Βαδίζοντας με αβεβαιότητα στην μετά COVID-19 εποχή

Με τον άνθρωπο εκ φύσεως του να αντιδρά γρήγορα και να επανακάμπτει βελτιωμένος, αλλάζοντας ρυθμό και κατεύθυνση προς μια καλύτερη λειτουργία και ισορροπία της κοινωνίας, έτσι και στις παρούσες συνθήκες που δημιουργούνται στην μετά πανδημία εποχή, οδηγούμαστε με ταχύτερους ρυθμούς σε έναν συνδυασμό ψηφιακής και περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης.

Σχετική και η δήλωση πριν από ένα χρόνος του προέδρου της FED, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο, σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πανδημίας ανέφερε πως: «Δεν επιστρέφουμε στην ίδια οικονομία, επιστρέφουμε σε διαφορετική οικονομία».

Δηλαδή; Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως έχει επέλθει μόνιμος μετασχηματισμός και οι πολιτικοί, οι επιχειρήσεις και οι επενδυτές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Ορισμένοι τύποι απασχόλησης θα απειληθούν και θα αγωνίζονται για την διατήρησή τους σε μια όλο και περισσότερο συρρικνούμενη αγορά, εν μέσω μεγαλύτερου ανταγωνισμού, ενώ αντίθετα άλλοι θα απολαμβάνουν υψηλότερη ζήτηση. Για παράδειγμα, οι επιπτώσεις στα εμπορικά ακίνητα και τα ακίνητα του κέντρου των μεγαλουπόλεων μπορεί να αποδειχθούν δραματικές. Στον αντίποδα, στη νέα πραγματικότητα η ανάπτυξη διαδικτυακών δεξιοτήτων και επιχειρήσεων θα γίνει αναγκαιότητα.

Η αβεβαιότητα το μόνο σίγουρο
Αν υπάρχει κάτι σίγουρο που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός, αυτό είναι οι αβεβαιότητες που δημιούργησε σε όλα τα επίπεδα του ιστού της παγκόσμιας κοινωνίας, της οικονομίας και της πολιτικής – με απλά λόγια, στην καθημερινότητα του καθενός από εμάς.

Σίγουρα υπάρχουν και κάποιες βεβαιότητες. Πρώτη και κύρια η μεγάλη επιτάχυνση της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, λόγω του καταιγισμού γεγονότων και αποφάσεων που ορίζουν θέματα υγείας, ζωής και θανάτου, εργασίας και καθημερινού τρόπου ζωής, σε συμπυκνωμένο χρόνο. Βιοχημικές και φαρμακευτικές έρευνες που ήταν αδρανείς, χρηματοδοτούνται και εντατικοποιούνται άρδην, και καταφέρνουν μέσα στο ασύλληπτο μέχρι πρότινος διάστημα των έξι μηνών να δώσουν ελπίδα για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Τηλεργασία, τηλεμάθηση, τηλεαγορές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι τής καθημερινότητάς μας. Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση μας φέρνει ούτως ή άλλως κοντά στα θολά όρια μεταξύ του φυσικού, του ψηφιακού και του βιολογικού κόσμου.

12th Limassol Economic Forum
Το Limassol Economic Forum έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα και πολυαναμενόμενα ετήσια γεγονότα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της αφρόκρεμας του επιχειρηματικού και κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι της Κύπρου. Αποτελεί τη μεγαλύτερη σύναξη επιχειρηματικών στελεχών, όπου τίθενται υπό το μικροσκόπιο ομιλητών παγκόσμιας εμβέλειας οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτική και οι οικονομίες στην Ευρώπη.

Η φετινή διοργάνωση θα διερευνήσει τις επιπτώσεις της πανδημίας και ειδικότερα στις επιχειρήσεις. Διακεκριμένοι ομιλητές από την παγκόσμια σκηνή, πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί ηγέτες της διεθνούς σκηνής θα συζητήσουν τις τρέχουσες παγκόσμιες επιχειρηματικές τάσεις και τις προκλήσεις που προδιαγράφονται.

Το Φόρουμ θα διεξαχθεί στην αγγλική. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη φετινή διοργάνωση, κάντε κλικ εδώ.

Το Limassol Economic Forum προσελκύει το ενδιαφέρον υπεύθυνων λήψης αποφάσεων, όπως μέλη διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες συμβούλους, CEOs, διευθυντικά και άλλα ανώτερα διοικητικά στελέχη από μεγάλες εταιρείες σε Κύπρο και εξωτερικό. Το φόρουμ καλωσορίζει επίσης πολιτικούς, διπλωμάτες, άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και διεθνείς εμπειρογνώμονες σε πολιτικά και οικονομικά θέματα.

Η συμμετοχή στο συνέδριο γίνεται κατόπιν πρόσκλησης, αλλά διατίθεται περιορισμένος αριθμός θέσεων για μη προσκεκλημένους σύνεδρους κατόπιν αιτήματος και επί πληρωμής. Κάντε κλικ εδώ για αίτηση εγγραφής. Οι αιτήσεις εγγραφής που υποβάλλονται θα υπόκεινται σε έγκριση από τους διοργανωτές και θα επανεξετάζονται βάσει προτεραιότητας, ενώ η συμμετοχή στο φόρουμ θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα θέσεων και την εκπλήρωση των σχετικών κριτηρίων.

Πληροφορίες Συνεδρίου
Πότε: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 | 08:30
Που: Ξενοδοχείο Four Season, Λεμεσός
Οργανωτές: IMH, περιοδικό IN Business
Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Τράπεζα Κύπρου, Cyta Business, Deloitte στην Κύπρο, Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ, Olympia Group
Endorsed by: Invest Cyprus
Σε συνεργασία με: Cyprus LSE Alumni Association
Με τη Στήριξη: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο
Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Στα €91 εκατ. οι κρατικές δαπάνες για την προσφυγική πολιτική
Διγλωσσία κυβέρνησης για νέο επενδυτικό σχέδιο
Julio Tironi: Σε νέα εποχή οι υπηρεσίες δημόσιων συγκοινωνιών
Διπλάσια δωρεάν data στα προγράμματα κινητής Unlimited της PrimeTel
Blue Air: Πτήσεις από €26,84 προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βουκουρέστι
Αρχή Λιμένων: Ζητά προσφορές για δύο υποστατικά στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού
Την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις κατέλαβε ο όμιλος Volkswagen
ΣΟΔΑΠ: Προσφορές για πώληση ακινήτου στα Τσιφλικούδια
Κενά καταστήματα για το Pop-up Festival ζητά ο Δήμος Λευκωσίας
Προγραμματιστές συστημάτων ψάχνει το Τμήμα Φορολογίας