McCafe - Υψηλής ποιότητας καφές

Η εταιρεία McDonald’s™ έκανε την επίσημη είσοδό της στην κυπριακή αγορά το 1997, με το πρώτο εστιατόριό της στις Φοινικούδες στη Λάρνακα. Σήμερα, 24 χρόνια μετά, η McDonald’s Κύπρου εξακολουθεί να είναι από τις αγαπημένες επιλογές των οικογενειών με 18 εστιατόρια σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Στα 12 από αυτά προσφέρονται οι υπηρεσίες McDelivery και Drive-Thru.

Η ιστορία των McCafe

Ο καφές κατείχε πάντοτε σημαντική θέση στο μενού των εστιατορίων McDonald’s από το 1948, την πρώτη μέρα λειτουργίας τους από τους αδελφούς McDonald, και συνέχισε να υπάρχει όταν ανέλαβε ο Ray Kroc, το 1955.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μία εποχή όπου ο καφές γινόταν όλο και πιο δημοφιλής, η McDonald´s επεκτείνεται επιχειρηματικά και ανοίγει το πρώτο McCafé® στο Swanston Street, στη Μελβούρνη της  Αυστραλίας. Από το 1993 μέχρι σήμερα λειτουργούν 5044 McCafé παγκοσμίως και σήμερα κατατάσσεται στην 4η θέση της λίστας με τις καλύτερες αλυσίδες καφέ σε όλο τον κόσμο.

Στην Κύπρο από το 2011

Tο πρώτο ΜcCafé στην Κύπρο άνοιξε στη Σκαρίνου τον Μάρτιο του 2011, με σκοπό τη δημιουργία ενός μοναδικού προορισμού που θα προσφέρει στους λάτρεις του εκλεκτού καφέ -και όχι μόνο- μία ποικιλία ζεστών και κρύων ροφημάτων. Η δημιουργία, εξάλλου, του McCafé εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της McDonald’s, που αποσκοπεί στη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, καθώς και στη δημιουργία μικρών και ευχάριστων στιγμών στην καθημερινότητά του. 

Το προφίλ σε αριθμούς

Σήμερα, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στους 1.064 σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s Κύπρου, ενώ στα McCafé εργάζονται συνολικά 63 άτομα.

Λειτουργούν 9 McCafé σε ολόκληρη την Κύπρο. Συγκεκριμένα υπάρχουν 2 στη Λευκωσία, 2 στη Λεμεσό, 2 στη Λάρνακα και Πάφο αντίστοιχα και 1 στο Παραλίμνι. Το ωράριο λειτουργίας όλων των McCafé ξεκινάει από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τις 10:00 το βράδυ.

Υπηρεσία delivery

Σύντομα, μέσω της συνεργασίας της McDonald’s Κύπρου με το Foody, θα μπορεί ο κόσμος να απολαμβάνει τον εκλεκτής ποιότητας καφέ και τα ροφήματα που προσφέρει το McCafé στο σπίτι ή στη δουλειά του.

Νέες θέσεις εν μέσω πανδημίας

Ο κόσμος δεν έπαψε να επιλέγει τα αγαπημένα του γεύματα και ροφήματα, αλλά και τον εκλεκτής ποιότητας καφέ. Όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την παγκόσμια οικονομία, αλλά και γενικότερα τον τομέα του επιχειρείν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις επηρέασαν αρνητικά, όχι μόνο τον τομέα εστίασης, αλλά και ολόκληρη την οικονομία της Κύπρου. Η McDonald's™ Kύπρου κατάφερε να μη χαθεί καμιά θέση ανακοινώνοντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας, παρόλο που είχε αναστείλει προσωρινά την λειτουργία σε κάποια από τα εστιατόρια της.

Απαίτηση ποιότητας   

Ο Κύπριος καταναλωτής είναι λάτρης του ποιοτικού καφέ αφού είναι ένα ρόρφημα το οποίο μπορεί να απολάμβάνει όλες τις ώρες της ημέρας. Η κατανάλωσή του ήταν πάντοτε αρκετά μεγάλη στην Κύπρο και και τα τελευταία χρόνια η απαίτηση των καταναλωτών έχει αλλάξει αφού έχουν στραφεί στην αναζήτηση καφέ από συγκεκριμένη προέλευση αλλά και με πιο premium blends.

