και γύρω από φάρμες καφέ και

• την υποστήριξη και επένδυση σε αντισταθμιστικά έργα.

Καίριο σημείο του πλάνου αποτελεί η ανακύκλωση των καψουλών, ενισχύοντας την κυκλική οικονομία. Φιλοδοξία μας και στην Κύπρο είναι κάθε φλυτζάνι καφέ Nespresso να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Η Nespresso παρουσιάζει στην αγορά του καφέ κάψουλες από 80% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Πώς προέκυψε αυτή η στροφή;   

Οι όροι ανακύκλωση και βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι κάτι νέο για τη Nespresso, είναι μέρος της φιλοσοφίας της μάρκας και της κουλτούρας των ανθρώπων της. Από το 1991 η Nespresso ξεκίνησε το πρώτο σύστημα ανακύκλωσης καψουλών στην Ελβετία με την τοποθέτηση μονάδων συλλογής χρησιμοποιημένων καψουλών. Ο καφές Master Origin Colombia της Nespresso είναι ο πρώτος στην αγορά του καφέ από 80% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2021 όλες οι κάψουλες της μόνιμης σειράς Original Line θα είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Η νέα κάψουλα αποτελείται πλέον από λεπτότερο στρώμα αλουμινίου, απαιτεί 9,2% λιγότερο αλουμίνιο από ό,τι στην προηγούμενη σύνθεσή της και είναι κατά 8% ελαφρύτερη.

Γιατί η Nespresso επιλέγει το αλουμίνιο;

Το αλουμίνιο είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και αποτελεί ένα από τα υλικά που ανακυκλώνονται περισσότερο σε όλο τον κόσμο. Το ανακυκλωμένο αλουμίνιο απαιτεί 95% λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί από ό,τι το καθαρό αλουμίνιο, γι’ αυτό είναι κατάλληλο για χρήση σε κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Να σημειώσουμε ότι τα συστατικά της κάψουλας Nespresso είναι ανακυκλώσιμα, τόσο το αλουμίνιο το οποίο μπορεί να ανακυκλώνεται αέναα χωρίς να χάνει τις ιδιότητές του όσο και τα υπολείμματα του αλεσμένου καφέ. Τα δύο αυτά συστατικά διαχωρίζονται πριν υποβληθούν σε επεξεργασία. Το αλουμίνιο ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται στην παραγωγή άλλων προϊόντων αλουμινίου, ενώ ο καφές χρησιμοποιείται ως φυσικό λίπασμα.

Τι αναμένετε από τις προσπάθειες ανακύκλωσης καψουλών Nespresso μέσα στο 2021;

Το 2019 δημιουργήσαμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης Nespresso στην Κύπρο, όπου οι καταναλωτές παρέδιδαν τις χρησιμοποιημένες κάψουλες Nespresso σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία των Nespresso Boutique. Το 2020 πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και θέσαμε σε λειτουργία την πρωτοποριακή υπηρεσία «Ανακύκλωση στο σπίτι». Μέσω αυτής προσφέρουμε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να παραδίδει τις χρησιμοποιημένες κάψουλες στον μεταφορέα κατά την παραλαβή της παραγγελίας τους κατ’ οίκον, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αφού το κόστος συλλογής και διαχείρισης των καψουλών το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η εταιρεία.  Με χαρά διαπιστώνουμε ότι τόσο οι οικιακοί όσο και οι επαγγελματίες πελάτες μας έχουν συμβάλει ώστε το ποσοστό ανακύκλωσης να αυξηθεί στο 25% το 2021 από 8% που ήταν το 2019. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για τον ενθουσιασμό που έχει δείξει ο Κύπριος καταναλωτής.

