Βράβευσε φοιτητές εις μνήμην του Φρίξου Σορόκκου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (pics)

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας βράβευσης φοιτητών και φοιτητριών των Πανεπιστημίων της Κύπρου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) απένειμε και φέτος δύο χρηματικά βραβεία, συνολικής αξίας €1.000.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις της ΕΚΚ για την προώθηση της χρηματοοικονομικής επιμόρφωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους.

Οι βραβεύσεις πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση εις μνήμην του πρώτου Προέδρου της ΕΚΚ, αείμνηστου Φρίξου Σορόκκου, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία της εποπτικής Αρχής.

Αποστολή της ΕΚΚ είναι η άσκηση αποτελεσματικής εποπτείας, με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας και ενδυνάμωσης των επενδυτών, καθώς και την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας και της υγιούς ανάπτυξης της κυπριακής κεφαλαιαγοράς.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ1

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, τιμήθηκαν η κ. Μύρια Πορνάρη, φοιτήτρια του Πανεπιστήμιου Λεμεσού και ο κ. Λουκάς Φιλίππου, φοιτητής του Πανεπιστήμιου Κύπρου, οι οποίoι έλαβαν χρηματικό βραβείο ύψους €500, ο καθένας.

Τα χρηματικά βραβεία απονεμήθηκαν εκ μέρους της ΕΚΚ, από την Λειτουργό Α της ΕΚΚ, Έλενα Καρκώτη, στη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού, στις 26 Ιουνίου και από τον Λειτουργό της ΕΚΚ, Ανδρέα Παπαγιάννη, στη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις 30 Ιουνίου.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, η ΕΚΚ επιδιώκει να ενθαρρύνει την ενασχόληση των φοιτητών με ζητήματα που σχετίζονται με τις κεφαλαιαγορές και το έργο της ΕΚΚ, ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα, την καλλιέργεια της χρηματοοικονομικής παιδείας και την διάδοση της σχετικής γνώσης.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ2

Δειτε Επισης

Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης
«Στον αθλητισμό έδωσες και την ψυχή σου...»-Μια βραδιά αφιερωμένη στον ακούραστο υπηρέτη του Ολυμπισμού Κίκη Λαζαρίδη
Σπύρος Καπράλος: Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές η προσφορά του Κίκη Λαζαρίδη
Δέσμευση Πολιτείας για συνέχιση έργου Κίκη Λαζαρίδη-«Ταύτιση με τη στρατηγική ενίσχυσης του αθλητισμού»
Γ. Χρυσοστόμου: Σπίτι του Κίκη Λαζαρίδη το Ολυμπιακό Μέγαρο-«O χρόνος επιβεβαίωσε και δικαίωσε τη δράση του»
Επιδεινώθηκε η διεθνής επενδυτική θέση της Κύπρου το πρώτο τρίμηνο
Παρουσίαση του βιβλίου «Το Πειθαρχικό Δίκαιο στην Κύπρο: Δίκαιο και Πρακτική»του Νίκου Παπαευσταθίου και της Στέλλας Μαξούτη
Μεγάλη οικονομική και αγωνιστική στήριξη στην ΑΕΛ από τις πρωτοβουλίες A. Budzinski
Η Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου στο Inspire 2025: Εκεί που η στρατηγική αλλάζει το παιχνίδι
Εντατική προετοιμασία και για τους εθνικούς εμπειρογνώμονες ενόψει EuroSkills 2025