O Κύπριος καταναλωτής

Ο Κύπριος καταναλωτής, αλλά και ο κάθε καταναλωτής, ψάχνει πλέον τον συνδυασμό ποιότητας και προσιτής τιμής. Παρά το γεγονός ότι είμαστε μια μικρή αγορά, υπάρχει μεγάλος αριθμός επιλογών για τον καταναλωτή και συνεπώς οι απαιτήσεις αυξάνονται. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να προσαρμοζόμαστε όλοι στις αλλαγές κάθε εποχής και να εκσυγχρονιζόμαστε διαρκώς όσον αφορά τους χώρους αλλά και τα προϊόντα. 

Πλούσια γκάμα επιλογών

Tα ΜcCafé προσφέρουν καθημερινά μία πλούσια γκάμα από ζεστούς και κρύους καφέδες με βάση τον espresso, όπως Americano, Latte και Cappuccino, Frappe, Iced Latte, Freddo Espresso, Freddo Cappuccino καθώς και πολλά άλλα ροφήματα. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η υψηλή ποιότητα καφέ, 100% Arabica, που δίνει μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης και μία τέλεια ισορροπημένη μυρωδιά, με έντονη και πλήρη γεύση. Τα παγκόσμια πρότυπα και προδιαγραφές που ακολουθεί αυστηρά η McDonald’s για τα τρόφιμα, επιτρέπουν τη συνεργασία μόνο με παγκοσμίως εγκεκριμένους προμηθευτές και αυτό ισχύει και για τα προϊόντα των McCafé. Η ποιότητα επιτυγχάνεται όχι μόνο από τους κόκκους καφέ, αλλά και από τους ειδικά εκπαιδευμένους Βaristas που τυγχάνουν συνεχούς εκπαίδευσης στην τέχνη του καφέ, προκειμένου να πετύχουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Περιβαλλοντική ευσυνειδησία

Η McDonald’s Kύπρου, ως μια εταιρεία που χαρακτηρίζεται από περιβαλλοντική ευσυνειδησία, φρόντισε έτσι ώστε οι κόκκοι του καφέ που χρησιμοποιούνται στα McCafé να προέρχονται από 100% βιώσιμες πηγές και είναι πιστοποιημένοι από τη Rainforest Alliance.  H προέλευση του καφέ είναι κυρίως από τη Nότια και Κεντρική Αμερική, την Αιθιοπία και την Costa Rica. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025 όλες οι συσκευασίες των προϊόντων προς κατανάλωση θα προέρχονται από ανανεώσιμες, 100% ανακυκλώσιμες ύλες ή άλλες πιστοποιημένες πήγες.

Βελτιωνόμαστε συνεχώς

Αδιαμφισβήτητα, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στον χώρο της εστίασης, αλλά αυτό μας κινητοποιεί να ψάχνουμε λύσεις και τρόπους έτσι ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας και να προσφέρουμε στον πελάτη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι καλό για την αγορά και τον καταναλωτή να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός.

Πέντε νέα εστιατόρια

Παρόλο που η πανδημία καθυστέρησε πέρσι τα πλάνα ανάπτυξής μας, προγραμματίζουμε το άνοιγμα ακόμα πέντε νέων εστιατορίων μέχρι το 2022. Στα τρία από τα πέντε καινούργια μας εστιατόρια - στο Παλιό Λιμάνι στη Λεμεσό, στο NeoPlaza στην Κοκκινοτριμιθια, στην περιοχή Jumbo στη Λάρνακα - θα υπάρχει ΜcCafe, όπως επίσης και στο εστιατόριό μας στην Παλλουριώτισσα, που θα ανακαινιστεί φέτος τον Μάιο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι για τη στελέχωση των εστιατορίων αυτών θα ανακοινωθούν σύντομα από τη McDonald’s πάνω από 250 νέες θέσεις εργασίας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Family Restaurants Andreou Co. Ltd

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 30-32, 6023, Λάρνακα

Ταχυδρομικό κιβώτιο: 42150, 6531 Λάρνακα,Κύπρος

Τηλέφωνο: 24 81 81 31

E-mail: info@mcdonalds.com.cy

 

Δειτε Επισης

POKKA - Ο κορυφαίος έτοιμος ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ καφές
PAUL - Το αγαπημένο στέκι
Nespresso
Gloria Jean’s Coffees - Xίλιες καφετέριες σε 39 χώρες
ELCAFE - Καφές που υπερέχει
Costa Coffee - H μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ευρώπη
COFFEE Island - Η ανάπτυξη δεν σταματάει ποτέ
Caffini Coffee Trading -Στον παλμό της παγκόσμιας αγοράς
CAFFE NERO - H μοναδική εμπειρία
ΚΑΦΕΣ ΛΑΙΚΟΥ- Ο καφές που έγινε ιστορία