Ποιες είναι οι πιο πρόσφατες επενδύσεις της Nespresso για τη βιώσιμη ανάπτυξη;

Η Nespresso στην Κύπρο, μέσω της Vassos Eliades Ltd, εδώ και αρκετά χρόνια έχει πραγματοποιήσει σειρά από πρωτοβουλίες. Το 2010 δημιουργήσαμε ένα κέντρο διανομής και αποθήκευσης με υψηλά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και πιστοποίηση ενεργειακής κλάσης Α. Απτό παράδειγμα κυκλικής οικονομίας και η πιο πρόσφατη επένδυσή μας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης στην Κύπρο είναι η Nespresso Boutique στη Λευκωσία στο The Mall of Cyprus. Ένας χώρος μοναδικά σχεδιασμένος και εμπνευσμένος από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης που διέπουν τη Nespresso. Τόσο η πρόσοψη όσο και τα έπιπλα της Boutique είναι κατασκευασμένα από καφέ και από ανακυκλωμένες κάψουλες αλουμινίου.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας και του lockdown παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στις αγορές συσκευών καφέ.

Πώς ανταποκρίθηκε η Nespresso σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν;

Πράγματι, οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια του Lockdown έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά μηχανών καφέ αλλά και αξεσουάρ που τους επέτρεπαν να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ στο σπίτι. Η μεγάλη πρόκλησή μας ήταν να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης κάτω από τις δύσκολες συνθήκες. Θεωρούμε ότι τα καταφέραμε, καθώς τα αποτελέσματα που σημειώσαμε ήταν θετικότερα σε σχέση με εκείνα που περιμέναμε. Οι online παραγγελίες παρουσίασαν τη σημαντικότερη αύξηση σε ένα κανάλι που τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλο και σημαντικότερη εξέλιξη.        

Πώς εκτιμάτε ότι θα κινηθεί η κυπριακή αγορά καφέ εν μέσω πανδημίας;

To 2020 ήταν μία χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες. Είδαμε αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά, οι οποίες προέκυψαν από διαφορετικές και σε μεγάλο βαθμό προσωρινές συνθήκες.

Φέτος, βλέπουμε την κατανάλωση καφέ στο σπίτι να έχει αυξηθεί, την κατανάλωση στους χώρους εστίασης να είναι μειωμένη όπως και αυτή στους χώρους γραφείων. Έχοντας από καιρό ένα δυνατό κανάλι e-commerce με πολύ καλές υπηρεσίες παράδοσης, ως επί το πλείστον εντός 48 ωρών, βλέπουμε το κανάλι αυτό να δυναμώνει και να καλύπτει μέρος των απωλειών της Out of Home αγοράς και της λιανικής.                       

Τι καινούργιο έχετε να μοιραστείτε μαζί μας ως Nespresso;

Ναι, είναι ο Limited Edition καφές La Cumplida Refinada που λανσάραμε στις 23 Μαρτίου. Επιθυμώντας την τέλεια κούπα, η Nespresso συνεργάστηκε με τους αγρότες της φάρμας  La Cumplida από τη Νικαράγουα σε μια νέα  προσέγγιση στη ζύμωση του κερασιού σε χρόνο και θερμοκρασία, για να αποκαλύψουν εκπληκτικά ισορροπημένα και εκλεκτά αρώματα.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Nespresso, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nespresso.com.cy ή καλέστε στο 8000 22 33

 

 

Δειτε Επισης

POKKA - Ο κορυφαίος έτοιμος ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ καφές
PAUL - Το αγαπημένο στέκι
McCafe - Υψηλής ποιότητας καφές
Gloria Jean’s Coffees - Xίλιες καφετέριες σε 39 χώρες
ELCAFE - Καφές που υπερέχει
Costa Coffee - H μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ευρώπη
COFFEE Island - Η ανάπτυξη δεν σταματάει ποτέ
Caffini Coffee Trading -Στον παλμό της παγκόσμιας αγοράς
CAFFE NERO - H μοναδική εμπειρία
ΚΑΦΕΣ ΛΑΙΚΟΥ- Ο καφές που έγινε ιστορία