Gloria Jean’s Coffees - Xίλιες καφετέριες σε 39 χώρες

Η εταιρεία Gloria Jean’s Coffees προέρχεται από την Αυστραλία και σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες αλυσίδες καφέ με περισσότερες από 1.000 καφετέριες σε 39 χώρες. Το πρώτο κατάστημα της εταιρείας στην Κύπρο άνοιξε τον Οκτώβριο του 2007 και τώρα διαθέτει συνολικά 12 - 6 στη Λευκωσία, 1 στη Λάρνακα, 4 στη Λεμεσό και 1 στην Αγία Νάπα. Η εταιρεία εργοδοτεί 85 υπαλλήλους, η πλειοψηφία των οποίων είναι Κύπριοι.

Συνεχές ωράριο

Tα Gloria Jean’s Coffees παρέχουν delivery σε όλες τις πόλεις μέσω τηλεφώνου, Foody και Wolt. Οι μέρες και οι ώρες διαφέρουν ανά κατάστημα, αλλά καλύπτονται όλες οι μέρες της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου. Λειτουργούν από τις 7:00 π.μ. και ανάλογα με το κατάστημα κλείνουν από τις 21:00 μέχρι και τις 00:00.

Δύσκολη περίοδος

Λόγω της πανδημίας η αγορά της εστίασης αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο από ποτέ και προβλέπουμε να γίνει ακόμα πιο δύσκολη, λόγω της μείωσης των εσόδων, την ώρα που πολλά έξοδα δεν έχουν μειωθεί και αρκετά χρέη έχουν αναπτυχθεί για να παραμείνουν ανοιχτοί πολλοί χώροι.

Λάτρεις ο Κύπριοι

Οι Κύπριοι είναι λάτρεις του καφέ για πάρα πολλά χρόνια. Είναι ρουτίνα της καθημερινότητας ο καφές. Ήταν και παραμένει το νούμερο ένα ρόφημα για το πρωί αλλά και το απόγευμα και ο κύριος τρόπος κοινωνικοποίησης του Κύπριου κάθε ηλικίας με φίλους και συνεργάτες. Ο Κύπριος καταναλωτής έχει αλλάξει όσον αφορά τα είδη καφέ που προτιμά να καταναλώνει αλλά και ως προς τις συνήθειές του. Τον βλέπουμε πλέον να παραγγέλνει τον αγαπημένο του καφέ καθημερινά στο γραφείο αλλά και στο σπίτι λόγω του work from home που προέκυψε μετά την πανδημία. Επίσης, προσαρμόστηκε και στους νέους τρόπους παραγγελίας μέσω app, online κτλ. Γνωρίζει περισσότερα και απαιτεί περισσότερα.

Ποιότητα και επιλογές

Tα Gloria Jean’s Coffees διαθέτουν τα κλασικά ροφήματα και μια πολύ μεγάλη ποικιλία από Specialty Coffees, όπως τα Mocha, Caramelatte και κάποια αποκλειστικά ροφήματα, όπως το Voltage Creme Brulee και πολλά άλλα.

Το espresso της αλυσίδας, που είναι η βάση των πλείστων ροφημάτων της, είναι 100% Arabica, κατατάσσεται στο 1% της καλύτερης παραγωγής παγκοσμίως, πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές και παραδίδεται σε εκπαιδευμένους μπαρίστας για να σερβίρουν πλούσιους σε γεύση και χαρμάνι καφέδες. Η ποιότητα διασφαλίζεται με τον έλεγχο της παραγωγής από το καβούρδισμα των κόκκων στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στη Αυστραλία μέχρι και το φλιτζάνι που σερβίρεται ο καφές. Όλοι οι καφέδες ψήνονται στην Αυστραλία ειδικά για τα Gloria Jean’s Coffees και παρασκευάζονται σε ειδικά single valve bags, τα οποία κρατούν τη φρεσκάδα και τις ιδιότητες του κόκκου ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη γεύση.

Τέλος, διατίθενται καφέδες και κόκκοι από διάφορες χώρες του κόσμου με πολύ μεγάλη ποικιλία από single origin κόκκους, αρωματικούς και διάφορα Blends. Οι επιλογές καλύπτουν τα γούστα του κάθε καταναλωτή.

Οξύς ο ανταγωνισμός  

Η Κύπρος για το μέγεθος και τον πληθυσμό της διαθέτει υπερβολικά μεγάλο αριθμό καφετεριών. Για τον καταναλωτή είναι καλό το ότι έχει πολλές επιλογές και ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορους καφέδες και ποικιλίες από όλο τον κόσμο. Για τους ιδιοκτήτες είναι μια μεγάλη πρόκληση, καθώς έχουν μειωθεί τα έσοδά τους λόγω της διασποράς των καταναλωτών στις διάφορες καφετέριες. Ταυτόχρονα, όμως, τους αναγκάζει να προσπαθούν, ώστε να παρέχουν κάτι πιο ξεχωριστό από τους ανταγωνιστές τους, σε τομείς όπως η ποιότητα του καφέ, η εξυπηρέτηση, η άνεση, το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα των καταστημάτων. Θεωρούμε ότι σταδιακά και λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, πολλές καφετέριες θα αναγκαστούν να σταματήσουν τη λειτουργία τους. Εκτιμούμε ότι θα επιβιώσουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες έχουν τη στήριξη από τις μητρικές εταιρείες στο εξωτερικό αλλά και την τεχνογνωσία προσαρμογής σε τέτοιες συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, λόγω της αβεβαιότητας, έχουν παγώσει σε μεγάλο βαθμό πλάνα επέκτασης πολλών επιχειρήσεων του τομέα.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 22768876

Φαξ: 22252133

Ιστοσελίδα: www.gloriajeanscoffees.com.cy

E-mail: joannac@gloriajeanscoffees.com.cy

 

 

Δειτε Επισης

POKKA - Ο κορυφαίος έτοιμος ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ καφές
PAUL - Το αγαπημένο στέκι
Nespresso
McCafe - Υψηλής ποιότητας καφές
Gloria Jean’s Coffees - Xίλιες καφετέριες σε 39 χώρες
ELCAFE - Καφές που υπερέχει
Costa Coffee - H μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ευρώπη
COFFEE Island - Η ανάπτυξη δεν σταματάει ποτέ
Caffini Coffee Trading -Στον παλμό της παγκόσμιας αγοράς
CAFFE NERO - H μοναδική εμπειρία